Pyrinnön tasonnosto ei ihan riittänyt voittoon

7.10.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyynikillä käytiin perjantai-iltana tiukka kamppailu Pyrinnön ja Salon Vilppaan välillä. Ottelu päättyi Salon 83-92 voittoon. Viimeviikkoon verrattuna Pyrintö esiintyi kotikentällään varsin pirteästi ja hyökkäys rullasi paljon paremmin. Ottelussa nähtiin myös pilkahduksia siitä, miltä näyttää, kun Pyrintö saa pelitemmon omalle tasolleen ja pääsee juoksemaan nopeita hyökkäyksiään. Temmon lisäksi Pyrintö pääsi myös hallitsemaan irtopalloja ja haki useita hyökkäyslevypalloja, joista se pääsi nostamaan helppoja pisteitä. 

Hyvä taistelu ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa voittoon Salon hallitessa heittopeliä. Vilpas pääsi vapariviivalle ottelussa 31 kertaa, kun Pyrintö pääsi viivalle vain 14 kertaa. Kolmoset Salo upotti 36 prosenttisesti ja etenkin Teemu Suokas ja Tavon King olivat tarkkakätisiä. Pyrintökin paransi heittopeliään viimeviikosta osumaprosentin ollessa 30 prosenttia. Pyrintö ei myöskään aktiivisella puolustuksellaan saanut pakotettua Vilpasta menetyksiin ja näin Vilppaan hyökkäys pysyi tehokkaana. 

Pyrinnön miehistöstä tilastojen valossa nousee esiin Sekou Sylla 19 pisteellä ja 12 levypallolla. Tasoaan edellisestä ottelusta nosti erityisesti Jordon Talley, joka teki 20 pistettä, jakoi 5 syöttöä ja kahmi 6 levypalloa. Positiivisesti esiintyi myös Justus Kilpinen, joka kairasi itselleen 10 pistettä. Pyrinnön uusin vahvistus Mitch Pelissier oli ottelussa ymmärrettävästi vielä vähän ulkopuolella joukkueen konseptista ja kärsi aikaeromuutoksista. Tilastoihin mies kerrytti itselleen 8 pistettä ja 6 levypalloa. 

 

I neljännes 

Ottelu alkoi Pyrinnön kannalta mieluisasti, kun Kion Williams päästi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pyynikin kotiyleisön istumaan. Sitten vaihdettiin muutama kori ja oli Pyrinnön uuden vahvistuksen Mitch Pelissierin vuoro avata pistetilinsä puolenmatkan hyppyheitolla. Tasaisten ensimmäisten minuuttien jälkeen Vilpas meinasi aloittaa pientä karkumatkaa käyden jo 10-19 johdossa. Pyrintö oli tästä kuitenkin eri mieltä ja vei erän viimeiset 2 minuuttia 7-0 ja tauolle päästiin lukemissa 17-19. 

II neljännes 

Toisen erän alku oli aikamoista kivittämistä, kun molemmat joukkueet heittivät vuoron perään palloa korirautoihin. Kun erää oli pelattu melkein kolme minuuttia, päätti Pyrintö käydä aikalisällä. Hetken miettimistauko teki terää, kun aikalisän jälkeen Kion Williams pamautti kolmosen keskelle keksintöä kaventaen näin eron lukuihin 24-26. Pyrintöä kuitenkin vaivasi aikainen joukkuevirhetilin täyttyminen ja Vilpas pääsi useasti nakuttamaan ilmaisia pisteitä vapaaheittoviivalta. Peli jatkui tasaisena ja kun erää oli jäljellä noin kaksi ja puoli minuuttia siirtyi Pyrintö johtoon ensimmäistä kertaa sitten ottelun alun. Vilpas kuitenkin otti kuskin paikan nopeasti takaisin ja lopulta puoliajalle siirryttiin lukemissa 42-45. 

III neljännes 

Toinen puoliaika alkoi melkoisella kori-iloittelulla. Pyrintö pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella haluamaansa korkeaan pelitempoon ja juoksi helppoja lay-uppeja nopeista hyökkäyksistä. Vilpas kuitenkin vastasi omilla koreillaan ja ero pysyi tasaisena. Kun Pyrintö sai silti pidettyä yllä kovan vauhdin peliään, alkoi se lopulta tuottaa tulosta. Pyrintö veti 10-0 pisteputken ja siirtyi 7 pisteen johtoon. Tästä johtuen Vilpas oli pakotettu aikalisään. Aikalisän jälkeen pelitempo pääsi laskemaan ja Vilpas hilasi itsensä takaisin peliin mukaan. Vilppaan Teemu Suokas osui 2 kolmen pisteen heittoa putkeen sisään ja olikin Pyrinnön vuoro käydä aikalisällä tilanteessa 60-61. Loppuerä pelattiin tasaisesti ja viimeisellä erätauolla taululla seisoi luvut 64-67. 

IV neljännes 

Neljännen erän jatkui tasaisena, mutta sitten oli Jordon Talleyn aika syttyä. Kaksi peräkkäistä kolmosta piti Pyrinnön pelissä, mutta Salon Vilpas ei tyytynyt kohtaloonsa ja otti pelin takaisin haltuun. Kun Teemu Suokkaan läpiajon johdosta Salo siirtyi 7 pisteen johtoon päätti Pyrintö käydä hiomassa kuvioita aikalisällä. Aikalisästä huolimatta korinteko pysyi vaikeana ja ero ei päässyt kaventumaan. 2 minuutin kohdalla Kapteeni Lehto kuitenkin kavensi eron kolmosellaan viiteen ja Vilpas päätti lähteä aikalisälle. Pyrintö sai puolustuksessa stopin ja hyökkäyksessä Sekou Sylla pääsi viivalle. Molemmat heitot upposivat ja ero oli kolmessa. Teemu Suokas kuitenkin heitti heti perään kolmosen ja ero olikin kuudessa. Tämä oli Pyrinnölle liikaa ja yrityksestä huolimatta eroa ei saatu kurottua umpeen. Loppulukemiksi taululle jäivät luvut 83-92. 

Tappiosta huolimatta Pyrinnön suunta on nyt oikea, mutta töitä pitää vielä tehdä, mikäli mielii seuraavista otteluista sarjapisteitä haalia. 

Seuraavaksi Pyrinnöllä on luvassa aina yhtä pitkä matka Joensuuhun, jossa vastaan asettuu Joensuun Kataja. Ottelu pelataan keskiviikkona 11.10 klo 18:30. 

Seuraava kotiottelu on luvassa sunnuntaina 15.10 klo 15:00, kun Pyynikille vieraaksi matkaa Kouvot Kouvolasta. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen