Pyrintö matkaa Saloon

8.12.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Jälleen hieman uudistunut Pyrintö suuntaa lauantaina 9.12 klo 17 vierasotteluun Saloon, kun vastaan asettuu Vilpas Salohallissa. Toista kertaa tällä kaudella kohtaavat joukkueet ovat molemmat muuttuneet edellisestä kohtaamisesta Pyynikillä, toinen kuitenkin hieman toista rajummin. Pyrinnön uusimpana lisäyksenä toimii alkuviikosta Sekou Syllan korvannut, Uuden-Seelannin maajoukkuemies Jordan Ngatai, joka on nyt viikon verran päässyt valmistautumaan uuden joukkueensa kanssa otteluun ja tutustumaan samalla Suomen talveen muun muassa avantouinnin muodossa. Nousujohteisesti pelannut Salo on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa, joten Salohalli ei varmasti tule olemaan helppo paikka vierailla, jos Pyrintö kuitenkin pystyy jatkamaan samankaltaista kehitystä ja Ngatai osoittautuu nappihankinnaksi, ei ottelu tule olemaan todellakaan mikään läpihuutojuttu. 

Nousujohteista kautta pelaava Vilpas löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä seitsemällä voitolla ja viidellä tappiolla sijalta numero 5. Jos salolaisilta jotain löytyy niin se on tulivoimaa, sillä Vilpas on sarjan toisiksi tarkin heittojoukkue. Kultaranne Mikko Koiviston johdolla Vilpas on osunut kaareen takaa yli 36 prosenttisesti. Yli 35% heittäjiä joukkueesta löytyy Koiviston lisäksi 5: Läpimurtokauttaan pelaava Teemu Suokas, puolustuspään ekspertti Tyree Eady, konkari Juho Nenonen, eniten heittoja ottava Tavon King sekä joukkueen uusin lisäys Jamison Overton. Korin alla Salolla painivat isot pojat Luukas Vaara sekä DeAndre Dishman. Onkin siis selvää mihin Pyrinnön tulee ottelussa kiinnittää huomiota. Salolaisia ei saa päästää heittämään ja jos tässä onnistutaan voi heillä muutkin osa-alueet pelissä sakata. 

Joukkueiden edellinen vääntö päättyi salolaisten tiukkaan voittoon, mutta muuttunut Pyrintö lähtee hakemaan kostoretkeä. On mielenkiintoista nähdä uusi mies Ngatai tositoimissa, sekä se jatkuuko Pyrinnön lupaava kehitys edelleen. Voitto olisi sarjataulukon viimeisillä sijoilla majailevalle Pyrinnölle elintärkeä ja se näkyy varmasti myös joukkueen tekemisessä. 

Seuraava kotiottelu on luvassa 16.12 klo 18:00, kun Pyynikille astelee Joensuun Kataja.  

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi   

    

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen