Pyrintö kiinnitti nuoret lupaukset jatkosopimuksella, Ojala vahvistaa valmennuspuolta

28.6.2023 | Uutiset, Yleinen

Pyrinnön nuoret miehet Kion Williams 187cm/20v, Arttu Pitkänen 195cm/20v sekä Roni Ahvenjärvi 197cm/21v jatkavat Pyrinnössä tulevalla kaudella 2023 – 24. Kaikki kolme pelaajaa tulevat pelaamaan myös Pyrinnön Akatemia joukkueessa.

Kion Williams on pelintekijä ja on nuoresta iästään huolimatta ollut jo pitkään mukana akatemiassa ja liigajoukkueen harjoitusringissä. Akatemia joukkueessa Kion tehtaili  divarissa 14,2p/5,7lp/5,0s ottelu.

Arttu Pitkänen on laituri, joka sai viime kaudella peliaikaa liigassa n. 8,30min ottelua kohden. Arttu tunnetaan hyvänä kolmen pisteen heittäjänä. Divarissa Artun tehot olivat 9,6p/5,5lp/2,0s/ottelu.

Roni Ahvenjärvi pääsi viime kaudella jo tutustumaan liigapeleihin. Divari A:ssa Roni oli Pyrinnön akatemiajoukkueen paras pistemies 15,2p/ottelu. Roni on myös hyvä kolmenpisteen heittäjä lähes 40% onnistumisilla.

Kion, Arttu ja Roni ovat käyneet läpi Pyrinnön pelaajapolun ja nousseet sieltä akatemiajoukkueiden kautta osaksi Korisliiga – joukkuetta. He ovat olleet Pyrinnön juniorimenestyksen kulmakiviä. Heidän aikanaan Pyrintö on voittanut sekä U16 & U19 poikien Suomen mestaruudet.

ERKKO OJALA VAHVISTAA PYRINNÖN VALMENNUSPUOLTA

Pyrintö on myös tehnyt valmennuspuolella uuden sopimuksen, kun nokialaislähtöinen liikuntatieteiden maisteri Erkko Ojala liittyy akatemia- ja liigavalmennukseen mukaan. Erkolla on pitkä kokemus  tyttöjen nuorten maajoukkuevalmennuksesta, joka alkoi jo vuonna 2015 . Viimeisen vuoden ajan Erkko on ollut ottamassa oppia Espanjassa toimien Unicaja Malagan naisten joukkueen apuvalmentajana.

“Odotan innolla ja hyvillä fiiliksillä hommien alkamista Pyrinnön miesten ja akatemiapelaajien kanssa. Mukava haaste edessä, kun olen pitkään toiminut naisten ja tyttöjen valmentajana. Nyt pääsee näkemään ja toimimaan suomalaisen liigakoriksen sekä akatemiatoiminnan parissa”

Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Valtteri Leppäsen, Chrysostom ”Chuku” Chukwumanin, Roni Ahvenjärven, Kion Williamsin ja Arttu Pitkäsen kanssa. Seura julkistaa ensimmäisen amerikkalaispelaajakiinnityksen lähipäivinä.
Valmennuksesta vastaavat Miikka Sopanen, Tero Vasell, Santeri Liljeberg ja Erkko Ojala