PYRINTÖ JÄLLEEN PAIKALLISPELIN VOITTOON

7.10.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Vaikka ensimmäisellä jaksolla näytti, että Pirkanmaan derby on kääntymässä viimein, 3 vuoden tauon jälkeen BC Nokialle, Pyrintö paransi peliään kuin taikaiskusta ja hallitsi ottelua loppuun asti. Tulostaulun 101-89 (50-42) numerot varmistivat, että BC Nokian edellisestä paikallispelin voitosta tulee kuluneeksi reilut 1100 päivää. Joulukuussa seuraava yritys.

Ottelu oli tyypillinen paikallispeli. Irtopalloista pelattiin loppuun asti, miehestä otettiin mittaa.
Pyynikin yleisö oli alussa hämillään, oudoksestaan, toisiaan kai kummastellen, mutta lämpeni hyvin nopeasti ja tunnelma oli jälleen hieno. Koriksen näkeminen paikan päällä oli jälleen mahtavaa!

1. neljännes

Pyrinnön hyökkäys näytti sekavalta ja puolustuksesta puuttui uskallus. BC Nokia rankaisi kaikista virheistä heti ja otti selvästi aloitteen. Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen joutui kutsumaan joukkueen aikalisälle jakson puolivälin jälkeen tilanteessa 9-15.
Nokialaisista etenkin Antti Ahonen rankaisi kotijoukkuetta säälimättä yhtään. Fyysinen ja taitava post-liike korin alla, kohta kolmen pisteen heitto nurkasta. Nokialaiskasvatti on lyömässä itseään tällä kaudella tosissaan läpi!
Tomas Pihlajamäki piti kolmosellaan Pyrintöä pelissä mukana ja Lassi Kilpinen tuntui voittavan oman puolustajansa useimmiten, mutta silti Pyrinnön peli oli takapuskurissa roikkumista: perässä pysyy, kengänpohjat kuluvat. Tälle kaudelle uudistettu puolustus haki vielä uomiaan.
Ensimmäiselle tauolle vierasjohdossa 16-28.

2. neljännes

Pyrinnön Shaquille Keith aloitti jakson tehokkaasti. Kova ajo korille ja lay-up, seuraavasta hyökkäyksestä kolmonen. Suu kävi, mies puhkui voitontahtoa!
Se tarttui Romani Hanseniin ja Devante Fosteriin. Yhtäkkiä vähän arkaillen pelanneet nuorukaiset alkoivat postata miehekkäästi ja nostelivat pituuseroa hyödyntämällä palloa pussiin korin alta.
Myös puolustus alkoi pitää, kenties hyökkäysonnistumisten tuoman itseluottamuksen ansiosta. Pyrintö tuli Nokian kantaan ja päävalmentaja Greg Gibson joutui ottamaan aikalisän, sillä hän näki aloitteen siirtyneen Pyrinnölle. Se ei kuitenkaan auttanut keltapaitaisia, vaan Osku Heinonen kolmosellaan ja Shaquille Keith kovalla ajollaan toivat Pyrinnön tasoihin 32-32 vain reilun 3 minuutin pelin jälkeen.
Pyrintö sai muutaman pisteen kaulan, kunnes jälleen BC Nokian aikalisän jälkeen Pyrintö vei viimeisen minuutin 4-0.
Food Cornerissa Sitkon pizzat maistuivat vielä tavallistakin paremmalle, kun Pyrintö oli puoliajalla 50-42 johdossa.

3. neljännes

Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä kierroksella vaikeuksia pitkä tauon jälkeen, mutta tänään koomasta ei ollut tietoakaan. Ote pysyi kuitenkin Pyrinnöllä ja jakson puolivälissä Osku Heinonen kasvatti eroa 63-48.  BC Nokian Antero Lehto vastasi eikä ratkaisevaa eroa päässyt syntymään.
Pyrinnön puolustus toimi hyvin ja BC Nokialle tilastoitiin ensimmäiseltä kolmelta jaksolta peräti 20 menetystä. Viimeiselle tauolle 75-58 johdossa.

