Pyrintö matkaa Kouvolaan vuoden ensimmäiseen otteluun

1.1.2024 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö aloittaa vuoden 2024 Kouvolasta, kun se matkaa 2.1 Kouvojen vieraaksi MLL-Areenalle klo 18:30 alkavaan otteluun. Loimaalla erinomaisesti esiintynyt Pyrintö yrittää pysyä voittojen tiellä, mutta Thomas Gipson III:lla vahvistunut Kouvot on pelannut erinomaisesti joulutauon jälkeen ja edessä on varmasti jälleen kerran kova haaste. Pyrinnön tavoin Kouvot haluavat juosta kenttää mahdollisimman paljon ja pelata äärimäisen fyysisesti, taistellen kaikista irtopalloista. Ottelussa nousee siis tärkeäksi se, kumpi pystyy toteuttamaan omaa peliään paremmin. Lisäksi kokemus on merkittävässä roolissa, mikäli vauhti kiihtyy liikaa ja peliä pitää rauhoittaa. Peli on molemmille joukkueille kolmas 7 päivän sisään ja Kouvojen edellinen peli venyi kahdelle jatkoajalle. Väsymys voi siis myös näkyä joukkueiden tekemisessä, mutta toisaalta se voi antaa mahdollisuuden iskeä, kun vastustaja nukahtaa hetkeksikin.

Kouvojen ja Pyrinnön edellinen ottelu päättyi selkeällä erolla, kun Kouvot kävivät hakemassa pisteet Pyynikiltä luvuin 107-84. Tuossa pelissä Pyrintö ei löytänyt keinoja Kouvojen hyökkäyksen pysäyttämiseen. Ottelun kirkkain tähti oli Kouvojen Joel Mäntynen 29 pisteellä. Tämän ottelun jälkeen molemmilla joukkueilla on tapahtunut pelaajistossa merkittäviä muutoksia ja kova lisäys Kouvoilla on ollut Thomas Gipson III, joka on näyttänyt olevansa edelleen samanlainen jyrä korin alla, kuin Kouvojen 2016 mestaruusjoukkueessa. Vaikka Gipsonilla on allaan vasta kaksi peliä ja joukkuekonsepti on vielä vähän hukassa, täytyy mies saada korin alla kuriin, koska se tukkii myös muuta hyökkäystä. Kouvoilla löytyy myös kaarelta useita pelaajia, jotka voivat syttyä liekkeihin ja on tärkeää tunnistaa ne pelaajat joilla käsi käy kuumana. 

Luvassa on varmasti ottelu, jossa nähdään vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun kenttää juostaan viimeistä päivää ja korin alla on jälleen käynnissä pystypaini irtopalloista. 

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 7.1 klo 17 Lahti Basketballia vastaan.  

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi       

        

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen