PYRINTÖ PALAA TÖÖLÖN KISAHALLIIN

15.3.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliigan ylempi jatkosarja etenee ripeään tahtiin. Pyrintö kohtaa keskiviikkona Seagullsin jo toisen kerran vajaan kahden viikon sisään, nyt legendaarisessa Kisahallissa Helsingissä. Runkosarjassa molemmat hakivat vieraskentältä, jatkosarjassa Pyrintö voitti Pyynikillä vajaamiehisen lokkiparven. Nyt Seagulls on ennakkotietojen mukaan saamassa mukaan lähes täyden kokoonpanonsa, joten mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Yksi jos toinenkin Korisliigan joukkue on ollut kauden aikana vaikeuksissa kokoonpanonsa kanssa.
Pyrintökin on osansa koronasta ja epäonnisista loukkaantumisista saanut, mutta pahemmin se näkyi vasta viime kierroksilla. Yksittäisen pelaajan korvaaminen usein onnistuu, mutta kun esim. Salossa sivussa olivat Osku Heinonen, Valtteri Leppänen ja Tomas Pihlajamäki, vaihtopenkki kävi niin kapeaksi, että se vaikutti jo Pyrinnön pelitapaan.
Keskiviikon Helsingin reissun osalta paljon on vielä auki. Osa Salossa poissaolleista saattaa palata kentälle, mutta uusiakin huolenaiheita löytyy. Pelaajien terveys on kuitenkin kaikille tärkeintä.

Kovien odotusten ja huonon onnen Seagulls

Helsinkiin on kerätty huippujoukkuetta jo useamman vuoden ajan. Se on ollut suurin mestarisuosikki jo ainakin kahdella edellisellä kaudella, mutta vielä ei ole lykästänyt.
Tälle kaudelle joukkuetta vahvistettiin mm. Petteri Koposella ja Lassi Nikkarisella, mutta hyvin alkaneen syksyn jälkeen vauhti on hiipunut, eri syistä.
Todella nimekkäiden suomalaispelaajien lisäksi joukkueeseen on hankittu vahvistuksia pitkin kautta, viisaasti sen mukaan mitä on huomattu tarvittavan. Mutta nyt kevättalvella, kun joukkueen piti hitsautua yhteen pudotuspelejä varten, pyyhkäisi korona-aalto ylitse ja joukkue on joutunut pelaamaan tärkeän vaiheen hyvin vaihtelevalla kokoonpanolla.
Seagullsilla on takanaan peräti 5 tappiopelin putki. Viimeksi se on voittanut 4.2. Uudessakaupungissa runkosarjan päätöskierroksella.

Karhussa kaksi mestaruutta voittaneen päävalmentaja Jussi Laakson joukkueelle voi tulla vähän kiire ennen pudotuspelejä, jatkosarjaa on jäljellä enää 5 ottelua, mutta takuuvarmaa on, ettei Seagulls ole millekään seuralle mieluisa vastus ensimmäisellä kierroksella.

Syy on yksinkertainen. Joukkueen nimilista on vakuuttava eikä normaali yksittäisen pelaajan loukkaantuminen tai ”huono päivä” vaikuta pelaamiseen dramaattisesti.
Sisäpelaajissa Tuukka Kotti ja Joe Lawson muodostavat parivaljakon, joka hoitaa oman tonttinsa takuuvarmasti eikä Korisliigassa ole pelaajia, joita vastaan he eivät pärjäisi korinaluspainissa.
Isoista laitahyökkääjistä löytyy Susijengin kapteeni Shawn Huff ja Korisliigan kaikkien aikojen kokenein pelaaja Timi Heinonen, jotka muodostavat korintekouhan sekä sisällä, että 3 pisteen kaaren takana.

Huippulaituri Zaccheus Darko-Kelly on monipuolinen pelaaja, jolla koko ja taito riittävät mille pelipaikalle tahansa. Antti Kanervo on maajoukkueesta tuttu huippuheittäjä, joka levittää vastustajan puolustusta ja rankaisee heti, jos puolustaja jää liian helposti screeniin tai tulee edes mieleen kiertää screenit alakautta, korin puolelta. Heittäjiä lokkilaumassa riittää, sillä penkiltä löytyy myös Marius van Andringa, joka iskee kuin torilokki nähtyään Kauppatorilla suojaamattoman jäätelötötterön.
Joukkueeseen kuulunut laituri, kaksi kautta Pyrinnössäkin pelannut, Kenneth Manigault joutui valitettavasti jättämään kauden kesken sairastelun takia. Hänen tilalleen, tai ainakin sen jälkeen, joukkue rekrytoi ukrainalaisen Ivan Tkachenkon (6,0/7,0), joka on pelannut joukkueessa vasta kahdessa ottelussa.