4. neljännes

Pyrintö laski silminnähden tempoa ja kävi kuten pelätä saattoi, samalla katosi syke ja energia puolustuspäässä. Pyrinnön puolustus perustuu aktiivisuuteen ja on haastavaa olla aktiivinen ja rohkea vain toisessa päässä kenttää. Vähän kuin juostessa yrittäisi liikuttaa käsiä ja jalkoja eri tahtiin.
Kun kello näytti peliaikaa olevan vielä 7:23, Miikka Sopanen käytti aikalisän tilanteessa 78-66.
BC Nokia pääsi pari minuuttia myöhemmin vielä 10 pisteen päähän (82-72), mutta sitten Shaq Keith ja Valtteri Leppänen veivät Pyrinnön jälleen turvallisempaan 15 pisteen johtoon (87-72).
BC Nokia yritti vielä aikalisällä tuoda peliin uutta suuntaa, mutta Pyrintö hallitsi ottelun lopun hienosti.
Loppunumerot 101-89 ja Pyynikin yleisö pakkautui kentän reunalle onnittelemaan kotijoukkueen pelaajia.

Nostot:

Jos lauantaisen Loimaan pelin jälkeen oli vähän epäselvää, miten Devante Foster (17/5) ja Romani Hansen (25/7) sopivat Pyrinnön joukkueeseen, niin tänään miesten esitys oli erinomainen.
Liikkuvuus ja ulottuvuus auttoivat niin puolustuksessa syöttölinjojen peittämisessä, hyökkäykseen siirryttäessä kuin hyökätessä pienempää puolustajaa vastaan korin alla.
Lassi Kilpinen (15/1/ 4 riistoa) ja Shaquille Keith (15/4/7 syöttöä) olivat pelin moottori ja pystyivät luomaan tilanteita myös vaikeilla hetkillä. Samoin David Gonzalvez (6/2/7 syöttöä), joka taisi tehdä kaikki pisteensä juuri silloin, kun niitä eniten tarvittiin.
Osku Heinonen (12/2) oli tasaisen varma koko pelin.

BC Nokian parhaana palkittiin aivan ansaitusti Antti Ahonen (16/1). Sentteri Arnaldo Toro teki jälleen vakuuttavan tilastorivin 17 pistettä – 17 levypalloa. Pispalan sälli Antero Lehto (11/1) johti joukkuettaan hyvin jakaen mm. 6 syöttöä.

Pyrintö voitti ottelun paremmalla 2-pisteen heittojen tarkkuudella (65% – 52%). Heittomäärissä ja muissa heittoprosenteissa ei ollut merkittäviä eroja. Tuo parempi tarkkuus selittynee Pyrinnön puolustuksella, Pyrintö sai riistoja peräti 15 kpl ja niiden seuraus yleensä on korkean prosentin ratkaisu. BC Nokialla oli menetyksiä peräti 24, Pyrinnölläkin kuitenkin 16 kpl.

Kommentit:

Greg Gibson, BC Nokian päävalmentaja:
Onnittelut Pyrinnölle voitosta. Meillä harjoitukset ovat olleet huonoja, ja näin se näkyy sitten pelissä. Pyrintö sai tästä hyvän lay-up harjoituksen, kun meillä tuli niin paljon menetyksiä.
Pyrinnön aggressiivisuus teki meistä passiivisia. Työ kehityksen eteen jatkuu.

Arnaldo Toro, BC Nokia:
Kova peli. Ensimmäinen jakso oli meiltä vielä aika hyvä, mutta sitten tuli vaikeuksia ja paljon menetyksiä. 20 menetystä kolmen jakson jälkeen oli ratkaisu. Kahden pelin perusteella Korisliiga on hyvin kilpailullinen ja hyvä sarja.

Lassi Kilpinen, Pyrintö:
Aikamoinen tappelu. 1. erä oli meiltä heikko, sitten parannettiin paljon. Puolustus oli hyvää ja sen ansiosta pystyimme nostamaan ottelun tempoa. Siitä oli hyvä rakentaa onnistumisia myös hyökkäyspäähän.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Mahtavaa olla Pyynikillä yleisön edessä. Tosiasia on, että emme olisi nousseet heikon ensimmäisen jakson jälkeen, jos olisimme joutuneet pelaamaan tyhjässä salissa. Olen ylpeä siitä asenteesta, jolla nousimme, vaikka alku olikin aika kamalaa. Jokainen pelaaja toi kentälle ratkaisuvoimaa myös hyökkäyksessä, mutta jälleen puolustuksella voitimme pelin. 15 riistoa on makea määrä!

Pyrinnöllä on edessään lyhyt palautuminen, sillä jo perjantaina joukkue suuntaa Kotkaan.
Seuraava kotipeli on keskiviikkona 13.10. klo 18.30, kun Pyynikille saapuu Bojan Sarcevicin johtama Korihait.

Kuvat: Joonas Caven