Pyrintö Seagullsia vastaan tiistaina 13.12.

12.12.2022 | Uutiset

Pyrinnön seuraava kamppailu on Helsingin Seagullsia vastaan 13.12. pelattava ottelu Töölön kisahallilla. Tamperelaiset ovat voittaneet viimeisestä neljästä pelistään kolme ja lähtevät ehdottomasti kilpailemaan voitosta vieraskentälle. Sarjataulukon perusteella Seagulls ovat ennakkosuosikki peliin lähdettäessä, mutta Pyrintö on onnistunut muutamaan erittäin hyvään suoritukseen sarjan kärkijoukkueita vastaan. 

 

Millainen joukkue Helsingissä on?

Seagulls on jaetulla toisella sijalla sarjataulukossa yhdeksällä voitolla ja viidellä tappiolla Katajan sekä Kobrien kanssa. Joukkue on siis ehdottomasti menestynyt kauden ensimmäisellä puolikkaalla. Seagullsin riveistä löytyy vanhoja suomalaisia nimiä, kuten Timo Heinonen ja Antti Kanervo. Molemmat heistä pelaavat edelleen laadukasta koripalloa, mutta iän myötä pienemmissä rooleissa. Heinonen on ollut todella hyvässä heitossa alkukauden osuen tarkkuudella 40%. Kanervon heittoprosentit taas eivät ole kauniita, mutta pisteitä tekee kuitenkin 8,3 ottelua kohden. Joukkueesta löytyy myös nuorempaa ja tehokkaampaa kotimaista pelaajaa. Joukkueen aloittava takamies Lassi Nikkarinen pelaa todella vahvaa kautta 10,6 pisteen ja 5,4 syötön keskiarvoilla. Hän on monipuolinen pelaaja, joka käynnistää monet Seagullsin hyökkäyksistä. Okko järvi tekee myös 10,7 pistettä ottelua kohden, mutta kolmen pisteen heitot ovat uponneet heikosti verrattuna siihen, miten ne ovat joskus menneet. Prosentti on vain 28,8 % ja heittoja tulee 5,2 peliin. Ulkomaalaispelaajat ovat Seagullsin vahvuus. Joukkueen johtava korin tekijä Jeffrey Carroll tekee 18,4 pistettä peliä kohden todella hyvillä heittoprosenteilla. Hän on uhka kaaren sisältä sekä ehdottomasti sen ulkopuolellaa. Hänen lisäkseen Zane Waterman tekee 13,4 pistettä pelissä ja osuu 40% kolmosistaan ottaen niitä 4,5 peliä kohden. Joukkueen aloittava iso pelaaja Zena Edosomwan ei ole minkään tason uhka kolmen sekunnin ulkopuolella, mutta sen sisällä hän dominoi. Hän johtaa korisliigaa levypallotilastoissa kahmien niitä 11,8 peliä kohden. Näiden kylkeen hän nostaa 13 pistettä pelissä kahden pisteen heittotarkkuudella 64%. Kolmosia hän ei heitä. Joukkueesta löytyy myös Karhuista tuttu Rene Rougeau, mutta hän on ollut loukkaantuneena. Penkki täyttyy nuorista sekä nälkäisistä suomalaispelaajista, joista tähän asti eniten Elias Leskinen tehden pisteen peliä kohden. 

 

Pyrintö vs Seagulls

 Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi lukemiin 85-76 Pyrinnön hyväksi. Seagullsin lisäksi Pyrintö on voittanut sekä Kobrat, että Katajan viimeisillä viikoilla. Pyrinnön pelaaminen on paljon parempaa kuin mitä vaatimaton yhdeksäs sija kertoo. Vaikka sarjataulukon perusteella Seagulls on ennakkosuosikki, Pyrinnön pelaaminen on ollut nousujohteista ja edellinen keskinäinen kamppailu päättyi Pyrinnön hyväksi. Jotta tiistaina saadaan voitto kisahallilta, laatutekijöiden täytyy olla samalla tasolla kuin sarjan toiseksi parhailla joukkueilla. Joukkuepuolustuksen täytyy olla samalla sivulla eikä Seagullsin reipasta heittokonetta saa päästää käyntiin kotikentällään. Tämän lisäksi täytyy pyrkiä pakottamaan vastustaja menettämään pallo lähellä puoltakenttää, jotta Pyrintö pääsee ehdottomaan vahvuuteensa: avoimen kentän hyökkäämiseen. Viime kerralla Daytone Jenningsille ei löytynyt Seagullsilta vastausta, mutta he oletettavasti ovat suunnitelleet puolustuksensa mukautumaan häntä vastaan paremmin. Tämä tarkoittaa sitä, että muiden pelaajien täytyy pystyä kantamaan suurempi vastuu pisteiden tekemisestä. Pyrinnöltä löytyy monta erittäin laadukasta 1v1 korintekijää, mutta heidän elämästään täytyy tehdä helppoa ja luoda heille luonnollisista tilanteista paikkoja haastaa omaa pelaajaa sen sijaan, että he joutuvat tyytymään pakotettiin pitkään kakkoseen. 


Päävalmentaja Miikka Sopanen ottelusta: 

 ”Seagulls on pelannut hyvin, eikä heiltä ole helppoa vierasvoittoa ryövätä. Pidempi valmistautumisaikamme pitää näkyä kentällä hyvänä energiana”