Pyrintö matkaa Lahti-Basketballin vieraaksi 

2.12.2022 | Uutiset

Lahden Energia areenalla on lauantaina 3.12 klo 16:00 luvassa jälleen vauhdikas ottelu, kun Pyrintö matkaa Lahden vieraaksi. Lähtökohdat otteluun ovat joukkueilla hyvin erilaiset, kun Pyrinnöllä on alla kaksi ansaittua voittoa Katajasta ja Kobrista. Lahti taas on ajautunut jo 8 ottelun mittaiseen tappioputkeen ja on erittäin motivoitunut katkaisemaan tämän. Pyrintö voitti keskiviikkona sarjakärki Kobrat Jaquan Lawrencen viime sekunnin heiton ansiosta, kun taas Lahti hävisi Kouvoille Deshon Taylorin heittäessä samanlaisen heiton kuin Lawrence. Molemmilla on siis ollut jo tiukat vierasottelut tällä viikolla, ja palautumisaikaa ei ole ollut ainakaan liikaa. 

Lahti pyrkii Pyrinnön tavoin pelaamaan erittäin vauhdikasta koripalloa ja sekoittamaan vastustajaa hieman, jopa kaaosmaisella hyökkäyksellään. Lahdella on kuitenkin ollut tällä kaudella ongelmia löytää yhteistä säveltä kummassakaan kenttäpäädyssä. Lahtelaisten päävalmentaja Pieti Poikola sai viimeviikolla potkut ja ohjat on ottanut Tom Cooman. Vaikka voittoja ei Coomanin alaisuudessa ole vielä tullut, on Lahti kyllä näyttänyt olevansa edelleen varteenotettava joukkue, häviten vain todella niukasti Hongalle ja Kouvoille. 

Pyrinnön otteet ovat parantuneet huomattavasti ja siitä on osoituksena sarjakärki Kobrien kaataminen. Lahtea vastaan kuitenkin ei ole varaa sortua vastustajan aliarvioimiseen sillä Lahden nopea pelityyli kyllä rokottaa heti, jos sille annetaan mahdollisuus. 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli täysin ylikävely Pyrinnön toimesta, ja Tamperelaiset voittivat ottelun käytännössä kaikilla osa-alueilla. Lahden avainpelaajia ovat Devon Thomas (16.9p/4.8lev/5s/2riistoa) ja Michael Ertel (18.3p/3.8lev/2.5s). Näistä kahdesta kumpaakaan ei saa päästää vauhtiin sillä molemmat pystyvät lämmetessään tekemään tuhojaan. Myös Karl Gamble pitää saada suljettua korin alla sillä hän käy hakemassa melkein 3 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden. Muita Lahden tärkeitä pelaajia ovat Arttu Saarijärvi (6.5p/3.8lev/2.9s) Erik Sajantila (8.5p/4.3lev) ja Steven Haney (10.6p/4.3lev). 

Ottelun avaimet ovat täysin Pyrinnön omissa käsissä ja etenkin levypallopeli tulee ratkaisemaan paljon. Pyrinnön täytyy myös saada haastettua Lahden kolmen pisteen heittoja, sillä Lahti on näyttänyt pystyvänsä haastamaan kolmosten osuessa lähes kenet vain. Pyrinnön pitää myös hyökätä joukkueena eikä sortua perisyntiinsä eli yksin puskemiseen. 

Miikka Sopanen: Yhteistyömme kentällä on parantunut selkeästi, eli suunta on oikea. Vahvaa joukkuepeliä tarvitaan myös Lahden kaatamiseen, kotijoukkue tulee taatusti taistelemaan voitosta kynsin ja hampain. 

Kokoonpano: Thorpe Smith Jennings Pihlajamäki Leppänen Kilpinen Heinonen Peltokangas Pitkänen Lawrence 

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelussa.