Pyrintö lähtee kaatamaan Karhua –Lehdolla mahdollisuus tehdä historiaa

27.11.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Keskiviikkona 29.11 klo 18:30 Pyrinnöllä on edessään jälleen kerran kova haaste. Vierailijaksi saapuu nihkeän alkukauden pelannut Karhubasket, joka on ollut Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä. Ennen kautta sarjakärkeen povattu Karhubasket on aloittanut kautensa neljällä voitolla ja viidellä tappiolla ja löytyy näin sarjataulukosta sijalta 8. Kauhajokelaisten peli on ollut hyvin ailahtelevaa ja Pyrinnöllä on erinomainen paikka napata kauden toinen voittonsa kotikentällään, jossa se on pelannut huomattavasti paremmin kuin vieraissa. Pyrinnön ensimmäinen peli uuden päävalmentajan alaisuudessa Korihaita vastaan antoi tappiosta huolimatta lupauksia siitä, että kurssi olisi vielä käännettävissä. Jos Pyrintö pystyy pelaamaan Karhua vastaan koko pelin niin ehjästi, kuin se pelasi kolme ensimmäistä erää Korihaita vastaan, on luvassa tiukka vääntö sarjapisteistä. 

Paperilla Karhubasket on yksi sarjan parhaista joukkueista, sillä pelaajista löytyy runsaasti kokemusta ja taitoa. Tästä huolimatta joukkueella on ollut erittäin vaikeaa pelata ehjiä pelejä ja tähän Pyrinnönkin täytyy iskeä. Karhu pyrkii pelaamaan äärimmäisen kurinalaista koripalloa, jossa jokaista pelaajaa tarvitaan, mutta monessa ottelussa kauhajokelaiset eivät ole tähän kurinalaisuuteen päässet. Karhubasketin pistekärkenä toimi tamperelaisillekin erittäin tuttu mies Topias Palmi 15 pisteen keskiarvolla. Toinen Pyrinnön vanha pelaaja Shawn Hopkins on tuottanut karhupaidassa 7 pistettä ottelua kohden. Pelin johtaminen on puolestaan veteraanipelaaja Courtney Fortsonin harteilla, joka on operoinut ottelua kohden 14 pistettä ja 5,7 koriinjohtanutta syöttöä. Korinalustaa Karhulla hallitsee Horace Spencer 10 pisteen, 10 levypallon ja 2 torjunnan keskiarvoilla sekä Samuel Givens 13 pisteen ja 8 levypallon keskiarvoilla. 

Keskiviikkona on myös mahdollisuus nähdä suomalaista koripallohistoriaa, sillä Pyrinnön Kapteeni Lehto on vain yhden kolmen pisteen heiton päässä Petri Virtasen ennätyksestä onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrässä Korisliigan runkosarjassa. “Pistooli Peteltä” näitä kolmosia löytyy 1218 ja Kapteeni Lehdolta 1217. Kannattaa siis saapua Pyynikin lehtereille katsomaan, kun Pyrintö lähtee kaatamaan Karhua ja Lehto jahtaamaan kolmosennätystä. 

Ylösheitto tapahtuu siis 29.11 klo 18:30 Pyynikin palloiluhallilla. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi 

  

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Jani Virolainen