Pyrintö keskiviikkona Kobrien vieraaksi

29.11.2022 | Uutiset

Tampereen Pyrinnön seuraava haaste on keskiviikkona 30.11. pelattava ottelu korisliigan runkosarjan jaetulla 1. sijalla olevia Lapuan Kobria vastaan. Kauden avausottelussa Kobrat voittivat Pyrinnön Pyynikillä lukemin 76-90. Tamperelaisten kausi on kuitenkin ollut epätasainen ja edellisessä ottelussaan Joensuun Katajaa vastaan Pyrintö väläytti, että kykenee kilpailemaan ja jopa pyyhkiä lattiaa sarjan kärkijoukkueilla. Pystyykö Pyrintö antamaan Kobrille heidän ensimmäisen tappion Lapualla?

Millainen joukkue Kobrat ovat? 

Lapuan ulkomaalaisvahvistukset ovat kaikki erittäin laadukkaita pelaajia. Aloittava takamies Kaelin KJ Jackson 17,8 pisteen ja 6,1 syötön keskiarvoilla on monipuolinen ja taitava pallon käsittelijä, joka asettaa puolustukseen painetta ajouhallaan ja erilaisilla viimeistelyillään. Kolmen pisteen heitto ei ole hänen paras aseensa, mutta vapaaksi häntä ei kannata jättää. Denzel Livingstonin piste keskiarvo on 16,5 osuen 38,1 % kaaren takaa 5,7 yrityksellä. Hän on Kobrien hyökkäyksen toinen iso uhka Jacksonin lisäksi. Joukkueen johtava piste- sekä levypallomies Danny Pippen II tekee keskimäärin 18,9 pistettä sekä nappaa 7,7 levypalloa peliä kohden. Hän on myös joukkueen vaarallisin kolmen pisteen heittäjä 38,5 onnistumisprosentilla sekä 8 yrityksellä. Heidän lisäksi pienemmistä rooleista löytyy laadukkaita kotimaisia pelaajia. Antto Nikkarinen ei ole tähän astisella kaudella pelannut niin hyvin kuin aikaisemmin, mutta on kuitenkin laadukas pelintekijä. Pyrinnön oma kasvatti Justus Kilpinen tuo fysiikkaa molemmille puolille kenttää. Heidän lisäkseen Chrysostom Chukwuma tekee 6,8 pistettä peliä kohden pienemmässä roolissa. Kokonaisuudessaan Kobrat ovat monipuolinen joukkue, jolla on paljon hyökkäyspään aseita. Erityisesti kolme johtavaa pelaajaa pistetilastoissa ovat kaikki monipuolisia uhkia kentällä.

Pyrintö vs Kobrat

Pyrintö katkaisi viime lauantaina kahden pelin tappioputken Katajaa vastaan. Pelissä päästiin näkemään, mihin Pyrintö pystyy parhaimmillaan. Pakotetaan vastustaja menettämään pallo ja rankaistaan nopeilla hyökkäyksillä. Mitä korkeampi pelin tempo on sitä parempi Pyrinnölle. Vaikka Kataja ei olekaan huono joukkue, herää silti kysymys siitä, että tarjoilevatko Kobrien pelaajat palloa Pyrinnön puolustukselle yhtä paljoa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa näin ei käynyt ja Pyrintö hävisi. Silloin Pyrinnön puolustus päästi muutenkin Kobrien parhaat pelaajat vauhtiin, milloin on vaikea voittaa pelejä, jos itse heittää 41% kaaren sisältä ja 15% sen ulkopuolelta. Jotta Pyrintö voisi voittaa keskiviikon ottelun täytyy pitää huoli kahdesta asiasta. Ei saa päästää Kobrien vaarallisimpia pelaajia ottamaan heille helpoimpia heittoja ja sitä kautta päästää heitä rytmiin. Tämän lisäksi hyökkäyksen täytyy pystyä tuottamaan yhtä laadukkaita heittoja kuin mitä lauantainan nähtiin Katajaa vastaan.

Päävalmentaja Miikka Sopasen kommentti: 

”Läpi syksyn sarjaa johtanut Kobrat on ollut toistaiseksi voittamaton kotikentällään, joten isoa ryöstöä pääsemme hakemaan. Puolustuksemme täytyy pysyä samalla sivulla, muuten kolmikko Jackson-Pippen-Livingston tekee tuhoisaa jälkeä.”