Pyrintö matkaa Saloon Vilpas Vikingsin vieraaksi

9.10.2022 | Uutiset

Pyrinnön seuraaava ottelu on Salossa ti 11.10 ja vastassa viime vuosien kestomenestyjä Vilpas Vikings. Vilpas on aloittanut kautensa hieman yskähdellen kahdella tappiolla ensiksi kotonaan BC Nokialle ja sitten vieraissa Karhu-Basketille.

Millainen joukkue vastassa Salossa?

Vilpas on viime vuosien kestomenestyjä ja joukkue on jälleen valmiina haasteeseen kärkisijoista. Joukkueen kotimainen runko on viime kaudelta hyvin kasassa. Taitava nuori takamies Perttu Blomgrenia 11p/4,5s voitaneen pitää joukkueen avainpelaajana. Taitava ja nopea takamies on noussut vahvasti esiin suomalaisessa liigakoripalloilussa. Kokeneet Juho Nenonen & Mikko Koivisto ovat edelleen eliittitason pelaajia ja tulevat olemaan Pyrintöäkin vastaan suurennuslasin alla. Kun tähän lisätään vielä kv.kentillä meritoitunut Roope Ahonen sekä Riku Laine on joukkueella heittää erinomainen kotimainen osasto peliin. Amerikkalaispelaajat ovat myös Vilppaalla vaihtuneet. Joukkueen vahvistukset ovat myös suhteellisen nuoria pelaajia, joten odotettavissa on nopeita jalkoja ja energisyyttä. Kovimmat näytöt kahdessa ensimmäisessä pelissä on antanut laituri Isiah Crawley 17,5/11,5, joka on kahdessa pelaamassaan ottelussa tehnyt tupla-tuplan.

Pyrintö Salossa

Pyrintö joutui nöyrtymään kotiottelussaan Kobria vastaan ja on nyt valmiina kohtaamaan Vilppaan vieraskentällä. Viime kaudella Pyrintö onnistui kairaamaan kaksi voittoa Salohallista ja sitä lähdetään tavoittelemaan myös nyt. Joukkue on saanut lisäaikaa harjoitteluun ja Ike Smithin johdolla joukkue on valmiina otteluun.
Paljon riippuu siitä, miten Pyrintö saa otettua Salon vahvuudet pois ottelusta. Vilpas ei ole vielä tällä kaudella Pyrinnön tapaan onnistunut kolmen pisteen viivan takaa.
Jotta Salosta voitto irtoaisi on joukkueen pelaamisen pysyttävä paremmin kasassa. Avausottelussa Tampereella joukkueen heittopeli takkusi pahemman kerran. Nyt Tomas Pihlajamäen, LJ Thorpen ja Ike Smithin on osuttava paremmalla prosentilla. Lisäksi pallon liike ei saa pysähtyä. Pelin henki on se , kuinka hyvin vältetään pelkkä 1 vs 1 puskeminen. Vilppaan vahvuudet tiedetään myös puolustuspäässä, joten extra -syötöistä olisi apua tässäkin ottelussa.
Pyrinnön pitkä pää Jennings – Lawrence – Peltokangas saa tehdä hikisen iltapuhteen levypallopelaamisessa kotijoukkueen Crawleyta ja Keyshawn Feazelia vastaan. Odotettavissa on hyvin mielenkiintoinen ja monella tapaa tärkeä ottelu molemmille joukkueille.

Päävalmentaja Miikka Sopanen ottelusta:

Lähdemme hakemaan toiseen peliin ehjempää suoritusta kuin avausottelussa Pyynikillä tapahtui. Ottelussa oli paljon hyviä hetkiä, mutta huonoja hetkiä tuli liikaa. Haemme tasaisuutta ja sitä kautta hyvää lopputulosta Salosta.