PYRINNÖN VOITTOPUTKELLE JATKOA KOTKASSA

22.1.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö punnersi väkisin vierasvoiton Kotkasta, kun helpolla se ei suostunut tulemaan.
Kaksi hyvin erilaista joukkuetta pelasi omilla vahvuuksillaan. Pyrinnön vahvuudet veivät lopulta voiton 91-93  (50-51). Voitto oli Pyrinnön 7. peräkkäinen.

KTP lähti hyödyntämään korinalusvoimaansa, ennen kaikkea Greg Manganon ja Joseph Burtonin kokoa ja tehoja. Pyrintö vastaavasti halusi päästä juoksemaan kenttää, kuten aina ennenkin.
Ottelu oli hyvin vaihteleva. Kun Pyrintö onnistui puolustuksessaan, se oli hetkittäin ylivoimainen ja johti ottelua parhaimmillaan jo 16 pisteellä. KTP onnistui kuitenkin loppuun asti tulemaan yhä uudestaan iholle ja kävi pari kertaa jo johdossakin. Vaikka Pyrinnön pelin taso vaihteli tänään hurjasti, joukkueen voittamisen kulttuuri on jo niin kova, ettei sitä kovin helposti keikauteta.

 

1.neljännes

Ottelu alkoi vähän tunnustellen. Oliko kyse ottelurutiinin puutteesta vai siitä, että molemmat joukkueet tiesivät, ettei saa lähteä toisen peliin mukaan, niin valinnoissa näkyi ”vähän niinku-eiku” suorituksia.
Pyrintö pääsi kuitenkin nopeammin rytmiin ja otti kuskin paikan. Kohta kuitenkin KTP pääsi mukaan ja porasi reikää korin alle kuten halusikin. KTP pelasi väljää miesvartiointia, jossa ei yritettykään ottaa kaukoheittoja pois kuin oikeastaan Osku Heinoselta. Sisäänajoille ei ollut tilaa ja tamperelaisten heitot pomppivat raudoista ulos.  5 min jälkeen peli oli 13-10.
Sitten Pyrintö vaihtoi kentälle Lassi Kilpisen ja Shaquille Thomasin ja peliin tuli aivan uutta säpinää.
Tempo muuttui Pyrinnön eduksi ja saman tien tamperelaiset repivät 20-29 taukojohdon Kilpisen kolmosella, Heinosen hyppyheitolla ja Thomasin kolmella kovilla koreilla.
Syksyn Kotkassa pelanneen Thomasin tuuletuksissa oli erityistä tunnetta.

2.neljännes

Heti jakson alkuun Pyrintö otti pelin tempon haltuun. Lewis donkkasi ensin takarautaan ja omasta levypallosta uudella yrityksellä kovaa koriin! KTP aikalisälle 38 sekunnin pelin jälkeen.
Kamisen aikalisän jälkeen KTP tuli kentälle fyysisesti. Tilanteet pelattiin kovaa, mutta kun rikkojina olivat Burton ja Mangano niin siltä osin ei mennyt ihan ns. putkeen. Ensin Burton potkaisi takaa päin Panu Peltokangasta ja vähän myöhemmin Mangano mursi screenin yrittämättä edes päästä läpi sääntöjen mukaisesti. Molemmat tilanteet hyvää koulutusmateriaalia erotuomarikoulutukseen.
Pelin kannalta kuitenkin oleellista, että molempien miesten sarakkeeseen yksi ihan turha virhe.

Shawn Hopkins ja Thomas olivat hurjassa vireessä ja Pyrintö repi nopeasti 16 pisteen kaulan (24-40) kun jaksoa oli pelattu vasta 2 minuuttia. Sitten Joonas Lehtorantaa alkoi harmittaa ja huomattavaa päättäväisyyttä osoittaen mies ajoi Pyrinnön paikan keskeltä kaksi lay-upia. Kotkalaiset syttyivät taistelemaan ja pääsivät uudestaan peliin mukaan. Braxton Huggins innostui tehtailemaan peräti 15 pistettä ennen pitkää taukoa.
Pyrintö vain pisteen johdossa pitkälle tauolle 50-51.

Ensimmäisellä puoliajalla KTP:n huolena olivat Burtonin ilmiselvä väsyminen sekä peräti 13 pallonmenetystä, Pyrinnöllä luokaton vapaaheittoprosentti, vain 40%.

Koska koronarajoitusten vuoksi peli pelattiin edelleen tyhjälle katsomolle, legendaarisen ja asiantuntevan yleisön analyysit kuultiin mitä ilmeisemmin turvallisesti paikallisissa baareissa. Siellä aiheena oli varmasti, että onko lyhennetty 15 min tauko hyödyksi vai haitaksi Burtonille. Että ehtisikö pitemmällä tauolla palautua paremmin vai hyytyykö siinä vaan?


