Pyrinnön kausi käyntiin paikalliskamppailulla Nokialla

29.9.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Uudistunut Pyrintö pääsee lauantaina 30.9 klo 18:00 aloittamaan kautensa Pirkanmaan derbyllä BC Nokiaa vastaan Harjuniityssä. Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset, sillä molempien joukkueiden kokoonpanot ovat kokeneet melkoisen myllerryksen viime kaudesta ja kumpikin joukkue on lisännyt riveihinsä niin tuttuja kuin uusiakin nimiä. Lisämausteensa otteluun tuo kolme edelliskautta Nokiassa pelannut, mutta sittemmin jo kotiin Pyrintöön palannut kapteeni Lehto, 

Ottelussa kokoonpanossa on ensimmäistä kertaa myös kaksi Pyrinnön oman junioripolun läpi kolunnutta 18-vuotiasta, Aaron Montonen sekä Emil Eskelinen. Tarkkakätisenä heittäjänä tunnettu Montonen ja kovana taistelijana kunnostautunut Eskelinen ovat olleet mukana voittamassa muun muassa 17-vuotiaiden Suomen mestaruutta 2022. Montonen kuului samalla kaudella myös 19-vuotiaiden mestaruusjoukkueeseen. Pyrinnön miesten akatemioista on viimekausien aikana noussut edustusjoukkueen kokoonpanoon jo 6 pelaajaa, mitä voidaan pitää kovana osoituksena Pyrinnön ainutlaatuisen junioripolun toimivuudesta. 

Muita uusia nimiä ovat Pyrinnön ulkomaalaisvahvistukset Jordon Talley, Sekou Sylla, David Azore ja Nighael Ceaser. Harjoituspeleissä jokainen heistä osoitti kuuluvansa joukkueeseen ja onkin mielenkiintoista nähdä ketkä astuvat esiin, kun itse kausi alkaa. Lopun kokoonpanosta kattaa tutut nimet: Kion Williams, Roni Ahvenjärvi sekä paluumuuttajat Justus Kilpinen ja aikaisemmin mainittu Antero Lehto. 

Ottelusta sivussa ovat loukkaantuneet Valtteri Leppänen ja Chrysostom “Chuku” Chukwuma sekä varusmiespalvelustaan suorittava Arttu Pitkänen. 

Ottelu siis pelataan Nokialla Harjuniityn liikuntahallissa lauantaina 30.9 klo 18:00. 

Pyrinnön kotiavaus puolestaan pelataan perjantaina 6.10 klo 18:30 Pyynikin palloiluhallilla. Silloin siis viimeistään jokainen paikanpäälle katsomaan ja kannustamaan Pyrintö voittoon. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi

 

Teksti: Aapeli Nurminen