PYRINTÖ KESYTTI BIISONEISTA LYPSYKARJAA

11.11.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö jyräsi vahvan alun siivittämänä ylivoimaiseen 104-69 (46-32) voittoon Biisoneista joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Liikettä riitti molemmissa päissä kenttää, joten pelaaminen näytti jopa helpolta. Toinen erinomainen esitys peräjälkeen.

1. neljännes

Pyrinnön pelissä oli heti alusta alkaen liikettä ja yhdessä pelaamalla syntyi pallolliselle etu puolustajaansa nähden, jonka seurauksena viimeistelyt päästiin tekemään kovalla prosentilla. Pyrintö teki melkein jokaisesta hyökkäyksestä korin ja kun omassa päässä puolustuksessa oli samaa positiivista energiaa, Pyrintö sai pidettyä Bisonsin 3 pisteessä lähes 7 minuuttia!
Pyrintö sai 17 pisteen putken ja johti siis jo 19-3.
Lassi Kilpisen puuttuessa kokoonpanosta, Kion Williams tuli rotaatioon hänen paikalleen ja pelasi kuin olisi aina siinä pelannut. Kovalla itseluottamuksella pelannut 18-vuotias haki riiston, puolusti yritteliäästi ja tuloksekkaasti ja varsinkin siirtymähyökkäyksissä loi tilanteita, kuten pelinrakentajan kuuluukin.
Toinen Pyrinnön herhiläinen avauskympillä oli Valtteri Leppänen, joka hämmensi vastustajan peliä kuin yksin metsästämään lähtenyt leijona, joka on iskenyt hampaansa Biisonin pakaraan.
Pyrinnön korinteosta vastasivat erityisesti Topias Palmi ja Emmanual Shepherd.
Ensimmäiselle tauolle 26-12 johdossa.

2. neljännes

Osku Heinonen niittasi heti alkuun kaksi kolmosta ja vei Pyrinnön minuutissa 35-12 johtoon.
Erittäin asiallisen oloinen ja ilmeisen osaava Bisonsin valmentaja Darko Mihajlovic puuttui pelin ja otti aikalisän.
Bisons pääsikin jaloilleen ja yksipuolinen näytös muuttui korispeliksi varsin pian.
Eero Lehtonen taisteli jälleen esimerkillisesti. Mies haki jälleen hyökkäyslevypallon menemällä kovaa mukaan tilanteeseen, jonka seurauksena pallo pomppi Pyrinnölle. Sääli, että näitä levypalloja ei useinkaan voida merkitä sille, joka ne todellisuudessa ansaitsee. Joukkueen sisällä nämä pelaajat ovat kuitenkin erittäin arvostettuja! Jo kohta seuraavasta tilanteesta Lehtonen haki kuitenkin oman pään puolustuslevypallon ja syötti Topias Palmin helppoon lay-uppiin toiseen päähän.

Peli kuitenkin tasoittui, kun Bisons alkoi saada hyökkäyksessä pallon liikkeelle. Nopeilla syöttöketjuilla se otti aloitteen itselleen ja Pyrintö muuttui hetkeksi perässä juoksijaksi.
Ero kaventui Knihtisen ja Hollon vapailla kolmosilla ja kun puoliaikaan oli vielä 2 minuuttia matkaa, Bisonsin pelinjohtaja Cortez Edwards toi Bisonsit jo 9 pisteen päähän (41-32).
Sopasta takuulla harmitti ensimmäisen neljänneksen loppuun otettu aikalisä, jolle olisi nyt ollut enemmän käyttöä.
Tomas Pihlajamäen buzzer beaterilla Pyrintö kuitenkin pitkälle tauolle 46-32 johdossa.

3. neljännes

Pyrintö tuli peliin jälleen ryminällä. Emmanual Shepherd donkkasi ohiheiton räväkästi raudan läpi ja Topias Palmi kasvatti reilun kahden minuutin pelin jälkeen eron taas 19 pisteeseen (56-37).
Bisons liikutti palloa hyvin, mutta Pyrintö vastasi aina korilla koriin, joten ero ei enää kaventunut.
Kun Shepherd donkkasi korkealta selkä korille päin pallon koriin, alkoi Pyrinnön peli olla niin vapautunutta, että Bisonsilla ei ollut enää mahdollisuuksia.
Hieman yleisö pelästyi, kun 7 minuutin jälkeen Emmanual Shepherd loukkantui ja meni vaihtoon, mutta Pyrintö löi ns. pienempää silmään! Automiehet toteaisivat varmasti, että Pyrintö on kierroskone, sillä se pelaa sitä paremmin, mitä korkeammalla kierrokset ovat. Viimeiselle katkolle 73-53 johdossa.

