Pyrintö kolmanteen perättäiseen voittoon

4.12.2022 | Uutiset

Lahden Energia-Areenalla nähtiin todella tiukka kamppailu Pyrinnön ja Lahden välillä, kun Pyrintö onnistui ryöstämään jo toisen vierasvoiton tällä viikolla. Ottelussa Pyrintö oli lähes koko ajan niskan päällä ja välillä näytti jo menevän menojaan, mutta Lahti ei suostunut jäämään kyydistä vaan pysyi koko ottelun vähintään iskuetäisyydellä. 

Pyrinnöllä tänään pistenikkarina hääri tutusti Ike Smith 16 pisteellä ja 10 levypallolla. Tulituesta pitivät huolta Tomas Pihlajamäki sekä Osku Heinone jotka tekivät molemmat 12 pistettä mieheen. Maininnan arvoista on myös Daytone Jenningsin 14 levypalloa ja LJ Thorpen 6 koriinjohtanutta syöttöä. Pisteiden valossa Lahdelta edukseen erottuivat Devon Thomas 26 pisteellään ja täydet 40 minuuttia pelannut Michael Ertel joka teki 16 pistettä. 

I neljännes: 

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta selvästi hyökkäysvoittoinen, kun molemmat joukkueet tekivät vuoron perään kovia koreja ja tilanne oli 12–15 jo neljännen peliminuutin kohdalla. Tämän jälkeen Lahden Steven Haney onnistui and one suorituksessa ja Pyrintö päätti ottaa aikalisän. Aikalisän jälkeen molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan ja koreja alkoi tulla niukemmin. Tästä huolimatta molemmat joukkueet pysyivät omassa konseptissaan eikä kumpikaan lähtenyt sooloilemaan. Erä päättyi lopulta 23-25. 

II neljännes: 

Toisen erän alkuun molempien hyökkäyspeli pysyi hieman nihkeänä, mutta Pyrintö onnistui silti kairaamaan taululle hieman eroa ja lopulta Lahti oli pakotettu aikalisään, kun Arttu Pitkäsen kolmosen ansiosta taululla oli jo luvut 25-32. Aikalisän jälkeen ero pysyi samana jonkin aikaa, Lahti vastasi jokaiseen Pyrinnön koriin omallaan ja oli Pyrinnön vuoro käydä aikalisällä. Aikalisän jälkeen Lahti ei tehnyt pistettäkään neljään minuuttiin samalla kun Pyrintö teki niitä 7. Lopulta puoliajalle lähdettiin luvuissa 32-45. 

III neljännes: 

Toinen puoliaika alkoi hyvin vähäkorisesti ja kumpikaan joukkue ei osunut kertaakaan lähes 2 minuuttiin. Lahden Devon Thomasin kolmonen katkaisi kuivan kauden, ja sen jälkeen molemmat joukkueet alkoivat taas löytää heittoaan. Molempien joukkueiden tiivistä puolustamisesta johtuen kumpikaan ei päässyt ottamaan momentumia itselleen vaan ero pysyi noin kymmenessä todella pitkään. Lahti kävi kerran jo 5 pisteen päässä Devon Thomasin suoritusten ansiosta, mutta Pyrintö vastasi omilla koreillaan ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 50-57. 

IV neljännes:  

Neljännen neljänneksen alkuun koreja syntyi molemmilta joukkueilta melko tehokkaasti, mutta Lahti sai nipistettyä eron jo neljään. Pyrintö pysyi koko ajan johdossa, vaikka ero ei montaakaan pistettä ollut missään kohdassa. Lopulta kun viimeiselle kaksiminuuttiselle lähdettiin, niin Lahti onnistui siirtymään ensimmäistä kertaa johtoon toisella puoliajalla. Pyrintö ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan hoiti viimeiset minuutit Ike Smithin johdolla itselleen ja lopulta Osku Heinonen sinetöi vapariviivalta loppuluvuiksi 71-75. 

Ottelu oli alusta huolimatta tänään selvästi puolustusvoittoinen ja molemmilla joukkueilla oli välillä korien tekeminen erittäin hankalaa. Huonosta heittämisestä kertoo myös prosentit, sillä molemmat joukkueet olivat 40% kahden pisteen heitoista ja alle 30% kolmen pisteen heitoista. Pyrintö onnistui kuitenkin nipistämään kolmannen perättäisen voittonsa kovan puolustuksensa ansiosta. 

Miika Sopasen mietteet ottelusta: “Arvokas vierasvoitto. Lahti pisti kaikkensa likoon ja tuli takaisin. Meillä oli tankki tyhjä viimeisellä neljänneksellä ja liike loppui. Molemmat joukkueet otteluruuhkassa ja molemmilta puuttuu pelaajia. Kun bensa on vähissä pitää muistaa mikä on tärkeintä ja tänäänkin se oli puolustus. Hyökkäys oli ehkä staattista lopussa, mutta puolustuksessa ei annettu siimaa.” 

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 7.12 klo 18:30 kun Pyynikille saapuu Salon Vilpas. Otteluun ennakkoliput myy tiketti.fi.