Pyrintö kovaan voittoon Korihaista

28.1.2024 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön ja Korihaiden kamppailusta odotettiin tiukkaa ja fyysistä ja sitä se vähintäänkin oli, kun Pyrintö onnistui kairaamaan tärkeät sarjapisteet Pyynikillä Korihaista 88-83. Erittäin tunnerikas ottelu oli välillä mennä jo turhankin fyysiseksi, mutta hyvän maun rajoissa pysyttiin, vaikka muutama tekninen virhe jouduttiin jakamaan. Pyrintö onnistui pelaamaan melko ehjän 40 minuuttisen ja nukahdukset olivat yksittäisiä siellä täällä. Näin Pyrintö sai pidettyä toisella erällä hankitusta johdostaan aina loppuun saakka kiinni, vaikka Korihait yrittivätkin laittaa kapuloita rattaisiin. Ottelussa nähtiin melkoinen isojen miesten pystypaini, kun Pyrinnön Ngatai, Ceaser ja Toikkanen taistelivat Korihaiden Ogunyemia sekä Aaltoa vastaan koko ottelun korinalustilasta. 

Pyrinnön kirkkaimpana tilastokärkenä toimi tuttu mies, kun Luther Muhammad takoi taululle hurjat 34 pistettä, 7 levypalloa ja 3 riistoa. Erinomaisessa heitossa oli myös Mitch Pelissier ja Trey Niemi, jotka tekivät 16 pistettä mieheen heittäen yhteensä kaaren takaa 7/15. Mainittavaa on myös levypalloissa urakoinut Nighael Ceaser joka rohmusi itselleen 16 levypalloa. Korihaiden pistekärkenä toimi erinomaisen ottelun pelannut Mikael Aalto 25 pisteellä ja 6 levypallolla 

I neljännes 

Pyynikin kotiyleisön istutti heti ensimmäisessä hyökkäyksessä Kapteeni Lehto. Vastauksen antoi niin ikään kapteeni, kun Bojan Sarcevic onnistui toisessa kenttäpäädyssä. Ottelun ensimmäisen kolmosen osui Jordan Ngatai. Vauhtia ottelussa riitti vaikka muille jakaa. Pyrintö sai pakotettua Korihait useisiin menetyksiin ja pääsi näin juoksemaan kenttää sekä luomaan helppoja heittopaikkoja. Erän puolivälin jälkeen kutsui Darco Mihajlovic omansa koolle, kun Pyrintö oli saanut väännettyä luvuiksi 15-10. Aikalisän jälkeen Korihait saivat taas pidettyä pallosta huolta ja peli pysyi tasaisena. Eron umpeen Korihait kuroivat juuri ennen erän loppua Bojan Sarcevicin kovalla kolmosella. Erätauolle lähdettiin luvuissa 22-22. 

II neljännes 

Toisen erän Pyrintö aloitti erinomaisesti riistoilla ja nopeilla kolmosilla. Etenkin Trey Niemi oli tulessa ja mies nosti pistesaaliinsa jo 11:sta. Pyrinnön ralli jatkui ja nopeasti ero kurottiin jo yli kymmeneen. Korihait saivat ottelun juonesta tässä kohtaa jälleen kiinni eikä ero kasvanut sen enää enempää. Umpeenkaan eroa ei kuitenkaan kiritty, kun Pyrintö jatkoi hyvää pelaamistaan. Pienien vaikeuksien jälkeen Pyrintö pääsi taas fiilikseen ja ero alkoi kasvamaan. Korihait kävivät aikalisällä, mutta Pyrinnön erinomainen heittopeli piti kotijoukkuetta vahvasti kuskin paikalla. Ottelun tärkeys molemmille joukkueille näkyi tunteiden lämpenemisellä ja kasetti oli koetuksella. Ylilyönneiltä vältyttiin ja puoliajalle päästiin luvuissa 50-36. 

III neljännes 

Toisen puoliajan aloitti väkevästi Korihait. Muutama kova hyökkäyslevypallo ja nosto kavensivat eroa, mutta Pyrintö jatkoi tarkkaa heittämistään. Kaventunut ero pysyi 10 paikkeilla, mutta omiinsa tyytymätön Tero Vasell kutsui joukkonsa aikalisälle. Tunteet kuohahtivat jälleen ja Korihaiden penkki tienasi itselleen teknisen virheen. Tämä ei ottelun luonnetta muuttanut vaan peli jatkui tasaisen fyysisenä. Puolustustaan toiselle puoliajalle kiristänyt Korihait jatkoivat hiljalleen kirimistä, mutta rinnalle he eivät päässeet. Lopun onnistumiset siivittivät Pyrinnön viimeiselle erälle 8 pisteen johdossa 71-63 

IV neljännes 

Viimeisen erän alku mentiin kori korista, kun molemmat joukkueet hyökkäsivät erinomaisesti. Etenkin Korihaiden Mikael Aalto oli vaikea pideltävä Pyrinnölle. Pyrintö piti pienestä johdostaan kiinni, mutta Korihait pitäytyivät iskuetäisyydellä koko ajan. Erän puolivälin jälkeen Korihait tulivat jo neljän pisteen päähän, mutta Luther Muhammadin perättäiset korit veivät Pyrinnön takaisin tukevampaan johtoon. Pyrintö puolusti erinomaisesti, mutta hyökkäyspäässä ei saatu onnistumisia. Sillä sai kuitenkin pidettyä johdosta kiinni ja loppuhetkillä Korihait eivät millään päässeet Pyrinnön rinnalle saatikka ohi. Loppulukemiksi jäi 88-83. 

 

Sarjapisteet tulivat Pyrinnöllä todella tarpeeseen ja voitto oli erittäin kova. Vaikka Pyrintö pelasi hyvin, jäi parantamisen varaakin vielä runsaasti. Esimerkiksi menetyksiä kertyi 21 ja Korihait saivat monia helppoja hyökkäyslevypalloja. Jos nämä asiat saadaan vielä korjattua seuraavaan peliin on Pyrinnön rynnistys play-offeihin erinomaisella mallilla. 

 

Pyrinnön runkosarjan viimeinen ottelu pelataan Kauhajoen IKH-Areenassa 3.2 klo 17. Punanuttuja tukemaan lähtee fanibussi. Fanimatka maksaa 20 euroa (sis. pääsylipun) ja lähtö tapahtuu klo 14 Pyynikin pihasta. Mukaan voi ilmoittautua tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova.  

Lisätietoja voi kysyä veera.haukijarvi@pyrinto.fi  

 Pyrinnön ottelut jatkuvat tämän jälkeen alemmassa jatkosarjassa, jonka otteluohjelma julkaistaan myöhemmin. 

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen