PYRINTÖ PALAA TAUOLTA:  SEAGULLS PYYNIKILLE

3.3.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Susijengin kahden komean voiton jälkeen on mahtavaa palata Korisliigan pariin, varsinkin kun Pyrintö saa heti perjantaina vastaansa helsinkiläisen huippujoukkueen Seagulls. Susijengin kapteenin Shawn Huffin kipparoima nimivahva joukkue on niin kokenut, että se tietää, ettei Pyynikiltä haeta sarjapisteitä #koskaan helpolla. Saati nyt, kun Pyrintö on huippuiskussa!

Runkosarjan loppusuoralla Pyrintö haki tärkeät pisteet Töölön kisahallista, mutta lokakuussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Pyynikillä lokkiparvi nokki Pyrinnön vereslihalle. Sen jälkeen on kuitenkin tapahtunut kokoonpanomuutoksia, pelitapamuutoksia ja ihan vaan muutoksia, joten se ottelu on jo historiaa. Historiaa sikäli, että se on kolmosralleineen samanlainen pieni, kummallinen, mutta maailmankulun kannalta merkityksetön yksityiskohta, kuten vaikka Mathias Rustin lento Punaiselle torille (1987). Sitten historiassa on merkityksellisiä ja kauaskantoisia tapahtumia kuten Ranskan vallankumous (1789) tai tämä surullinen viikko, jota olemme joutuneet todistamaan.

Siipirikkoinenkin Seagulls on kova joukkue

Sarjakolmonen Seagulls on voiton päässä Kouvojen kakkossijasta ja yhden edellä niskaan hengittävistä KTP:stä ja Vilppaasta. Pyrintö on ylemmän jatkosarjan 6., mutta vain kahden voiton päässä Seagullsista.

Helsinkiläisen koripallon lippulaivan peli on ailahdellut. Ennen kauden alkua Seagullsin veikattiin olevan suurin mestarisuosikki, pelättiin jopa puuduttavaa ylivoimaisuutta. Näin ei ole kuitenkaan käynyt, mutta ehdottomasti se on vakuuttavasti pelanneen Karhu Basketin ykköshaastajia edelleen.

Joukkueen haavoittuvuus kävi ilmi viimeistään joulukuussa, kun pelintekijä Lassi Nikkarinen loukkaantui. Susijengi-legenda Petteri Koponen sopii nykykunnossa paremmin kakkospaikalle (heittävä takamies). Seagulls toimi ennakoidusti ja vahvisti takakenttäänsä hankkimalla amerikkalaisen takamiehen Seth Allenin, joka pelaa ensimmäisen ottelunsa pitkään aikaan nyt perjantaina. Allen (synt. 1994, 185 cm) on pelannut yliopistouransa jälkeen ammattilaisena hyvillä tilastoilla laatusarjoissa Unkarissa, Liettuassa ja Italiassa. Kaikesta päätellen, jos mies on kunnossa, Seagulls saattoi hyvinkin löytää kaipaamansa vahvistuksen.

Seagulls on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla ihan viime päiviin asti. Maanantaina seura julkaisi rekrytoineensa Ukrainan maajoukkuepelaajan Ivan Tkachenkon, joka on 198 cm pitkä heittävä takamies. Hän ei kuitenkaan ehdi vielä Pyrintö-peliin perjantaina.
Seagulls tulee muutenkin vajaalla kokoonpanolla Tampereelle, sillä joukkueesta puuttuvat ennakkotiedon mukaan mm. Tuukka Kotti, Petteri Koponen, Antti Kanervo, Lassi Nikkarinen ja tamperelaisille tuttu Kenneth Manigault.

On hämmentävää lukea nimilistaa, kuinka kovan joukkueen Seagulls saa silti jalkeille.
Susijengin kapteeni Shawn Huff (12,2/5,4) saa rinnalleen huippulaiturit Zaccheus Darko-Kellyn (10,9/3,9) ja Korisliigan kokeneimman pelaajan Timi Heinosen (6,2/3,0). Kaikki kolme ovat erittäin tulivoimaisia kaaren takaa ja fyysisiä korin alla.
Fyysisyydestä puheenollen, joukkueen sentterinä pelaa Joe Lawson (15,1/3,4) joka on sellainen voimanpesä, ettei häntä saa päästää pelaamaan omilla vahvuuksillaan.
Ainoa kysymysmerkki on siis takakenttä, joka on uuden tulokkaan Seth Allenin ja alle 5 min./peli pelanneen Samuli Mäkelän harteilla. Todennäköisesti myös heittävä takamies Marius Van Andringa tuuraa pelinjohtajana.

Tilanne ei ole siis helppo päävalmentaja Jussi Laakson joukkueelle, sillä uuden pelinjohtajan sisäänajo vie aina aikaa, saati nyt kun joukkueen harjoittelukin on ollut epäilemättä korona-aallon vyöryessä hankalaa. Toisaalta, kun joukkueessa on noin kokeneita huippupelaajia, johtajuus vajetta kentälle ei varmasti tule.
Voitaneen siis kuitenkin olettaa, että Seagulls joutuu tinkimään organisoidusta hyökkäyksestä ja se tulee hyökkäämään suoraviivaisemmin, sopivia hyökkääjä-puolustaja (match-up)-pareja hyödyntäen sekä muutaman pelaajan pienpelejä sopien tai vain vaistonvaraisesti pelaten.
Seagullsin hyökkäyspeli, tai sen mahdollinen tökkiminen, perjantain ottelua tuskin ratkaisee. Suurempi haaste Seagullsille on oletettavasti puolustuspäässä. Löytääkö se sopivat puolustajat Ike Smithille, Osku Heinoselle, David Gonzalvezille, Emmanual Shepherdille… Suomeksi: riittääkö nopeajalkaisia puolustajia kaikille?

Mutta ei se ole helppoa Pyrinnöllekään. Vastustajan ennustettavuus on vähissä ja Pyrinnöltä puuttuu kokoonpanosta erityisesti levypallopelaajana ja korivahtina kunnostautunut Devante Foster sekä takamiesten prässääjä Valtteri Leppänen.

Seuraa ainakin näitä:

* Koripallokenttä on 28 metriä pitkä. Jos Pyrintö käyttää sen kokonaan, se on vahvoilla.
Yhden pään höntsyjä vastaavassa kävelykoriksessa Seagulls pärjää varmasti.
* Pyrintö ei saa antaa hyökkäyslevypalloja helsinkiläisille. Nämä toiset yritykset ovat toisaalta Seagullseille erittäin tärkeitä ja heille mahdollisuus. Rytinää siis luvassa!
* Miten Seagulls puolustaa? Kuka puolustaa ketäkin?
* Riittääkö Pyrinnöllä Fosterin puuttuessa koko puolustuksessa?

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Tauon aikana pääsimme niin lepäämään, harjoittelemaan kuin hoivaamaan vammoja. Valmistautuminen tähän otteluun on sujunut mainiosti, ja jalkeille saatu porukka on valmis höyhentämään Seagullsin. Gullsia kipparoiva ja loistovireensä susipaidassa todentanut Shawn Huff pitää taatusti huolen siitä, että mitään emme saa ilmaiseksi. Kokoonpano: Shepherd, Smith, Pihlajamäki, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas

Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja:
Valitettavasti olemme todella hankalan tilanteen äärellä, kun koronavirus on iskenyt todenteolla joukkueeseemme. Tämän lisäksi joukkueeseen on tullut lisäystä kahden pelaajan verran (toinen ei vielä Pyrintö-peliin ehdi), joten olemme uuden edessä. Kohtaamme nämä hankaluudet päivä ja ottelu kerrallaan. Kokoonpano: Zaccheus Darko-Kelly, Seth Allen, Samuli Mäkelä, Shawn Huff, Timi Heinonen, Marius Van Andringa, Joe Lawson, Santeri Makkonen.

Tampereen Pyrintö – Helsinki Seagulls
Pe 4.3.2022 klo 18.30
Pyynikin palloiluhalli

Pyrinnön kotiotteluiden liput ovat myynnissä ennakkoon Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) ja  Tiketissä.

Myynnissä myös Perhelippu 30€, sisältää liput kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Vaihtoehtoisesti myös liput yhdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle.

Food Cornerissa meitä odottaa Hookin siivet!

Tämä ottelu näkyy @VeikkausTV

https://www.veikkaus.fi/fi/veikkaustv

sekä tietysti Ruutu+ palvelussa

Kuva: Joonas Caven