Pyrintö matkustaa keskiviikkona Katajan vieraaksi

16.11.2022 | Uutiset

Joensuun uudessa Motonet-areenassa on keskiviikkona 16.11 klo 18:30 luvassa mielenkiintoinen kamppailu, kun kaksi hyvin vaihtelevasti pelannutta joukkuetta asettuu vastakkain. Sekä Pyrintö, että Kataja ovat päässeet maajoukkuetauon aikana hiomaan kuvioitaan kuntoon ja tulevat otteluun tuoreilla jaloilla, joten vauhtiakin on varmasti luvassa. 

Pyrinnön viimeisin Lahti ottelu, oli myrskyvaroitus Pyrinnön potentiaalista kun asiat osuvat kohdalleen. Kataja, joka Pyrinnön tavoin on syyllistynyt pieneen ailahteluun pelien sisällä, on kuitenkin onnistunut nappamaan 8 ottelustaan 5 voittoa, joten helppo vastustaja ei tosiaan ole tiedossa. Pelissä avaintekijänä on se kumpi pystyy pelaamaan ehjemmän pelin, sillä molemmat joukkueet kyllä rankaisevat, jos toinen nukahtaa. 

Millainen Kataja on vastassa? 

Tänä vuonna Joensuussa hyökkäys on aika pitkälti takamies Tuomas Hirvosen käsissä. Hirvosen löytää syöttötilaston kärjestä 7.6 syötön keskiarvolla, lisäksi hän on tilastoinut itselleen 14.5 pistettä sekä 4.1 levypalloa ottelua kohden. Hyökkäyksessä tulitukea tulee jenkkilaitureilta Amanze Egekezeltä (14.3p/7lev) ja Rahlir Hollis-Jeffersonilta (17p/7.2lev/3s) sekä sentteri Galin Smithiltä (15.9p/9.3lev). Lisäksi Kataja on hankkinut uuden ulkomaalaisvahvistuksen Lamonte Turnerin, joka todennäköisesti tekee debyyttinsä Pyrintöä vastaan. Turner on 25-vuotias monipuolinen pelintekijä joka hankittiin Joensuuhun Slovenian pääsarjasta. Joensuun riveissä kannattaa myös seurata nuorten suomalaisten Thomas Tumban sekä Sebastian Lindbergin otteita, sillä molemmat ovat saaneet hyvin roolia tänä vuonna. 

Katajan vahvuus joukkueena on levypallopelaaminen, josta kertoo se, että Kataja ottaa Korisliigassa Kouvojen jälkeen eniten levypalloja ottelua kohden. Toki Pyrintö ei tästä paljoa jää, sillä heidät löytää sijalta kolme. Katajan heikkous tähän mennessä on ollut heitot kaaren takaa, kolmosprosentin ollessa sarjan huonoin 29.2%. 

Miikka Sopanen: 

Tauolta tositoimiin ja heti kärkeen kestävyystesti Joensuussa. Haluamme pelata mahdollisimman ehjän pelin myös vieraskentällä. 

Kokoonpano: Thorpe, Smith, Jennings, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Ahvenjärvi (75%), Williams (25%). 

Ottelua voi seurata Ruutu+ palvelusta. 

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan Lauantaina 19.11 klo 17:00, kun luvassa on paikalliskamppailu Pirkanmaan herruudesta BC Nokiaa vastaan. Liput otteluun myy ennakkoon tiketti.fi