3.neljännes

Braxton Huggins ei ainakaan hyytynyt, sillä mies vei KTP:n ensimmäisen kerran johtoon kolmosella 11 sekunnin pelin jälkeen. KTP:n huuma hyytyi kuitenkin nopeasti, kun Greg Mangano ajoi polvi edellä päin Brady Skeensiä ja sain hyökkääjänvirheen, joka oli jo miehen kolmas.
Pyrintö juoksi kaksi nopeaa hyökkäystä ja näytti yrittävän taas karkumatkalle 53-60.
Sitten pyrintöläisiltäkin hukkui fokus pelaamiseen ja suut kävivät enemmän kuin jalat. KTP sai 7-0 pisteputken. Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen luki tilanteen hyvin ja otti aikalisän, kun 4 minuuttia oli pelattu ja peli oli tasan 60-60.
Greg Mangano menetti pian sen jälkeen itsekontrollin ja sai teknillisen virheen, joka pakotti Kamisen ottamaan mies vaihtoon sillä se oli jo miehen neljäs virhe.
David Gonzalvez on ollut usein kauden aikana järjen ääni huikentelevaisuuteen taipuvaisessa Pyrinnön joukkueessa. Gonzalvezin ja Skeensin komea pallo-screen peli pakotti KTP:n aikalisälle, kun kello näytti
4:15 jäljellä olevaa peliaikaa.
Gonzan kolmas virhe heti aikalisän jälkeen vähän huolestutti, sillä mies on loppuhetkillä erittäin tärkeä pelaaja. Marcus Lewis otti kuitenkin vastuuta, kun KTP joutui Manganon ollessa penkillä muuttamaan puolustustaan. Kovalla kolmosella tilanteeksi 65-73 pari minuuttia ennen taukoa.
KTP roikkui kuitenkin mukana Lehtorannan ja DeAndre Danielsin kovilla koreilla. Ero säilyi siedettävänä, vaikka KTP:llä oli selvästi ongelmia, kun Mangano istui vaihtopenkillä ja Burton oli yhä useammin väärässä päässä kenttää.
Viimeiselle tauolle tilanteessa 71-78.

 

4.neljännes

Burton ehti kaikesta huolimatta erinomaisesti levypalloihin sillä mies napsi niitä peräti 23 kappaletta.
Lisäksi mies oli erinomainen aina kotkalaisten päästessä 5 vs 5 peliin. Burton jakoi palloa high-postista, vapaaheittoviivan kulmilta loistavilla syötöillään.
Parin minuutin jälkeen Shawn Hopkins sai syöttökatkon, pääsi läpi ja alkoi valmistella vasemman käden high-light donkkia, mutta toinen jalka liukastui hieman ja pommi jäi suutariksi. Potentiaalinen 11 pisteen johto kääntyi KTP:n takaa-ajoksi, kun vielä oman pään vapaaheittotilanteessa hävittiin levypallo, josta kori ja vapari. Yhtäkkiä ero jälleen 6 pistettä 74-80
Pelikellon näyttäessä 3:33 Greg Mangano otti hyökkäyslevypallotilanteessa 5. virheensä. Pyrintö kuitenkin sähläsi pallon pari kertaa vastustajalle eikä päässyt repimään ratkaisevaa eroa.
Pyrintö pelasi KTP:n aikalisän jälkeen kuitenkin fiksusti. Gonzalvezin ja Skeensin pallo-screen pelin kautta se sai pidettyä KTP:n kahden korin päässä. Viimeisellä sekunnilla Huggins donkkasi vielä loppunumeroiksi 91-93.

Ottelun hahmot:

Pyrinnössä vastuu jakautui siten, että 1.puoliajalla Shaquille Thomas (19/2) ja Shawn Hopkins (15/4) olivat liki pitelemättömiä, toisella puolikkaalla ratkaisijoiksi nousivat Marcus Lewis (26/5/4 syöt.) kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuillaan sekä David Gonzalvez (8/6/6 syöt.) ja Brady Skeens (11/14/3 syöt.) fiksulla yhteispelillään.

KTP:n kovin tykki oli Braxton Huggins (26/4/5). Joonas Lehtoranta (12/2/3) oli ajoittain erinomainen ja kantoi joukkuetta vaikeuksissa. Twin Towers Greg Mangano (17/9) ja Joe Burton (16/23/4 ) olivat odotetun kovia, mutta illan pilasivat siis turhat virheet joihin joukkueella ei olisi ollut varaa.

 

Kommentit:

Grogory Mangano, KTP:
Nyt on pelattu pari peliä nykyisellä joukkueella ja uskomme että peli lähtee kulkemaan. Harva pelitahti hankaloittaa intensiteetin ylläpitämistä.

Shaquille Thomas, Pyrintö:
Oli kiva pelata täällä, hyvä peli meiltä. Koronan takia pelataan nyt harvemmin, mutta tilanne on mikä eikä se meitä haittaa.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Me tultiin hyvin peliin mukaan ja ekalla puoliajalla pelimme oli ajoittain jopa erinomaista. KTP on kuitenkin hyvä joukkue ja me passivoiduttiin heidän hyvien jaksojen jälkeen. Tauon aika harjoittelimme hyvin eikä harvempi pelitahti meitä haittaa.

 

Tomi Kaminen, KTP:n päävalmentaja
Onnittelut Pyrinnölle, heillä on hyvä konsepti johon pelaajat uskovat ja tulos on tämännäköinen. Tänään menetykset oli satutti meitä. Huonot valinnat hyökkäyksessä avasi Pyrinnölle liikaa paikkoja nopeisiin. Tauon aika intensiteetin ylläpito on hankalaa, mutta taukoja on muillakin.

 

Pyrinnön seuraava ottelu on ensi keskiviikkona 27.1. Kouvolassa.
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa.

Pyrintö nähdään kotiparketilla Pyynikillä Suomen Cupin välierässä
perjantaina 29.1.2021 klo 18.30
Tällöin Pyrintö kohtaa ensimmäisen kerran tällä kaudella Karhu Basketin Kauhajoelta.

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven