Pyrintö makeaan vierasvoittoon Lawrencen viime sekunnin kolmosella

30.11.2022 | Not Assigned

Pyrinnöllä voittoputki! Sarjakärki kaatuu ja heille annetaan ensimmäinen kotitappio. Ottelu oli todellinen kamppailu, mitä heijastaa molempien joukkueiden runsas menetysten määrä. Kuitenkin viimeisellä sekunnilla Jaquan Lawrence osuu voittavan kolmosen ja Pyrintö voittaa 74-77.

Joukkuehyökkääminen ei ollut ihan yhtä helppoa rallattelua kuin viime viikonloppuna Katajaa vastaan, mutta silti neljällä pelaajalla oli yli 10 pistettä. Daytone Jennings teki eniten pisteitä sekä otti eniten levypalloja. Hänen lisäkseen Pyrinnön toinen iso osui pelin voittavan heiton. Voitto tuli kuitenkin vahvan joukkuepuolustuksen ja levypallopelaamisen kautta.

I neljännes

Ike Smith ajaa itsensä vapaaheitto viivalle ja avaa Pyrinnön pistetilin kahden minuutin jälkeen. Tilanne on kuitenkin 4-2, koska Kobrat ovat onnistuneet kovissa henkilökohtaisissa suorituksissa. Osku Heinosen ja Daytone Jenningsin korit antavat Pyrinnölle 4-6 johdon. Viiden minuutin pelaamisen ja muutaman kolmosen jälkeen tilanne on tasan 10-10. Palloa laitetaan ilmaan, mutta raudat kolisee seuraavan minuutin. Kobrien Livingston tärisyttää rautoja vähän kovempaa kuin ohi heitetyt kolmoset donkillaan ja Kobrat ottavat johdon 12-10. Viimeiset minuutit pelataan tasaisesti erä meinaa päättyä lukemiin 14-14, mutta Lj Thorpe osuu tyylikkään kolmosen viime sekunnilla ja Pyrintö lähtee toiseen erään johdossa 14-17

II neljännes

Molemmat joukkueet kilpailevat tasaisesti taistellen jokaisesta pisteestä. Kolmen minuutin pelaamisen jälkeen tilanne on 22-25 Pyrinnön hyväksi. Tamperelaisten rautaisen nopean hyökkäyksen viimeistelee Osku Heinosen kolmonen ja Kobrat lähtevät aikalisälle. Viiden minuutin kohdalla tilanne on 28-30 Pyrinnön hyväksi. Kumpikin joukkue luo jatkuvasti laadukkaita heittoja, mutta tähän asti Pyrintö on osunut hiuksen verran paremmin. Molempien joukkueiden puolustukset toimivat myös tehokkaasti. Pyrinnöllä on 12 menetystä ja Kobrilla 8. Nämä ovat harvinaisen isoja lukuja puoleentoista erään. Molemmissa päissä vaihdellaan koreja aikalisän jälkeen ja tilanne on 35-36, kun toista erää on 2:19 jäljellä. Kobrat onnistuvat ottamaan tämän jälkeen pisteen johdon ja tilanne 37-36. Ensimmäinen puoliaika päättyy lukemiin 41-41. Sarjataulukon perusteella tulos on kenties yllättävä, mutta Pyrintö on osoittanut pitkin kautta pystyvänsä kilpailemaan parhaimpien kanssa.

III neljännes

Daytone Jennings avaa toisen puoliajan pisteet vasemman käden hookilla. Tähän Kobrat vastaa omalla kolmosella ja tilanne on 44-43. Tasainen kamppailu jatkuu ja ollaan hetken jälleen tasatilanteessa, kunnes Danny Pippen osuu kolmosen ja tilanne on 49-46. Pyrinnön hyökkäys alkaa suhumaan ja he nousevat kuuden pisteen johtoon. Tilanne on 49-55 viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Pyrinnön runin jälkeen Kobrat ottaa oman hurmoksensa muutamalla hyökkäyspään onnistumisella ja saavat johtoaseman 61-60, kun viimeinen minuutti alkaa. Molemmat joukkueet onnistuvat kerran ja erä päättyy tilanteeseen 64-62.

IV neljännes

Atte Perttu avaa viimeisen erän pistetilin korin alta. Kobrien hyökkäys onnistuu toistuvasti erän alussa ja he kairaavat nopeasti itselleen 69-62 johdon. Pyrintö pienentää eron 5 pisteeseen ennen kuin lähtee aikalisälle. Tomas Pihlajamäen kolmonen ja onnistunut vapaaheitto tuo Pyrinnön pisteen päähän tilanteeseen 73-72. Pelikellossa on 4:25 jäljellä. Ike Smith ottaa Pyrinnölle pisteen johdon nostamalla korin alta sisään. Viimeiset kaksi minuuttia alkavat tilanteessa 73-74. Pippenin vapaaheitto tasoittaa pelin. Jaquan Lawrencen kolmen pisteen heitto voittaa pelin.