Pyrinnön kiri ei riittänyt- Vilpas parempi luvuin 99-82

8.12.2022 | Uutiset

Pyrinnön kovasta taistelusta huolimatta sarjapisteet lähtivät Pyynikiltä Vilppaan mukana Saloon. Pyrinnöllä oli ottelussa hetkensä, mutta Vilppaan ehjempi esitys ja kova heittopeli olivat tänään liikaa Pyrinnölle. 

Pyrinnön parhaimmistoa olivat tänään Ike Smith 22 pisteellä sekä LJ Thorpe 19 pisteellä ja 7 levypallolla. Smith aloitti ottelun todella pirteästi tekemällä ensimmäiseen erään peräti 13 pistettä, mutta sitten tahti vähän hidastui. Myös Panu Peltokangas oli tänään pelipäällä tehden 15 pistettä heittäen kolmoset 4/6. Vilpas teki pisteitä laajalla rintamalla, mutta joukosta edukseen erottuivat sentteri Keyshawn Feazell 26 pisteellä ja 10 levypallolla sekä veteraani Mikko Koivisto 20 pisteellä sekä 8 syötöllä. 

I neljännes 

Ottelu alkoi lennokkaasti kun ensiksi Pyrinnön Jaquan Lawrence pamautti donkin alley oopista ja heti perään Vilppaan Keyshawn Feazell teki saman toisessa päässä. Sitten alkoi tasainen korikilvoittelu, kun molemmat joukkueet vastasivat aina toisen koriin omallaan. Kumpikin joukkue sai aikaiseksi hyviä heittopaikkoja ja molemmat hyödynsivät ne todella korkealla prosentilla. Eroa ei missään kohtaa päässyt kertymään kummankaan eduksi ja LJ Thorpen viimesekunnin kolmosen jälkeen erätauolle lähdettiin Vilppaan johdossa 26-27. 

II neljännes 

Toisen erän alkuun jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. Peli eteni kori korista aina tilanteseen 32-34, kunnes Pyrintö kutsui joukkonsa aikalisälle. Aikalisän jälkeen Vilpas kuitenkin alkoi ottaa peliä komentoonsa ja toisesta aikalisästä huolimatta Pyrintö ei saanut otetta pelistä. Etenkin isokokoinen Feazell oli Pyrinnölle erittäin vaikea pideltävä korin alla hänen tehdessä erän loppupuolella 7 pistettä. Myös Pyrinnön hyökkäys sakkasi pahemman kerran erän lopussa ja tuntui ettei mikään heitto löydä tietään korisukkaan. Vilpas hyödynsi momentumin ja taululla oli lopulta 14 pistettä eroa kun summeri soi puoliajan merkiksi. 

III neljännes 

Kolmannen erän alkuun Pyrinnön hyökkäys alkoi jälleen rullata ja peli näytti siltä, että Pyrintö tulee rinnalle. Vilppaan Mikko Koivisto sanoi kuitenkin ei ja teki itse 8 pistettä melkein minutin sisään. Pyrintö ei suostunut luovuttamaan, mutta aina kun näytti siltä, että Pyrinnön peli alkaa rullata niin Vilpas vastasi kovilla suorituksilla omassa hyökkäyspäässään. Eroa pääsi kertymään taululle parhaimmillaan 20 pistettä ja viimeiselle erätauolle lähdettiin Vilppaan hallinnassa 58-76. 

IV neljännes 

Pyrintö ei ollut vielä kuitenkaan valmis luovuttamaan ja tuli viimeisen erän alkuun todella kovaa. Osku Heinosen ja Panu Peltokankaan kolmoset pakottivat Vilppaan aikalisälle heti erän alkuun. Aikalisän jälkeen Peltokangas pussitti vielä yhden kolmosen ja eroa oli enää 10 pistettä. Tämän lähemmäksi Pyrintö ei kuitenkaan enää päässyt ja hetken taistelun jälkeen eroa alkoi jälleen kertyä taululle Vilppaan eduksi. Viimeiset minuutit menivät hieman pelailun puolelle ja loppulukemiksi taululle jäi 82-99. 

Illan ottelussa ehdoton ratkaisukohta oli Vilppaan päätähuimaavat heittoprosentit. Vilpas laittoi kahden pisteen heitot 70% varmuudella sekä kolmoset 46% tarkkuudella. Pyrintö ei ollut puolustuksessa tänään yhtä aktiivinen kuin aiemmin tällä kaudella. Tästä kertoo se, että Vilppaalla oli vain 8 pallomenetystä. Lisäksi Vilpas sai todella laadukkaita heittopaikkoja ja se hyödynsi ne todella kovalla prosentilla. 

Miika Sopanen kommentoi ottelua näin: “Onnittelut Vilppaalle. Oli hyvä oma itsensä. Pelaa kurinalaista, organisoitua peliä. Annoimme Vilppaalle mahdollisuuden pyörittää omaa peliään. Meidän toiminta oli kirjaimellisesti nuhaista. Se on nyt ollut sellaista viime päivät. Ei ollut laiskuutta eikä tahdonpuutetta. Ei vaan löytynyt energiaa tänään. Edellisessä kolmessa pelissä meidän puolustus on ollut hyvää, mutta tänään ei ollut. Joukkue on sitoutunut ja määrätietoinen. Nyt saatava samanlaisia hyviä treenejä alle ja sitten tiistaina Seagullsin vieraaksi Helsinkiin.” 

Pyrinnön seuraava ottelu on Helsinki Seagullsia vastaana vieraissa 13.12 klo 18:30. Ottelu on seurattavissa Ruutu+ palvelussa. 

Seuraava kotiottelu pelataan 17.12 klo 18:00 Pyynikillä sarjanousija Tapiolan Honkaa vastaan.