Pyrintö jatkaa voittojen tiellä -Lahti jäi jalkoihin 112-83

8.1.2024 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö lunasti sunnuntaina Pyynikillä kauden ensimmäiset siivet, kun se kaatoi Lahti Basketballin 112-83. Ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen puoliajan verran, mutta toisella puoliajalla Pyrintö vaihtoi vasemmalle kaistalle ja jätti lahtelaiset taaksensa. Pyrinnön hyökkäys oli erinomaista ja fyysinen puolustus tuotti tulosta, kun lahtelaiset alkoivat näyttämään turhautumistaan. Parhaiten tämä näkyi juuri kolmannessa erässä, kun ottelua ratkaistiin, sillä Pyrintö teki hurjat 35 pistettä yhteen kymmenminuuttiseen. Neljännessä erässä Pyrintö onnistui katkaisemaan lahtelaisten selkärangan jo aikaisin, eikä päästänyt heitä enää otteluun mukaan, mikä on tällä kaudella pari kertaa päässyt jo tapahtumaan. 

Runsaskorisessa näytöksessä myös pistemiehiä riitti. Eniten lukuja tauluun mätti Luther Muhammad, joka keräsi saldokseen 25 pistettä, 6 syöttöä ja 3 riistoa. Jordan Ngatai onnistui jälleen nostamaan omaa piste-ennätystään korisliigassa, kun mies operoi 20 pistettä osuen kolmoset 4/5. Tuttu tehomies Nighael Ceaser kahmi 13 levypalloa ja 14 pistettä, kun viime peleissä kovassa heitossa ollut Kapteeni Lehto puolestaan nakutti 16 pistettä tauluun. Lahtelaisilta tehokkaana oli Harrison Cleary 23 pisteellä. 

I neljännes 

Pyynikin korit korkkasi Lahti, kun Antwan Walker viimeisteli kaksi pistettä. Pyrinnön vastauksesta huolen piti Kapteeni Lehto lay-upillaan, heittäen heti perään vielä kolmosen. Ottelu osoittautui heti alkumetreistä todella vauhdikkaaksi ja kenttää juostiin päästä päähän kovaa tahtia. Pyrintö pelasi erinomaisesti ja alkoi kuroa aikaista johtoa ottelussa, mennen nopeasti jo 15-4 johtoon. Lahti kuitenkin kokosi rivinsä ja sai ottelusta kiinni heikon alun jälkeen. Pyrinnöllä oli vaikeuksia Lahden palloskriinipelin kanssa ja tilanne tasoittui nopeasti. Lahti onnistui pääsemään johtoon vielä ennen erän loppua, mutta Pyrintö otti itselleen johdon nopeasti takaisin ja tauolle lähdettiin lukemissa 26-24. 

II neljännes 

Pyrinnön toinen puoliaika alkoi takkuisesti ja hyökkäys oli hieman tukossa. Pyrinnön onneksi Lahti ei tästä rankaissut ja ero pysyi tasoissa. Valtteri Leppäsen korit avasivat Pyrinnön pistetilin toisella erällä ja sen jälkeen pisteitä alkoi tulla tasaisesti molemmilta joukkueilta. Peli pysyi tasoissa erän puoliväliin saakka, kunnes Pyrintö alkoi tehdä nousuaan. Ero ei revennyt, mutta pikkuhiljaa se kasvoi Pyrinnön eduksi. Hyökkäys rullasi kivasti ja pisteitä syntyi, Lahtea saatiin hidastettua, mutta ei pysäytettyä ja lopulta summerin soidessa puoliaikalukemiksi jäi 51-43. 

III neljännes 

Toiselle puoliajalle Lahti tuli terävämmin ja sekavan alun jälkeen Muutama kolmonen ja korin alta onnistunut nosto siivittivät lahtelaiset jo kolmen pisteen päähän Pyrinnöstä. Tämä kaikki oli kuitenkin tyyntä ennen myrskyä, sillä Pyrintö aloitti sellaisen rallin, että lahtelaiset olivat nopeasti jäämässä kyydistä. Hyökkäys rullasi kuin rasvattu ja puolustuksessa Lahti saatiin pysäytettyä kerta toisensa jälkeen. Yhtäkkiä ero oli 20 pisteessä ja merkkejä hidastamisesta ei näkynyt. Erätauolla ero oli jo 23 pistettä, kun taululla seisoi lukemat 86-63. 

IV neljännes 

Neljännen erän alkuun Pyrintö onnistui tappamaan pelin, mennen jo nopeasti yli 30 pisteen johtoon. Lahtelaisten selkäranka katkesi jo aikaisin ja loppuerä meni pelailun puolelle. Loppulukemiksi jäi 112-83. 

Jo kolmen voiton putkessa liitävä Pyrintö on nyt erinomaisessa kunnossa. Trey Niemi näytti istuvan joukkueen rotaatioon, kuin nenä päähän ja vielä, kun Chukwuma toipuu kokoonpanoon, on Pyrinnöllä käytettävissään erittäin laaja materiaali. Jos peli jatkaa kehittymistään samalla tavalla on Pyrinnöllä vielä hyvä sauma koittaa ujuttaa itsensä mukaan play-offeihin. 

Seuraava peli Pyrinnöllä on edessään Lapualla 12.1 klo 18:30, kun vastaan asettuu Kobrat 

Seuraava kotipeli on puolestaan 16.1 klo 18:30 Pyynikillä, kun vieraaksi saapuu KTP-Basket. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi          

           

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen