Pyrintö matkaa Helsinkiin Seagullsin vieraaksi

19.10.2023 | Not Assigned

Takkuisesta alkukaudesta kärsineellä Pyrinnöllä on edessään jälleen kova haaste, kun perjantaina vastaan asettuu hallitseva mestari Helsinki Seagulls omalla kotikentällään Töölön kisahallilla. Pyrintö lähtee otteluun selkeänä altavastaajana, mutta tänä vuonna korisliiga on erittäin tasainen sarja ja kaikki voi voittaa kenet tahansa, kunhan peli kulkee. Pyrinnön ongelma on ollut se, että omaa pelisysteemiä ei olla toteutettu laadukkaasti koko ottelun mittaa vaan aina välillä homma on karannut käsistä ja vastustaja on saanut ottelun hallintaansa. Jos Pyrintö vain onnistuu pelaamaan omanlaistaan koripalloa läpi ottelun ja heittopeli on kohdallaan, voidaan Seagulls saada yllätettyä ja avausvoitto hankittua. 

Seagulls on aloittanut kauden vahvasti saldolla 3 voittoa ja 1 tappio. Leveällä rotaatiolla pelaavalla Seagullsilla löytyy paljon ratkaisukykyisiä pelaajia, mutta alkukaudesta esiin on noussut kapteeni ja yleismies Rene Rougeau, joka on kahminut tilastoja aivan jokaisella osa-alueella. Toinen kovan alun kaudelle saanut pelaaja on Okko Järvi, joka on nakuttanut 21 pistettä ottelua kohden heittäen kolmen pisteen heitot keskimäärin hurjalla 50 prosentin tarkkuudella. Vastustajan riveistä löytyy myös tuttuja, kun Helsingillä pelaa täksi kaudeksi Pyrinnöstä Seagullsiin siirtynyt Tomas Pihlajamäki. Myös Pihlajamäki on aloittanut kauden vakuuttavasti kaaren takaa osumaprosentin ollessa yli 36. 

Ottelun avainkohtia tulee olemaan Seagullsin kolmen pisteen heittäjien hidastaminen sekä levypallopeli. Seagulls johtaa koko sarjaa kolmen pisteen heittojen osumatarkkuudessa, joka tarkoittaa sitä, että heittäjiin on saatava kättä eteen. Seagulls johtaa sarjaa myös niin ikään sekä hyökkäys, että puolustuslevypalloissa, jolloin pienikokoisemman Pyrinnön pitää olla valmis taistelemaan irtopalloista kynsin ja hampain. Jos tässä onnistutaan ja peli pysyy ehjänä kokonaiset 40 minuuttia, on luvassa viihdyttävä koripallo-ottelu. 

Peli siis pelataan perjantaina Töölön kisahallissa 20.10 klo 18:30.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on luvassa sunnuntaina 28.10 klo 15:00, kun vieraaksi saapuu Bisons Loimaalta.

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi  

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen