Pyrintö lähtee kaatamaan Bisonsia Pyynikillä

27.10.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Lauantaina klo 15:00 Pyynikin palloiluhallilla on luvassa tärkeä ottelu, kun Pyrintö taistelee kauden avausvoitosta Loimaa Bisonsia vastaan. Pyrinnön alkukausi on ollut sanalla sanoen vaikea ja 5 ottelusta saldoksi on kertynyt 5 tappiota. Lauantain ottelussa on kuitenkin erinomainen paikka kääntää kelkka ja siirtyä voittojen tielle. Pyrintö on pelistä toiseen onnistunut parantamaan otteitaan ja joukkue on nyt saanut harjoitella uusien vahvistuksien Luther Muhammadin ja Mitch Pelissierin kanssa viikon verran rauhassa. Bisons-otteluun päästään siis hyvin valmistautuneena, vaikka loukkaantumishuolet painavat joukkuetta yhä. 

Sarjanousija Bisons on lähtenyt korisliigakauteen haastajana ja se on toistaiseksi onnistunut kairaamaan yhden voiton viidestä ottelustaan. Loimaalaisilla riittää joukkueessaan raameja ja sen ympärille myös pelisysteemi on rakennettu. Bisons pyrkii hyödyntämään kokoaan korin läheisyydessä post-pelaamisella sekä väkevillä ajoilla kohti koria. Kaukoheittopeli ei kuulu joukkueen vahvuuksiin, mutta se korvataan fyysisenä levy- ja irtopallopelaamisena. Pyrinnön tavoin Bisons pyrkii koostaan huolimatta juoksemaan kenttää ja saamaan siten helppoja koreja epäorganisoitua puolustusta vastaan. Siirtymätilanteiden voittaminen tulee olemaan lauantaina merkittävässä roolissa, mikäli mielii kamppailla voitosta. 

Bisonsin pelaajista parhaimmistoa on ulkomaalaisvahvistukset Painter, Davidson, Goodman ja Brooks. Etenkin Painterin vartiointi voi aiheuttaa ongelmia pienikokoisemmalle Pyrinnölle, sillä kyseessä on erittäin fyysinen 208-senttinen sentteri, joka on toistaiseksi takonut taululle keskimäärin 20 pistettä ja 10 levypalloa ottelua kohden. Toinen avainpelaaja Isaac Davidson on tähän asti ollut joukkueen ainut vaarallinen heittäjä ja hänen osumaprosenttinsa kaaren takaa on toistaiseksi ollut kunnioitettava 42,4. 

Pyrintö ja Bisons kohtasivat ennen kautta harjoitusotteluissa kahdesti ja näistä otteluista Pyrintö vei molemmat nimiinsä. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, mihin jo ensimmäisessä pelissään taitojaan väläytellyt Luther Muhammad pystyy, kun alle on saatu ehjä treeniviikko uuden joukkueen kanssa. Tähän kun lisätään vielä Pyynikin tuoma kotietu, on Pyrinnöllä suorastaan loistava sauma saada kauden avausvoitto taskuunsa. 

Tule siis sinäkin kannustamaan Pyrintö avausvoittoonsa

Kertauksena vielä peli pelataan lauantaina 28.10 klo 15:00 Pyynikin palloiluhallilla

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi   

  

Teksti: Aapeli Nurminen 

Kuva: Jani Virolainen