Pyrintö nappasi kauden ensimmäisen vierasvoiton

10.12.2023 | Otteluraportit, Yleinen

Pyrintö kävi lauantaina kauden ensimmäisellä onnistuneella ryöstöretkellä, kun se kävi hakemassa pisteet kotiin Salohallista luvuin 92-95. Jo ennen ottelua oli tiedossa, että salolaiset ovat hyviä heittäjiä, mutta ottelusta tuli silti melkoinen heittoklinikka, kun molemmat joukkueet osuivat hurjilla prosenteilla kaaren takaa. Pyrintö heitti 25 kolmen pisteen heitostaan 10 sisään, jolloin osumaprosentti oli erinomainen 40. Vilpas osui kaaren takaa kuitenkin 15 heittoa 23 yrityksellä, mikä tarkoitti 65 prosentin tarkkuutta ja kovinta suoritusta Korisliigassa tällä kaudella. Näin kovaa heittopeliä nähdään hyvin harvoin ja se että Pyrintö onnistui silti voittamaan kertoo ottelun ilmeestä paljon.

Pyrinnön uusin vahvistus Jordan Ngatai urakoi heti avauksessaan yli 36 minuuttia ja esitti lupaavia otteita. Ngatai toi kentälle kaivattua monipuolisuutta ja heittotaitoa isoon päähän. Tilastoriviksi mies hankki itselleen 14 pistettä, 5 levypalloa ja 4 syöttöä. Kentän pistekuninkaana toimii jälleen Luther Muhammad 22 pisteellä, 4 levypallolla ja 4 syötöllä. Tukea Muhammad sai tutulta kolmikolta, kun Kapteeni Lehto operoi 14 pistettä, Mitch Pelissier 19 pistettä, 5 levypalloa ja 7 syöttöä ja Nighael Ceaser 18 pistettä, 10 levypalloa ja 4 torjuntaa. Vastustajan pistekärki oli erinomaisesti heittänyt Juho Nenonen 18 pisteellä.

I neljännes

Pyrintö sai otteluun erittäin mieluisen alun, kun Luther Muhammad osui kolmosessa riistäen pallon takaisin heti perään. Sitten osui Kapteeni Lehto vieden vierailijat nopeaan 0-6 johtoon. Vilppaan avauskorin jälkeen Pyrinnön Jordan Ngatai avasi pistesaldonsa Korisliigassa nakuttaessaan kolmen pisteen heiton korisukkaan. Myös Vilpas alkoi kerätä nopeasti pisteitä taululle ja ensimmäisen kolmen minuutin jälkeen tilanne oli jo 10-12. Räväkän alun jälkeen pistetehtailu vähän hiipui ja heitot alkoivat kolista raudoissa. Tämä kävi kuitenkin molemmille joukkueille ja kumpikaan joukkue ei päässyt karkuun. Pelin tasaisuudesta kertoo hieman se, että ero kävi koko loppu erän aikana korkeintaan kahdessa pisteessä ja erätaukolukemat olivat 23-21 Vilppaalle.

II neljännes

Toinen erä jatkui aivan yhtä tasaisena eikä kumpikaan joukkue saanut mitään eroa aikaiseksi. Molemmat osuivat hurjilla prosenteilla ja keskimäärin, kun pallo lähti ilmaan se meni myös sisälle. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla Vilpas lähti aikalisälle Pyrinnön riiston ja korin jälkeen. Tällä ei juurikaan ollut vaikutusta ottelun kulkuun, sillä ero ei hievahtanutkaan ja peli pysyi tasaisena. Koriin vastattiin aina korilla ja se pysyi teemana aina erän loppuun saakka. Toinen erä meni lopulta tasan ja Vilpas pääsi puoliajalle kahden pisteen johdossa 44-42.

III neljännes

Toinen puoliaika alkoi Kapteeni Lehdon johdolla, kun tämä osui jälleen kolmosessa vieden Pyrinnön johtoon. Ottelun teeman mukaisesti Vilpas vastasi kuitenkin heti omalla donkillaan. Pian Juho Nenosen perättäiset kolmoset vei Vilppaan viiden pisteen johtoon, mikä oli kotijoukkueen illan isoin johto. Tästä johdosta Vilpas piti kiinni, mutta Pyrintö väijyi koko ajan iskuetäisyydeellä. 4 minuutin jälkeen ero nousi kuuteen ja Pyrintö päätti käydä aikalisällä, jotta ero ei pääsisi karkaamaan.  Se toimi ja Pyrintö tuli nopeasti pisteen päähän ja peli oli jälleen erittäin tasaista. Erän lopussa Pyrintö onnistuu tulemaan ohi ja keräämään itselleen 4 pisteen johdon Ceaserin viime hetken donkilla.

IV neljännes

Viimeisessä erässä ensimmäisenä onnistui Vilpas, kun Pyrinnön ensimmäisiä pisteitä saatiin odottaa hetki. Ne kuitenkin tulivat ajallaan pitäen Pyrinnön johdossa. Ottelun viimeinenkin erä alkoi osoittautua aivan yhtä tiukaksi, kuin muukin ottelu ja ero kasvoi hieman vasta kolmannen minuutin jälkeen, kun Pyrintö pääsi 7 pisteen johtoon vieden näin Vilppaan aikalisälle. Aikalisän jälkeen Vilpas puski uudella raivolla päälle ja jatkoi kovalla prosentilla osumista kaaren takaa. Pyrintö ei kuitenkaan alistunut tälle vaan piti omilla suorituksillaan Vilppaan selkänsä takana. Ennen viimeistä kaksiminuuttista salolaiset olivat hivuttautuneet kahden pisteen päähän ja Pyrintö päätti käydä aikalisällä. Aikalisän jälkeen Pyrintö sai pari kovaa onnistumista joiden ansiosta se pääsi kotijoukkueen tavoittamattomiin ja lopulta voittoon saakka. Loppulukemiksi jäi 92-95.

Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja isommat pisteputket jäivät pelissä näkemättä. Pyrintö onnistui olemaan koko ottelun ajan erittäin yhtenäinen ja tasainen sekä lopulta ratkaisuhetkillä iskemään voittoon kiinni. Ngatain vahvat otteet lisäävät uskoa Pyrinnön tekemiseen entisestän ja tästä on hyvö jatkaa eteenpäin

Seuraava kotiottelu on luvassa 16.12 klo 18:00, kun Pyynikille astelee Joensuun Kataja.  

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi   

    

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Jani Virolainen