Pyrintö matkaa ensimmäistä kertaa IKH-Areenalle

20.1.2023 | Not Assigned

Pyrinnöllä on Launtaina 21.1 klo 18:00 luvassa kova ottelu kun se matkaa toistaiseksi kotonaan voittamattoman Karhubasketin vieraaksi upouudelle IKH-Areenalle. Lähtökohdat otteluun eivät ole Pyrinnön puolella kun sairastumisista ja loukkaantumisista kärsinyt rosteri joutuu sarjakärjen kotiluolaan. 

Ylempään jatkosarjaan Pyrinnöllä on vielä hiuksenhieno mahdollisuus, kun koripalloliitto päätti, että Pyrinnön ja Korihaiden 30.12 pelattu ottelu uusitaan toimitsijavirheestä johtuen. Jos Pyrintö voittaa Karhun sekä Korihait ja lisäksi Kobrat, Kouvot sekä KTP häviävät päätöskierroksen ottelunsa niin Pyrintö nousisi sarjataulukossa kuudenneksi ja näin pääsisi ylempään jatkosarjaan. 

Karhun ja Pyrinnön edellisessä kohtaamisessa Karhu hallitsi peliä eikä päästänyt Pyrintöä johtoon kertaakaan. Pyrintö kuitenkin näytti ottelussa useassa kohtaa pystyvänsä haastamaan Karhun kokoonpanoa jos yhteinen toteuttaminen on riittävän korkealla tasolla. Edellisen kamppailun kovin pistenikkari oli Osku Heinonen 22 pisteellään heittäen kaaren takaa 6/7. Karhulta pisteitä tuli tyypillisesti laajalta rintamalta, mutta edukseen erottui Jaye Crockett 19 pisteellään. 

Karhubasket löytyy tällä hetkellä sarjataulukon piikkipaikalta 18 voitolla ja 3 tappiolla, jos joukkuetta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla olisi se tasainen. Joukkueesta 6 pelaajaa tekevät yli 10 pistettä ottelua kohden ja paras pistemies Cameron Jones tekee vain 12.6 pistettä per peli. Tämä kaava toistuu lähes kaikissa tilastoissa ja mainitsemisen arvoista on myös se, että jokainen pelaaja on ollut tällä kaudella avausviisikossa ja pelaa yli 10 minuuttia ottelua kohden. 

Kauhajokisten kovuudesta kertoo myös europelit joissa Karhu on toistaseksi 9 ottelustaan voittanut 8 ja hävinnyt vain kerran. Pyrinnön pitää pystyä vastaamaan siipirikkoisesta rosterista huolimatta Karhun intensiteettiin ja fyysisyyteen. Helppoa se ei tule olemaan, mutta ei mahdotontakaan. 

Miikka Sopanen: 

Pyrintö pääsee ensimmäistä kertaa vierailemaan upeaksi kehutussa Karhuluolassa. Orkesterimme on väliaikaisesti kutistunut oktetiksi, toivottavasti yhteinen sävellaji säilyy silti. 

Kokoonpano: 

Thorpe, Smith, Birts, Ahvenjärvi, Peltokangas, Lawrence ja Williams. 

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelussa 

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan 24.1 klo 18:30 Uudessakaupungissa Korihaita vastaan, jonka jälkeen ylempi ja alempi jatkosarja pääsevät pyörähtämään käyntiin.