4. neljännes

Topias Palmi aloitti jakson kolmosellaan ja kun peli alkoi näyttää selvältä, Bisonsin pelaajat taisivat vähän turhautua. Pyrintö sai pari kertaa kyynärpäätä nenään ja pari muuta kolttosta.
Parin loukkaantumisen jälkeen Miikka Sopanen ja Pyrinnön penkki lämpenivät hieman, jonka seurauksena Miikka Sopanen poistui kentän reunalta pukukoppiin ja katsoi pelin loppuun Ruutu+ palvelusta.
Damon Williams ja Santeri Liljeberg jatkoivat ottelun loppuun ja mikäs joukkuetta johtaessa, kun eroa jo 30 pistettä, peli kulkee ja siviiliasiat ovat kunnossa.
Kun Tomas Pihlajamäki pääsi riiston jälkeen juoksemaan yksin läpi ja pamautti näyttävän donkin, otti Bisons vielä aikalisän. Darko Mihajlovic ei selvästikään halunnut, että joukkue lopettaa yrittämisen.
Yhtä kaikki, Pyrintö selvään 104-69 voittoon.

Nostot:

Pyrintö voitti tänään lähes kaikki tilastokategoriat, kuten näin isossa voitossa tietysti yleensä käy.
Tosin heittoprosenteissa ja levypalloissa ei ollut merkittäviä eroja.
Bisonsille kirjattiin peräti 28 menetystä, joka on aikuisten peleissä jo melkoisen paljon (Pyrintö 11 menetystä). Pyrintö pääsi korin alle selvästi paremmin, josta tamperelaiset saivat kaksinkertaisen määrän heittoyrityksiä ja myös pisteitä.

Pyrinnön parhaana palkittiin Topias Palmi (24/7/5 syöt.). Emmanual Shepherd ja Osku Heinonen taiteilivat 17 pistettä mieheen. Ravintola Sitkon pizzalle pääsee ottelun selvästi nälkäisin pelaaja Kion Williams (6/1/5 syöt.), joka käytti saamansa peliajan erinomaisesti. Itseasiassa Kion pelasi lopulta Pyrinnön suurimmat minuutit (25:33). Pyrintö pelasi jälleen tasaisella rintamalla, vähiten pelanneetkin saivat yli 13 minuuttia.
David Gonzalvezia (!) lukuun ottamatta kaikki onnistuivat myös korinteossa.

Bisonsin parhaana palkittiin Zach Thomas (19/3). Cortez Edwards (16/9/6 syöt.) pelasi myös hyvin.

Damon Williams, Pyrinnön valmentaja:
Kuten aina Bisonsia vastaan, tämä oli kova peli, jossa myös tunteet vähän kuumenivat.
Tämä oli nyt toinen peli peräkkäin, jossa pelasimme sellaista korista, jota me haluamme pelata. Me olemme ylitempo joukkue niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Suurin ero alkukauteen on, että pelaajat ovat ymmärtäneet mitä haluamme tehdä ja pelaamme yhdessä paremmin.

Kion Williams, Pyrintö:
Pääsin vihdoinkin näyttämöön mitä minusta on tehty. Valmentaja laittoi luoton ja uskaltaisin kai sanoa, että olin luottamuksen arvoinen tänään. Yritän olla energiaäijä kentällä ja teen kaikkeni, että ennen kuin tulen vaihtoon, olemme menneet ylöspäin eikä alaspäin.

Zach Thomas, Bisons:
Emme aloittaneet peliä hyvin. Puolustuksessa ja levypallopelissä oli ongelmia. Pyrintö toteutti omaa peliään hyvin ja he ovat eri tyylinen joukkue kuin muut.

Darko Mihajlovic, Bisons päävalmentaja:
Onnittelut Pyrinnölle, joka oli ehdottomasti parempi joukkue tänään. Me emme toteuttaneet omaa peliämme hyvin emmekä keskittyneet riittävästi. Kun heittopeli ei kulkenut, pelaajat tuntuivat ajattelevan, että peli on silloin ohi, vaikka olisimme voineet hyökätä esim. ajamalla korille.

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan lauantaina Lapualla:
Kobrat – Pyrintö
lauantaina 13.11.2021 klo 17.00
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa.

Seuraava kotiottelu on
Pyrintö-Kouvot
keskiviikkona 17.11.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Lippuja otteluun myy Pyrinnön toimisto (Klingendahl) sekä Tiketti

#pyrintö #munseura #aina

Kuvat: Joonas Caven