Seagullsin peliä johtavat mahtavan syyskauden pelannut Lassi Nikkarinen sekä yksi kautta aikain suurimmista kotimaisista pelaajistamme, Petteri Koponen. Koponen on kuitenkin ollut pitkin kautta vaikeuksissa puolustuspäässä, sillä aiemmat loukkaantumiset ovat vaikuttaneet jalkojen nopeuteen. Mies sopiikin nykyään paremmin kakkospaikalle, heittäväksi takamieheksi, mutta eivät taidot ole tietenkään mihinkään kadonneet, vaan Koponen pystyy kyllä pelaamaan pelinjohtajan tontillakin, kunhan saa puolustukseen järkevän roolin.
Seagulls ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan vahvisti takakenttäänsä Seth Allenilla (20,7/5,3/7,7 syöt.). Amerikkalainen pelasi ensimmäisen pelinsä Pyynikillä ja on jatkanut vahvasti sen jälkeenkin.

Jos Seagulls saa pelata ylemmän jatkosarjan lopun ja pudotuspelit edes suurin piirtein ehjällä joukkueella, valmentajaduo Jussi Laakso-Vesa Vertio suurin sisäpoliittinen haaste on löytää iskukykyisin kokoonpano jokaiseen otteluun ja pitää pelaajat tyytyväisenä peliaikaansa ja asemaansa joukkueessa. Kilpailu peliminuuteista tulee varmasti olemaan kova, ovathan kaikki kunnianhimoisia ammattiurheilijoita, joiden täytyy ansaita leipänsä tulevaisuudessakin. Penkiltä näyttöjen antaminen on vaikeaa.
Kilpailu nostaa harjoitusten ja toiminnan laatua, mutta voi myös aiheuttaa varman päälle pelaamista. Virheisiin ei ole varaa tai kaveri vie paikan. Kevät näyttää löytyykö joukkueesta sellaista hulluutta ja luovaa riskinottoa, jota mestaruuden voittaminen loppusuoralla kuitenkin vaatii.

Seuraa ainakin näitä:

* Pyrinnön pitää pärjätä levypalloissa, muuten on vaikea päästä juoksemaan koko kentällä ja Pyrintö tarvitsee onnistumisia myös siirtymähyökkäyksistä
* Jotta Pyrintö pärjää levypalloissa, sen on pystyttävä hidastamaan Seagullsin pallon liikettä ja saatava helsinkiläiset heittämään epätyypillisiä heittoja
* Pallo-screen puolustus korostuu Seagullsia vastaan

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Paljon on muuttujia matkalla ennenkuin kohtaamme Seagullsin Helsingissä. Oma kokoonpanomme kyseiseen otteluun on tätä kirjoitettaessa täysin hämärän peitossa, ja sama koskee myös Gullsin miehistöä. Lopulta kuitenkin kaksi hyvää korisjoukkuetta kohtaavat ja parempi voittaa. Kokoonpano: Shepherd GTD, Foster, Smith, Pihlajamäki GTD, Kilpinen, Heinonen GTD, Williams, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas, Nuolivirta GTD

Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja:
Alamme saada pelaajia takaisin rosteriimme ja pääsemme jälleen harjoittelemaan laadukkaasti myös 5 vs 5. Playoffien alkuun on kolme viikkoa, joten tämän verran meillä on aikaa saada joukkue samalla sivulle ja löytää toimivimmat kombinaatiot kentälle. Hyvillä mielin kohti kotikenttää ja toivottavasti täyttä Kisahallia.Kokoonpano: Zaccheus Darko-Kelly, Seth Allen, Shawn Huff, Timi Heinonen, Antti Kanervo (GTD75%), Marius Van Andringa, Tuukka Kotti, Lassi Nikkarinen, Petteri Koponen, Sakari Laakso, Joe Lawson, Ivan Tkachenko.

Helsinki Seagulls – Tampereen Pyrintö
Ke 16.3.2022 klo 18.30
Töölön Kisahalli

Kaikki Korisliigan ottelut näkyvät Ruutu+ palvelussa

Pyrinnön seuraava kotiottelu on:
Pyrintö – KTP
La 19.3.2022 klo 16.00
Pyynikin palloiluhalli

Pyrinnön kotiotteluiden liput ovat myynnissä Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) tai ennakkoon Tiketissä.

Kuva: Joonas Caven