Pyrintö lähtee hakemaan kotikentällä kauden avausvoittoaan

5.10.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Pyynikillä 6.10 klo 18:30 on luvassa kahden nälkäisen joukkueen kohtaaminen, kun Pyrinnön vieraaksi saapuu Salon Vilpas. Molemmat joukkueet hävisivät avauskierroksen ottelunsa, kun Nokia piti sarjapisteet Harjuniityssä ja KTP kävi ryöstöretkellä Salossa. Näin ollen motivaatio avausvoiton ottamiseen on kummallakin osapuolella korkealla. Pelissä Kapteeni Lehto ja Justus Kilpinen pääsevät myös pelaamaan ensimmäisen kotipelinsä Pyynikillä muutamaan vuoteen.

Tiukasti oman ensimmäisen ottelunsa hävinnyt Vilpas on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Monille tutut Korisliigaveteraanit Juho Nenonen ja Mikko Koivisto tuovat joukkueeseen runsaasti kokemusta, mutta muuten joukkue on kokenut viime kaudesta paljon muutoksia ja on Pyrinnön tavoin erittäin nuori. Tästä johtuen pelissä erittäin oleellinen asia tulee olemaan kypsyys. Nuorilla kavereilla peli voi lähteä helposti laukalle, jolloin rauhallisempana pysyvä joukkue on vahvoilla. Pyrintö ei saa myöskään hukata kentällä Vilppaan Mikko Koivistoa, sillä heittotaidostaan tunnettu Koivisto kyllä rankaisee, jos löytää yhtään heittotilaa. 

Avausottelusta Pyrinnön on nostettava hyökkäyksen toteutuksen tasoa, jossa pallon liike pysähtyi liian helposti ja korinteko oli erittäin tehotonta. Puolustus ei ollut ongelma Nokiaa vastaan, mutta Pyrinnöllä on vielä paljon potentiaalia sen tason nostamiseksi. Alkukauden loukkaantumiset vaivaavat edelleen, mutta se tarjoaa muille pelaajille mahdollisuuden nousta esiin. Hyvä esimerkki tästä on Pyrinnön nuorisokaartia edustava Kion Williams, joka pelasi Nokiaa vastaan tilastojen valossa korisliigauransa parhaan pelinsä. Ottelussa kannattaa siis seurata nuorten miesten otteita, kun he pääsevät nauttimaan tavallista isommasta roolista. 

Tule siis katsomaan uudistuneen Pyrinnön otteita ja kannustamaan kotijoukkue voittoon! 

Kertauksena vielä, ottelu pelataan perjantaina Pyynikin palloiluhallilla 6.10 klo 18:30. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi 

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: MJ Pitkänen