PYRINTÖ KOUVOJEN VIERAAKSI

26.1.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnön Kymenlaakson valloitus jatkuu, sillä bussi suuntaa keskiviikkona kohti Kouvolaa.
Kotijoukkue Kouvot on muiden seurojen tapaan ollut kovilla koronarajoitusten vuoksi, mutta taistelee silti urhoollisesti ja on edelleen yllätysvalmis. Pyrintö hakee Kouvolasta kahdeksatta peräkkäistä voittoa.

Pyrintö porskuttaa sarjakakkosena ja väljään ottelutahtiin tulee tällä viikolla äkillinen muutos, sillä keskiviikon ottelua seuraa Suomen Cupin välierä jo perjantaina, kun Pyynikille saapuu Karhu Basket Kauhajoelta. Pelaajat ovat mielissään, sillä aina pelaaminen harjoittelun voittaa. Isojenkin poikien mielestä.

Kouvot on sarjassa 9. ja näyttää siltä, että tie pudotuspeleihin on kivinen. Kouvolalaiset ovat 3 voittoa perässä Lahtea ja KTP:tä, mutta runkosarjassa pelejä on jäljellä enää 8 ottelua. Kouvoilla on kuitenkin vahva positiivinen asenne tulevaisuuteen, sillä se julkisti juuri, että mestarivalmentaja Jyri Lehtonen palaa ensi kaudella joukkueen valmentajaksi.

Lomautuksia ja kokoonpanomuutoksia

Kuten muutkin seurat, myös Kouvot on kärsinyt paljon, kun otteluihin ei ole voitu päästää yleisöä. Ottelujen lippu- ja oheismyyntitulot ovat kaikille Korisliiga-seuroille elintärkeitä. Kouvot reagoi realiteetteihin pakon edessä, nopeasti ja vastuullisesti. Valmentaja Tuomas Oja lomautettiin, samoin pelaajista Antonio Ballard ja Moses Greenwood. Jacoby Armstrongin sopimuksen seura purki terveydellisistä syistä. Kauden aloittaneen, mutta vain 3 peliä pelanneen Namon Wrightin tilalle seura hankki uudestakaupungista Bo Zeiglerin.
Kouvot pelaa siis loppukauden yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella.

Kouvojen kotimainen runko on nuorekas, mutta osa heistä on silti ikäänsä nähden hyvin kokeneita. Takamiehet Tuomas Hirvonen (15,4/2,1/5,4 syöt.) ja Severi Kaukiainen (11,6/2,7/3,9) muodostavat erittäin kilpailukykyisen takamieskaksikon. Pyrinnön takamiehet voivat varautua kovaan ja jatkuvaan paineeseen sekä aktiiviseen hyökkäykseen.

Laitureista Teemu Knihtinen ja Vili Nyman ovat hyvin liikkuvia ja fiksuja pelaajia, joiden lajiymmärrys on kohdallaan. Samoin erittäin lupaava Oscar Storgård, joka tosin ei ole pelannut kahdessa viimeisessä pelissä.
Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa onko mies pelikunnossa keskiviikkona Pyrintöä vastaan.
Isossa päässä Bo Zeiglerin kanssa operoivat Ilmari Toikkanen ja Aapeli Syrjämäki.

Säästelyyn ei ole varaa

Pyrinnön paikkapuolustuksen ydin on aktiivisuus. Puolustustapa on sellainen, että se tarjoaa vastustajille aivan vapaita heittoja jolleivat pelaajat liiku aktiivisesti, käytä käsiään aktiivisesti ja kommunikoi keskenään aktiivisesti. Pyrintö ei voi siis säästellä yhdessäkään pelissä.

Olisi älyllistä epärehellisyyttä, jollei myönnettäisi, että Pyrintö lähtee otteluun ennakkosuosikkina.
Kouvot osoitti kuitenkin viime viikolla Nokialla, että se on yllätysvalmis edelleen jopa vieraskentällä, saati legendaarisella kotikentällään Mansikka-aholla.

Pyrinnön kunniaksi voi kuitenkin tällä kaudella sanoa, että yhteenkään peliin joukkue ei ole mennyt takki auki. Tuskin sitä on odotettavissa tälläkään kertaa.

Päävalmentaja Miikka Sopanen:
Kouvot on pelannut joulun jälkeen hyvällä ilmeellä ja itseluottamuksella lähes täysin kotimaisin voimin, ja on etenkin kotisalissaan kova vastus. Tavoitteenamme on kurinalainen ja eheä suoritus, sekä tietenkin vierasvoitto. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Thomas, Kilpinen L, Hopkins, Gonzalvez, Leppänen, Peltokangas ja Skeens

 

Kouvot-Pyrintö
keskiviikkona 27.1. klo 18.30 Kouvolan Jatke-areenalla (ilman yleisöä)

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelussa.

Kuvat: Vera Suihko, Joonas Caven