Pyrintö kaatoi KTP:n

16.1.2023 | Uutiset

Tiistain ottelu oli tiukka loppuun asti. Pyrintö näytti kuitenkin läpi pelin olevan parempi joukkue parketilla nauttien suurimman osan ottelusta pientä johtoasemaa. Kuitenkin peli ratkeaa vasta viimeisillä minuuteilla Lj Thorpen erittäin näyttävään puolen kentän kiskaisuun sekä Osku Heinosen vapaaheittoihin.

 

Kokonaisuudessaan tänään pelattiin kapealla rosterilla, kun Pihlajamäki oli sivussa. Tämä ei kuitenkaan näkynyt aloitusviisikon tekemisessä, neljä viidestä teki yli 15 pistettä. Ike Smith sekä Osku Heinon tekivät molemmat yli 20p ja Jaquan Lawrence pelasi kauden parhaan pelinsä. Penkiltäkin löytyi tarvittava määrä energiaa ja laadukkaita vaihtoja muiden muassa Arttu Pitkäseltä.

 

I neljännes

Brandon Sly avaa ottelun pistetilin osumalla kahden pisteen hyppyheiton vapaaheittoviivalta. Pyrinnön hyökkäys takkuilee alkuun, kun pallo kolisee raudoissa. Vihdoin Osku Heinonen osuu kaaren takaa ja kotijoukkue ottaa johtoaseman 3-2. Heinosen jälkeen Thorpe ajaa korille akrobaattiseen viimeistelyyn nostaen 2 pistettä sisään. Pelin ensimmäiset viisi minuuttia johtoasemaa pallotellaan, kun molemmat joukkueet onnistuvat vuoron perään johtaen tilanteeseen 7-8. Pyrintö onnistuu muutaman kerran putkeen hyökkäyksessä ja tilanne on 12-0 kotijoukkueen hyväksi, kun Arttu Pitkänen vaihdetaan kentälle kolmen minuutin kohdalla. Ike Smithin vapaaheitot korottavat Pyrinnön johdon kuuteen. Toiseen erään lähdetään tilanteessa 18-12

 

II neljännes

Osku Heinonen aloittaa myös toisen erän onnistuneella kolmen pisteen heitolla kasvattaen kotijoukkueen johdon yhdeksään pisteeseen. Hiljaisten hyökkäysten jälkeen nähdään jotain harvinaista, kun Jaquan Lawrence osuu kahden pisteen hyppyheiton. KTP vastaa tähän kuitenkin vahvalla vanhan aikaisella kolmen pisteen suorituksella seuraavassa hyökkäyksessään. Tämän jälkeen Brandon Tabb osuu kaaren takaa, johon Pitkänen vastaa omalla kolmosellaan seuraavassa Pyrinnön hyökkäyksessä. Tilanne on 26-20, kun toista erää on pelattu viisi minuuttia. Joonas Timosen and one suorituksella Kotka ottaa johto aseman 26-27. Pyrintö kuitenkin vastaa toisessa päässä ja ottaa pisteen johdon takaisin. Tilanne on 32-31, kun erää on jäljellä kaksi minuuttia. Brandon Tabb osuu korin alta ja Ike Smith kaaren takaa, mikä johtaa tilanteeseen 35-33. Osku Heinosen kaatuva hypäri nostaa johdon neljään. Jaquan Lawrencen donkki Ike Smithin syötöstä saattelee joukkueet puoliajalle. Tilanne on 39-35.

 

III neljännes

Ike Smith avaa toisen puoliajan pistetilin, jonka jälkeen KTP heittää ohi ja Heinon rankaisee kolmosella. Pyrintö kasvattaa johdon tehokkaasti yhdeksään pisteeseen alle minuutissa. Nyman kuitenkin osuu korin alta ja tilanne on 44-37. Lawrence rankaisee korin rautaa uudelleen alley oop donkilla, joka tuli tällä kertaa Thorpen syötöstä. Viiden minuutin kohdalla KTP on nostanut päätään hieman ja tullut kolmen pisteen päähän. Osku Heinon osuu näyttävän veivin korin alta, saa vapaaheiton kaupan päälle ja kasvattaa johdon kuuteen pisteeseen. Kolmannen erän viimeisille minuuteille lähdetään tilanteessa 56-53. Intensiivisessä levypallo kamppailussa Pitkänen pakottaa Mubashar Alin kiistapalloon. Valitettavasti KTP saa tästä päätyrajan ja Pitkänen päästää takaovi leikkauksen ja joutuu rikkomaan ja antamaan kaksi vapaaheittoa vastustajille. Vili Nyman tasoittaa floatterilla pelin, mihin Ike Smith vastaa layupilla toisessa päässä. Peli on tasan. Brown osuu kolmosen ja viimeiset sekunnit alkavat tilanteessa 58-59. Ike Smith osuu pehmeällä kädellä kahden pisteen hypärin ja viimeinen erä alkaa pisteissä 60-59.

IV neljännes

Jaquan Lawrence aloittaa viimeisen erän kolmannella ally oopilla, joka tällä kertaa tulee Ike Smithin syötöstä. Tilanne on 62-61 minuutin jälkeen. KTP tekee nopean runin ja ottaa neljän pisteen johdon. Ike Smith leikkaa fysiiikalla korille ja nostaa kaksi pistettä. Nyman tekee samoin toisessa päässä ja ero pysyy neljässä. KTP tekee kaksi pistettä, jonka jälkeen Osku Heinosen onnistunut kolmen pisteen heitto tuo Pyrinnön kolmen pisteen päähän. Brandon Tabb kasvattaa johdon takaisin kuuteen kolmen pisteen heitolla. Viimeiset viisi minuuttia alkavat tilanteessa 67-73. Jaquan Lawrencen ja Ike Smithin onnistuneet hyökkäyspään suoritukset kaventavat eron kolmeen pisteeseen, kun peliä on jäljellä neljä minuuttia. Thorpe osuu lyhyen kakkosen ja ero on vain pisteessä. Brandon Tabb on kuitenkin liian hyvä, heittää kolmosen sisään ja ero on jälleen neljä pistettä.

Ike Smith tasoittaa pelin hypärillä ja vapaaheitoilla. Pyrinnön uusi tulokas ansaitsee vapaaheitot ja tilaisuuden ottaa johtoasema viimeisillä kahdella minuutilla. Birts pelaa joukkueelleen kahden pisteen johdon. Tilanne on 79-77. Brandon Tabb osuu jälleen kaaren takaa ja antaa vieraille pisteen johdon tilanteessa 79-80. Lj Thorpe osuu kauden ruskeimman pelin voittavan korin puolen kentän takaa ja antaa Pyrinnölle kahden pisteen johdon. Heinon jäädyttää pelin kahdella onnistuneella vapaaheitolla ja KTP lähtee aikalisälle, kun kellossa on neljä sekuntia jäljellä ja Pyrinnön johto neljä pistettä.