Pyrintö keskiviikkona sarjanousija Tapiolan Hongan vieraaksi

18.10.2022 | Uutiset

Tampereen Pyrinnön seuraava kamppailu on edessä keskiviikkona 19.10, kun Pyrintö pääsee korisliigaan vasta nousseen Tapiolan Hongan vieraaksi Tapiolan liikuntahalliin. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä samassa tilanteessa sarjataulukossa yhdellä voitolla.

Millainen joukkue Tapiolaan on kasattu?

Honka nousi viime vuonna korisliigaan laajalti omien kasvattiensa sekä muutaman ulkomaalaispelaajan avulla. Miesten 1A-divisioonaan voittaneesta joukkueesta on jäljellä Hongan omat kasvatit, mutta joukkueeseen on myös tuotu muualta nuorta sekä kokeneempaa suomalaista lahjakkuutta.

Aloittava takamies Valtteri Mervola ei ole vielä heittänyt palloa hyvin, mutta on kuitenkin isossa roolissa hyökkäyksen aloittamisessa. Kokeneempia uusia suomalaispelaajia ovat Tuukka Kotti ja Carl Lindbom. Kotti on pelannut vahvan alkukauden 10,5 pisteen ja 6 levypallon keskiarvoilla. Tämän lisäksi hän on vahva pelaaja korinalla puolustuksessa. Lindbom taas tarjoaa Hongalle enemmän vaihtoehtoja hyökkäyspäässä osuen 13,8 pistettä peliä kohden. Hänet tunnetaan hyvänä kaukoheittäjänä, mutta tähän asti kaudella kolmoset ovat osuneet vain 21,7 % tarkkuudella. Lindbom myös johtaa Honkaa levypallossa hakien 6,8 pelissä. Loput tähän asti kaudella pelanneista suomalaisista ovat Tapiolan omia nuoria kasvatteja, jotka ovat valmiina tuomaan energiaa ja nälkää kentälle.

Edelliskauden menestys joukkueen amerikkalaispelaajat ovat myös vaihtuneet. Ulkomaanvahvistukset Khalyl Waters 8p/3,8l, Adrien Lawson jr 15p/4,5s sekä Malcolm Duvivier 12,8p/4,5s ovat kaikki monipuolisia pelaajia. Lawson ja Duvivier luovat enemmän peliä ja jakavat palloa jakaen joukkueen koriinjohtaneiden syöttöjen johtajan paikan. Duvivier myös heittää palloa kaaren takaa tarkkuudella 42,1 %. Lawson taas johtaa joukketta 15 pisteen keskiarvollaan.

Pyrintö vastaan Honka

Pyrintö otti ensimmäisen voittonsa viime viikolla Seagullsia vastaan. Voiton antamat sarjapisteet asettivat Pyrinnön jaetulle viimeiselle sijalle muun muassa Hongan kanssa. Pelin voitto tarkoittaisi molemmille joukkueille uutta sijoitusta sarjan keskiosaan. Pyrintö on ottelussa ennakko suosikki tehokkaammilla Amerikkalaispelaajillaan sekä kokeneemmilla suomalaisillaan.

Kuitenkin pitää huomioida, että Hongan yksi hyökkäyspään avaimista Carl Lindbom ei ole vielä osunut kaaren takaa häneltä odotetulla tavalla. Häntä ei saa päästää vauhtiin rikkomaan alkukauden huonoa putkea, mikäli tahtoo voitosta taistella. Lisäksi puolustuspään tekemiseen tarvitaan samankaltaista intensiteettiä, mitä Seagullsia vastaan nähtiin. Hyökkäyspäässä pallon liike ja hyvien heittopaikkojen luominen on jälleen kriittisessä roolissa. Alkukaudesta hyökkäämisessä on ollut runsaasti staattisista tilanteista 1v1 heittojen luomista, joita on lähtökohtaisesti vaikeata osua.

Jos Hongan hyökkäys onnistuu luomaan kaukoheittäjilleen laadukkaita kolmen pisteen heittoja, he varmasti alkavat lämpenemään. Tällöin on tärkeää, että Pyrinnön hyökkäys vastaa laadukkailla heitoilla eikä pakotetuilla hyppyheitoilla.

Toisaalta Pyrintö tarvitsee takakentältään Kilpinen-Pihlajamäki-Leppänen hyvää taistelua kaaren takana puolustuspäässä heittäjien elämän vaikeuttamisessa. Tämän lisäksi, jos heiton puolustus onnistuu, tarvitaan pelaajia hakemaan puolustuslevypallot. Mikäli Pyrintö onnistuu tekemään nämä asiat laadukkaasti, voitto on täysin tavoiteltavissa.

”Olemme pelanneet nousujohteisesti, ja entistä parempaan pyrimme myös Honkaa vastaan. Puolustuksen täytyy pitää jotta vieraissa voi voittaa.”

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 22.lokakuuta klo 16.00 Pyynikin Palloiluhallissa. Ottelun teemana on perhepeli ja perheille onkin houkutteleva tarjous: koko perhe pääsee nauttimaan ottelusta 25 euron hintaan (kaksi aikuista ja kaksi alle 16v. lasta). Alennuksen saa ennakkoon Pyrinnön toimistolta / pelipäivänä Pyynikin Palloiluhallissa. Muuten liput ennakkoon myy tiketti.fi.

Teksti: Arttu Kiviranta
Kuva: Joonas Cavén