Pyrintö kaatoi Karhun Luther Muhammadin johdolla

30.11.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyynikin keskiviikkoillassa nähtiin melkoinen ilotulitus Pyrinnön ja Karhubasketin välillä, kun Pyrintö onnistui kairaamaan 109-100 voiton Korisliigan kestomenestyjästä. Kuten lopputuloksesta näkee ottelussa korinteko ei ollut kummankaan joukkueen ongelma ja heittoprosentit olivat erittäin korkeita. Pyrintö sai viimein sen kaivatun ehjän esityksen, jossa peli ei pääse missään vaiheessa repeämään. Ottelussa mies paikallaan oli Luther Muhammad, joka takoi taululle päätä huimaavat 42 pistettä, eikä Karhulta löytynyt ketään pysäyttämään miestä. Lutherin uroteoista huolimatta kyseessä oli joukkuevoitto, jossa jokaisella kentällä käyneellä pelaajalla oli osuutensa. 

Pyrintö osui kaaren takaa erittäin kovalla 38 prosentin tarkkuudella, mutta Karhu pisti silti paremmaksi osuen 50 prosenttia kolmen pisteen heitoistaan. Kauhajokiset olivat muutenkin tarkempia pelitilanneheitoissa, mutta Pyrintö teki eron taistelupalloissa. Tamperelaiset ottivat ottelussa 15 hyökkäyslevypalloa, mikä on Karhua vastaan todella kova suoritus, sillä kyseessä on erinomainen levypallojoukkue. Kentän kuningas Muhammad tehtaili ottelussa 42 pistettä 7 levypalloa ja 7 koriinjohtanutta syöttöä. Tulitukea tuli Nighael Ceaserilta 15 pistettä, 7 levypalloa, 3 riistoa ja 4 torjuntaa, Mitch Pelissieriltä 14 pistettä, sekä Kapteeni Lehdolta 14 pistettä ja 4 syöttöä. Vieralijoiden parhaita olivat Courtney Fortson 19 pistettä 4 levypalloa ja 13 syöttöä sekä Samuel Givens 17 pistettä 6 levypalloa ja 7 syöttöä. 

I neljännes 

Pistetilien avaamisesta huolehti Karhubasketin Topias Palmi, joka pääsi heittämään tuttuihin koreihin kolmosen. Pyrinnön Sekou Sylla toi tamperelaiset kuitenkin nopeasti rinnalle ja ohi korin alta. Ottelun alkutahdit osoittautuivat melkoiseksi ilotulitukseksi ja molemmat joukkueet tekivät vuoron perään koreja ja puolustuksen stopit olivat harvinaisia nähtävyyksiä. Pyrinnön Luther Muhammad oli Karhulle vaikea pideltävä ja keskimatkan heitot osuivat kovalla prosentilla. Erän puolivälissä Karhubasket alkoi hivuttautumaan johtoon ja Pyrintö reagoi tähän aikalisällä. Se kannatti ja Pyrintö pääsi peliin takaisin mukaan. Kori-iloittelu jatkui erän loppuun saakka ja taukolukemat olivat lopulta 28-31. 

II neljännes 

Luther Muhammad jatkoi toisen erän alkuun siitä mihin jäi ja nosti pistesaldonsa jo seitsemääntoista. Pyrintö alkoi viimein saada Karhun hyökkäystä hidastumaan ja samalla piti oman hyökkäyspäänsä skarppina. Pyrinnön erinomainen erän alku johti lopulta siihen, että Karhubasket oli pakotettu aikalisälle. Tämä ei kuitenkaan Pyrintöä hetkauttanut ja sama ralli pysyi päällä. Vaikka eroa ei päässyt kertymään mielin määrin, oli Karhu nopeasti uudella aikalisällä. Peli pysyi edelleen Pyrinnön hallinnassa ja Luther Muhammadille ei löytynyt pysäyttäjää. Pyrinnön hyökkäys rullasi kauniisti ja johto pysyi kymmenessä. Erän loppuhetkillä Muhammad nosti pistetilinsä jo 26:teen. Erän lopetus tuli kuitenkin Karhun toimesta, kun Samuel Givens osui puolenkentän paikkeilta kolmosessa. Tämän johdosta puoliaikalukemiksi jäi 59-50. 

III neljännes 

Toisen puoliajan saattoi vauhtiin Kapteeni Lehto viimeistellen nopeasta hyökkäyksestä kaksi pistettä. Ottelun yleinen tempo laski toisella puoliajalla selvästi ja samalla tippui myös korien määrä. Pyrintö näytti kääntävän ottelua itselleen, mutta sitten Karhu hieman ryhdistäytyi ja tuli peliin takaisin mukaan Eemi Luukkosen johdolla. Pyrintö reagoi aikalisällä, mutta kauhajokiset alkoivat saada kuitenkin peliä puolelleen onnistuneilla kolmosilla. Pyrintö pystyi tästä huolimatta säilyttämään johdon itsellään vastaten omilla kovilla ratkaisuillaan ja peli alkoi muistuttaa taas ensimmäistä puoliaikaa. Chuku Chukwuman peräkkäiset kolmoset saivat Karhun kantapäilleen ja lopulta aikalisälle. Kauhajokiset kiristivät otetta puolustuspäässä ja alkoi hivuttautumaan lähemmäs ja lähemmäs Pyrintöä. Karhu kävi jo yhden korin päässä, mutta erän loppuun kukas muu, kuin Luther Muhammad nosti eron takaisin neljään jättäen taululle luvut 76-72. 

IV neljännes 

Viimeisen erän alkuun tehtiin historiaa, kun Kapteeni Lehto osui kolmosessa tasoittaen näin kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrässä Koriliigan runkosarjassa. Karhubasket hengitti niskaan, mutta Pyrintö piti johdostaan kiinni kynsin ja hampain Luther Muhammadin johdolla. Aina kun näytti siltä, että nyt Karhubasket tulee ohi, näytti Pyrintö luonteensa ja piti vierailijat takanaan. 6 minuutin kohdalla Pyrintö päätti käydä aikalisällä miettimässä, miten Karhu pidetään perässä. Erän puolessa välissä se kuitenkin tapahtui, Karhu tuli viimein tasoihin ja näytti siltä, että ottelu alkaa kallistumaan heidän suuntaansa. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan Pyrintö piti itsensä pelissä. 3 minuutin kohdalla Valtteri Leppäsen kolmonen siivitti kotijoukkueen takaisin johtoon ja vierasjoukkueen aikalisälle. Ottelu pysyi tiukkana ja viimeinen kaksiminuuttinen pyörähti käyntiin. Minuutin kohdalla Nighael Ceaser pääsi vapariviivalle ja vei Pyrinnön 98-94 johtoon. Seuraavaksi viivalle pääsi Pelissier, joka upotti myös molemmat heittonsa, muuttaen luvuiksi 100-94. Karhu kavensi nopeasti luvuiksi 100-96. Pyrintö kuitenkin onnistui vaparilta jälleen mennen takaisin kuuden pisteen johtoon. Pyrintö riisti pallon ja Luther Muhammad nosti eron kahdeksaan ja oman pistesaldonsa 40:neen. Lopussa heiteltiin vielä vapareita molemmin puolin, mutta loppujen lopuksi Pyrintö vei ottelun luvuin 109-100. 

Esitys oli Pyrinnöltä hyökkäyksellisesti kauden paras ja kokonaisuutena ehdottomasti ehjin . Jos puolustuspään tekemistä saadaan vielä kiristettyä riittää Pyrinnöllä potentiaalia tänä vuonna vielä vaikka mihin. Ottelussa Pyrintö löysi kaivatun johtohahmonsa Muhammadista, joka näytti otteillaan mallia koko joukkueelle. Tästä on hyvä jatkaa lauantain paikalliskamppailuun BC Nokiaa vastaan. 

Pirkanmaan herruudesta pelataan siis 2.12 klo 18:00 Pyynikin palloiluhallilla, kun Pyrintö yrittää tasata tilit naapurinsa kanssa. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi 

  

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: MJ Pitkänen