Pyrintö jatkaa sarjapisteiden saalistusta Kotkassa

16.11.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö matkaa 17.11. Kotkaan KTP:n vieraaksi ja klo 18:30 Steveco-Areenassa on luvassa jälleen kova vääntö sarjapisteistä. Vastaan asettuvat kotkalaiset ovat aloittaneet kauden hyvin ja kahdeksasta ottelusta saldoksi on kertynyt 5 voittoa ja 3 tappiota, joka oikeuttaa sarjataulukossa tasapisteisiin kolmantena ja neljäntenä olevien Katajan ja Korihaiden kanssa. Pyrintö pääsee otteluun hyvin valmistautuneena, sillä edellisestä ottelusta on kulunut jo yli viikko. Pyrinnön edellinen ottelu oli yksi kauden heikoimmista näytöksistä, vaikka parketilla nähtiin ensimmäistä kertaa lähes täysilukuinen Pyrintö. Joukkueen treeneissä vauhti on ollut kuitenkin kova ja nyt Pyrintö etsii keinoja, joilla se saataisiin siirrettyä myös peleihin. 

Kotkalaiset tekevät pisteitä laajalla rintamalla, mutta joukosta erottuu edukseen jenkkinelikko, sekä Vili Nyman. Peliä pyörittää Vincent Golson Jr, joka löytyy Korisliigan syöttötilaston kakkosena. Mies on myös äärimmäisen tarkka heittäjä ja kolmoset ovat uponneet noin 43 prosentin tarkkuudella. Toinen heittäjä, jota ei saa hukata on Pyrintö-kasvatti Miikka Marttinen, joka on heittänyt Kotkan paidassa 37 prosenttisesti kaaren takaa. Kolmas osuja on ollut Topias Kuukkanen 40 prosentin osumatarkkuudella. Korin alla pisteiden teosta pitää huolen Roydell Brown, joka ajaa korille erittäin väkevästi tehden 20 pistettä ottelua kohden. Kotkalaisten tehokas hyökkäys perustuu pitkälti koviin ajoihin kohti koria, sekä siitä vapautuvien heittäjien laadukkaisiin heittoihin. 

Pyrinnön tulee löytää joukkueena yhteinen sävel otteluun, jos se mielii taistella voitosta. Pyrintö alkaa olla siinä tilanteessa, että jokaisesta sarjapisteestä tulee tapella kynsin ja hampain, sillä niitä tarvitaan kipeästi. Tamperelaisilta löytyy potentiaalia voittaa sarjassa kenet tahansa, mutta se vaatii joukkueelta erinomaista peliä. Kotkaan lähtee kuitenkin ehjä ja hyvin treenannut Pyrintö, jolla on kaikki avaimet voittoon.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on luvassa 29.11, kun Pyynikille saapuu käynnistymisvaikeuksista kärsinyt Karhubasket.

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi     

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen