PYRINTÖ JA SEKOU SYLLA SOPIMUKSEEN

21.7.2023 | Uutiset

Pyrintö on tehnyt sopimuksen kolmannen amerikkalaispelaajan Sekou Syllan 195cm/23v kanssa. Sylla on pieni laitahyökkääjä, joka viihtyy kuitenkin myös hyvin painimassa korin alla. Sylla on kotoisin Brooklynista, New Yorkista.

Sylla pelasi kaksi ensimmäistä vuottaan NCAA2 yliopiston Saint Rosen joukkueessa. Kaudella 2019–20 hän pussitti 21,9 pistettä ja otti 11,9 levypalloa ottelua kohden.
Saint Rosen jälkeen Sylla siirtyi Nova South Easterniin, Floridaan NCAA2 D -yliopistoon. Koronan jälkeinen kausi 2021–22 oli Syllalle varsin menestyksekäs 22,4 pisteellä sekä 10,4 levypallolla ottelua kohden.

Syllan taidot tunnustettiin alla olevilla palkinnoilla kauden 2021 – 22 päätteeksi.
“ DII Player of the Year, D2CCA South Region Player of the Year, SSC Player of the Year and SSC Newcomer of the Year.”

Viimeisen yliopistokautensa 2022–23 hän pelasi NCAA 1D Towsonin yliopistossa Marylandissa tehoin 5,9 pistettä sekä 4,4 levypalloa / ottelu.
Yliopistouransa jälkeen hän siirtyi välittömästi huhtikuussa 2023 Australian NBL1 -sarjaan NW Tasmanian joukkueeseen. 16 pelatun ottelun jälkeen Sekou Sylla on tilastoinut 22,4 pistettä sekä 11,9 levypalloa ja 2 syöttöä ottelua kohden. Australian sarjan päätyttyä hän on valmis saapumaan Tampereelle elokuun loppupuolella.

Valmentakaksikko Miikka Sopanen ja Tero Vasell uskovat, että Sylla tuo tarvittavaa kovuutta post -pelaamiseen ja hän on hyvä leikkaamaan korille. Lisäksi hän on erittäin vahva pelaaja. Puolustuksellisesti hän on tottunut puolustamaan eri pelipaikkojen pelaajia.

Syllan myötä Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Chrysostom ”Chuku” Chukwumanin, Valtteri Leppäsen, Jordon Talleyn, Nighael Ceaserin, Roni Ahvenjärven, Arttu Pitkäsen ja Kion Williamsin kanssa.