Pyrintö selvisi voitokkaana trilleriksi muodostuneessa paikalliskamppailussa 

5.2.2023 | Otteluraportit

 

 

Pyynikillä nähtiin lauantai iltapäivällä odotettuakin kiihkeämpi paikalliskamppailu, kun Pyrintö isännöi nokialaisia. Peli pysyi tasaisena aivan loppuminuuteille asti, mutta Pyrintö onnistui kairaamaan taisteluvoiton ja kaventamaan otteluvoitot Pirkanmaan herruudesta tilanteeseen 2-1. 

Ottelussa Pyrinnön ykköstykkinä toimi Ike Smith 25 pisteellä, 7 syötöllä ja 7 levypallolla. Muita onnistujia olivat LJ Thorpe (12p/7lev) Tylan Birts (13p/5lev) ja peräti 8 hyökkäyslevypalloa taistellut Jaquan Lawrence (14p/12lev). Nokian puolelta kovimman iltapuhteen teki Alan Herndon (26p/9lev) joka tuotti vaikeuksai Pyrinnön korin alla. Takamies Perrion Callandret jakeli 8 koriin johtanutta syöttöä. Kaksinumeroisille pisteille Herndonin lisäksi Nokialta ylsi Malik Benlevi (14p/5lev) ja Antero Lehto (12p). 

I neljännes 

Ottelun alkuun Pyrinnön hyökkäys käynnistyi vähän yskähdellen, kun ensimmäisen 3 minuutin aikana pallo menetettiin jopa 4 kertaa. Nokian hyökkäys ei kuitenkaan toiminut sen paremmin ja tilanne oli tasan 5-5. Peli pysyi todella tasaisena ja pallo liikkui molemmilla joukkueilla melko iloisesti. Etenkin Nokian Herndon oli Pyrinnölle vaikea pideltävä, mutta kumpikaan joukkue ei saanut revittyä eroa taululle. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Nokian niukassa johdossa 19-21. 

II neljännes 

Toinen erä aloitettiin Jaquan Lawrencen kahden pisteen heitolla, mutta sitten Nokia otti momentumin itselleen vieden seuraavat minuutit Alan Herndonin johdolla 8-0. Pyrintö kavensi eron takaisin kuuteen, mutta Miikka Sopanen kutsui silti joukkonsa aikalisälle hiomaan kuvioita. Aikalisän jälkeen ero pysyi pitkään noin kahdeksassa, mutta erän loppupuolella Pyrintö alkoi kiriä eroa umpeen. Erän viimeisellä sekunilla Pyrinnön Valtteri Leppänen upotti kolmosen, jonka ansioista Pyrintö lähti erätauolle vain pisteen jäljessä. 

III neljännes 

Toinen puoliaika avattiin pienellä korikilvoittelulla, kun molemmat joukkueet saivat onnistumisia hyökkäyspäässä vuoron perään. Pyrinnöltä Ike Smith innostui korinteosta ja oli äärimmäisen vaikea pideltävä Nokialle. Nokialta Alan Herndon vastasi huutoon ja nosteli korinalta useita helppoja kuppeja. Pyrintö oli hieman niskan päällä ja yritti repiä eroa taululle, mutta nokialaiset eivät suostuneet jäämään kyydistä. Erän läpi mentiin erittäin tasaisissa merkeissä ja lopulta erätauolle lähdettiin isäntien 2 pisteen johdossa 62-60. 

IV neljännes 

Viimeisellä neljänneksellä Pyrintö meinasi päästä jo karkaamaan, kun ero kasvoi jo kahdeksaan ja tamperelaisten peli rullasi kuin rasvattu. Nokia ei kuitenkaan vieläkään suostunut luovuttamaan ja kampesi itsensä itsensä parissa minuutissa tasoihin 69-69, kun kellossa oli noin 4 minuuttia jäljellä. Molemmat joukkueet tekivät muutaman korin, mutta peli oli minuutin kohdalla jälleen tasoissa. Ensiksi Tylan Birts siirsi Pyrinnön pisteen johtoon vaparillaan ja seuraavassa hyökkäyksessä Ike Smithin kakkonen nosti eron jo kolmeen. Viimeisen naulan Nokian arkkuun löi Tylan Birts kolmen pisteen heitollaan, joka lähti puolitoista metriä kaaren takaa hyökkäysaikasummerin soidessa. Nokia yritti vielä pyristellä, mutta Pyrintö onnistui hoitamaan kauden ensimmäisen derbyvoiton itselleen. 

Oletetun tiukassa ottelussa molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Kun Pyrintö pääsi kontrolloimaan ottelun tempoa oli Nokialla vaikeuksia pysyä vauhdissa, mutta kun Nokia sai ottelun temmon omalle tasolleen Pyrinnön toteutuksen laatu tipahti huomattavasti. Selvin ero ottelussa oli nopeista hyökkäyksistä syntyneissä pisteissä, jotka menivät Pyrinnölle 17-5. 

Miikka Sopanen 

Voitto oli kovan työn takana, ei tullut helpolla. Nokia oli alussa valmiimpi pelaamaan, mutta hatun nosto meidän pelaajille, jotka saivat kaivettua voiton paikalliskamppailun paineesta välittämättä 

Seuraava ottelu on luvassa viikon päästä Pyynikillä, kun Korihait saapuvat Uudestakaupungista vierailemaan Sunnuntaina 12.2 klo 17:00