Pyrintö matkaa Uuteenkaupunkiin

24.11.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Lauantaina 25.11 klo 16 on Uusikaupunki-Areenassa luvassa hyvin mielenkiintoinen Korisliigakamppailu, kun vastakkain asettuu Korihait ja Pyrintö. Joukkueet tulevat otteluun täysin eri lähtökohdista. Korihait ovat aloittaneet kautensa paremmin kuin vuosiin ja löytyy sarjataulukosta sijalta 3, kuudella voitolla ja kolmella tappiolla. Pyrintö taas on aloittanut kautensa erittäin heikosti ja löytyy tällä hetkellä jumbosijalta vain yhdellä voitolla. Pyrintö on kuitenkin todistanut pystyvänsä kilpailemaan kenen tahansa kanssa, jos joukkue onnistuu toteuttamaan omaa peliään korkealla tasolla. Viime kaudella Korihaiden päävalmentajana toiminut Tero Vasell nostettiin maanantaina Pyrinnön päävalmentajaksi ja onkin mielenkiintoista nähdä millaiseen taisteluvalmiuteen Vasell on saanut joukkonsa viritettyä valmentajavaihdoksen jälkeen.

Korihaiden alkukauden menestyksen takana on erinomainen roolitus. Pelin pyörittämisen vastuu on pitkälti korisliigaveteraani Bojan Sarcevicin käsissä. Erinomaisena syöttäjänä tunnettu Sarcevic käyttää hyökkäyksessä erittäin paljon palloscreenejä, samalla kun muut pelaajat liikkuvat hyvin pallottomina. Tämä johtaa ajoittain erittäin dynaamiseen hyökkäykseen jota on vaikea puolustaa. Haiparven korikuninkaana on toiminut korinalustaa hallinnut Javion Ogunyemi, jonka hidastamiseen korinalla Pyrinnön täytyy löytää keinot. Nämä kaksi herraa ovat avainasemassa Korihaiden hyökkäyspelissä, mutta lähes kaikki pelaajat kykenevät astunaan esiin tilanteen tullessa.

Lähtökohtaisesti Pyrinnön täytyy siis löytää keinot Korihaiden avainpelaajien pimentämiseen ja sen jälkeen tunnistaa jos joku muista pelaajista lämpenee. Jos Korihaiden hyökkäys saadaan takkuamaan hyvällä puolustuspelillä, ruokkii se suoraan myös Pyrinnön hyökkäystä joka pyrkii juoksemaan avointa kenttää mahdollisimman paljon. Tamperelaisten on siis lähdettävä otteluun puolustuksen kautta, jolloin se saa helpotettua myös omaa hyökkäystekemistään.

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan puolestaan keskiviikkona 29.11 klo 18:30, kun vieraaksi saapuu Karhubasket Kauhajoelta.

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi 

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Jani Virolainen