Pyrintö jatkaa avausvoiton metsästystä Joensuussa

10.10.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnöllä on keskiviikkona edessään pitkä vierasreissu, kun suunnaksi otetaan Joensuu ja Motonet-Areena. Tamperelaiset ovat aloittaneet kautensa kahdella tappiolla, mutta viime perjantaina tiukassa pelissä Saloa vastaan Pyrintö näytti vilauksia siitä, mihin se pystyy, kunhan pelin tempo saadaan oikeanlaiseksi. Kataja on aloittanut kauden päinvastaisesti kahdella voitolla. Nämä voitot ovat kuitenkin tulleet tiukimmalla mahdollisella tavalla, kun avausottelu ratkesi onnistuneeseen viime sekunnin heittoon ja toisessa ottelussa KTP kaatui vain pisteellä kotkalaisten heittäessä voittoheiton ohi. Jos Pyrintö pystyy jatkamaan tasonsa nostamista, on kaikki voitonavaimet omissa käsissä. 

Avainkohtia ottelussa tulee olemaan Katajan skoraajien hidastaminen. Katajalla on muutama pelaaja, jotka hyvänä päivänä ovat äärimmäisen vaikeita pideltäviä. Tällaisia herroja ovat muun muassa avausottelussa 36 pistettä urakoinut tarkkakätinen Nike Sibande ja toisessa ottelussa 28 pistettä takonut takamies Tuomas Hirvonen. Viimekaudelta tuttu korinaluspelaaja Amanze Egekeze voi myös aiheuttaa päänvaivaa, jos miestä ei vartioida tarpeeksi. Pyrinnön toinen elinehto on ottelun temmon määrittäminen. Jos pienellä rotaatiolla pelaavat Joensuulaiset pääsevät rauhoittamaan peliä joutuu Pyrintö pois omalta mukavuusalueeltaan. Jos Pyrintö taas pääse laittamaan rallivaihteen päälle voi Kataja joutua punaisen pyörremyrskyn uhriksi, kun heiltä juostaan jalat alta. 

Ottelussa on myös mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita kannattaa seurata. Onko esimerkiksi vielä ensimmäisessä pelissä aikaerosta ja matkaväsymyksestä kärsinyt tuore vahvistus Mitch Pelissier päässyt joukkuekonseptin sisään. Pelissierissä on hurjasti potentiaalia korintekijänä. Varsinkin, jos Pyrintö pääsee kontrolloimaan ottelun tahtia voi Mitch olla ratkaisevassa roolissa. On myös mielenkiintoista seurata jatkaako Kion Williams vahvaa alkukauttaan. Kolmas seuraamisen arvoinen asia on se, että pystyykö Pyrintö pysymään pois virhevaikeuksista. Aktiiviseen pelitapaan liittyy riskinsä ja jos tuomareilla on pilli herkässä voi Pyrinnölle käydä niin kuin viimeviikolla ja monet pelaajat joutuvat virhevaikeuksiin ja vastustaja saa liikaa helppoja pisteitä vapariviivalta. 

Ottelu siis pelataan Joensuun Motonet-Areenalla keskiviikkona 11.10 klo 18:30. 

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan jo sunnuntaina 15.10 klo 15:00, kun Pyynikille saapuu Kouvot Kouvolasta. 

Syysloman kunniaksi sunnuntain peliin myydään myös perhelippuja, joilla 25 eurolla sisään pääsee 2 aikuista ja 2 lasta. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen