PYRINTÖ SHOW VILLITSI YLEISÖÄ!

20.2.2022 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö painoi tallan pohjaan ja kaasutti Kouvoilta karkuun. Tänään Pyynikillä nähtiin vilistäviä jalkoja, suuria sykkiviä taistelijan sydämiä ja korvasta korvaan yltäviä hymyjä, kun kotijoukkue otti kollektiivisen esityksen jälkeen voiton 110-86 (53-38).

Kenties keskiviikolta oli patoutunut energiaa, sillä tänään Pyrintö pani hyrskynmyrskyn heti alusta alkaen. Pyrintö dominoi korinalustoja, niin alta tehdyissä pisteissä kuin levypalloissa ja kun siirtymähyökkäys kävi jopa koris-showsta, niin yleisö sai tuuletella koko ottelun komeita suorituksia.
Pyrintöläisten peli-innosta kertoi esittelyssä mukana ollut, muutaman vuoden ikäinen Pikkususi-koriskoululainen, joka purskahti pelaajien kanssa rivissä seistessään itkuun. Kun äiti riensi ottamaan häntä syliin, selvisi murheen syy: ”Mää haluan pelata!”
Ei Kouvoilla voinut olla siis mitään mahdollisuuksia tänään.

1. neljännes
Kouvot joutui otteluun, torstain kotipelinsä tapaan, ilman takamiehiään Tuomas Hirvosta ja Henri Permantoa. Uusi poissaolo oli fyysisen Makuach Mallachin puuttuminen kokoonpanosta, joten kokoonpanoon oli palannut Robert Hall.
Pyrintö pääsi otteluun täydellä miehistöllä ja pistikin heti alusta alkaen Kouvot koville.
Jos Kotkassa Pyrinnöllä oli vaikeuksia levypallopelin passiivisuuden vuoksi, nyt oli toinen ääni kellossa. Devante Fosterin ja Emmanual Shepherdin johdolla Pyrintö haki useamman hyökkäyslevypallon ja sai paikkoheitoista pisteitä tai ainakin uusia yrityksiä.
Ja ennen kaikkea: Kouvot ei päässyt juoksemaan, kun se joutui joka kertaa taistelemaan pallon saadakseen.
Peli eteni tasaisesti 7 minuutin ajan, sitten Lassi Kilpinen vei kolmosellaan Pyrinnön 19-13 johtoon ja pian Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen otti Kouvoille aikalisän.
Tomas Pihlajamäki ajoi korille kovalla itseluottamuksella ja järkevistä tilanteista. Kouvot joutui rikkomaan ja mies pussitti 6 pistettä pelkistä vapaaheitoista.
Devante Foster oli kuin uudestisyntynyt. Hän teki hyviä valintoja, ajoi Kouvojen massiivista Hannes Pöllää vastaan, nopeampi kun oli, mutta ei tunkenut ahtaisiin väleihin. Ensimmäiset kaukoheitot pomppivat raudasta ulos, mutta sitten alkoivat upota jo kolmosetkin ja Pyrintö pääsi ensimmäiselle tauolle 27-19 johdossa.

2. neljännes
Foster show oli päässyt vauhtiin! Reilun minuutin mies teki mitä tahtoi ja Kouvot otti aikaisen toisen aikalisänsä Pyrinnön vietyä jakson alun 7-0 (34-19).
Pyynikin yleisö hiljeni, kun 2 minuutin jälkeen Devante Foster loukkaantui ja joutui vaihtoon. Mies oli tehnyt jo 17 pistettä, joten mies pelasi elämänsä ottelua. Foster oli myös Kouvoille mahdoton match-up, joten epäselvää oli, miten ottelu kääntyy, jos hän ei pysty palaamaan kentälle.
Pyrinnöstä löytyi kuitenkin jalkoja, jotka haastoivat Kouvojen isoa viisikkoa edelleen, ja pian Jyri Lehtosen olikin otettava voimasentteri Pöllä vaihtoon.
Peli tasoittui, kun Kouvot operoi pienellä viisikolla, mutta selvää oli, ettei Kouvot voi pelata koko ottelua niin, sillä vaihtopenkki oli poissaolojen vuoksi hyvin kapea.
Kouvot kuroi eroa kuitenkin tässä vaiheessa kiinni, mutta Ike Smithin loppurutistuksen ansiosta Pyrintö pääsi pitkälle tauolle 53-38 johdossa.

Food Cornerin jonossa nautittiin Sitko Pizza&Barin herkullisista pizza paloista ja ihmeteltiin tilastoja. Kummallakin joukkueella kaukoheitot lensivät pitkin salia, vaatimattomasti 22% (Pyrintö) ja 17% (Kouvot) osuivat toisinaan koriin.
Pyrintö korjasi kuitenkin jälkensä tehokkaasti ja voitti levypallot miehekkäästi 30-17.

3.neljännes
Panu Peltokangas starttasi toisen puoliajan kolmosella. Kun parin minuutin jälkeen oli selvää, että Pyrinnön vauhti ei ota laantuakseen, Kouvot otti aikalisän.
Pyrinnön liike oli tänään ihailtavaa ja vauhti vaan kiihtyi onnistumisten myötä.
Jakson loppupuolella peli muuttui Pyrinnön yksipuoliseksi näytökseksi. Kouvot jäätyi täysin ja Pyrintö viihdytti yleisöä näyttävillä syöttöketjuilla ja mojovilla donkeilla.
8 minuutin jälkeen Jyri Lehtosen oli pakko ottaa aikalisä, kun ero kasvoi jo 30 pisteeseen (76-46).
Kouvot pääsi taas rytmiin, mutta alkukaudella heittonsa kanssa tuskaillut Tomas Pihlajamäki tykitti 2 kolmosta jakson loppuun ja vei Pyrinnön 81-55 johdossa viimeiselle tauolle.

4.neljännes
Pyrinnön liike jatkui ja Panu Peltokangas juoksi leikkauksesta lay-upin ja seuraavasta hyökkäyksestä heitti kolmosen (94-63). Valtteri Leppänen loukkaantui levypallotilanteessa ja nilkutti vaihtoon.
Siinä olennaiset viimeiseltä jaksolta, itse peli oli jo ohi.
Tomas Pihlajamäki pussitti kolmosellaan loppunumerot 110-86.

Nostot:
Pyrintö oli tänään erinomainen. Joukkue näyttää tietysti paremmalta, jos vastustaja ei pysty vastaamaan haasteeseen, mutta silti Pyrinnön peli-ilmeen muutos keskiviikosta oli täydellinen!
Peli oli yhdessä tekemistä, kroppaa pistettiin likoon alusta alkaen. Iskuja otettiin ja niitä annettiin, kollektiivisesti.
Tänään ei oltu todellakaan Ike Smithin (18/7) tai Osku Heinosen (12/2) varassa, vaan illan sankareita olivat Tomas Pihlajamäki (19/3/7 syöttöä), Emmanual Shepherd (15/17/3 syöt.) ja Panu Peltokangas (11/4), jotka pelasivat vahvan ottelun. Luonnollisesti Devante Fosterin (vain 11:39 min, 17 pist/7 lev.) esitys oli maaginen, kunnes mies loukkaantui.

Kouvojen parhaana palkittiin Billy Boyd III, joka pussitti peräti 31 pistettä, 7 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä. Pyrintö puolusti miestä kuitenkin hyvin, ja Boydin pisteistä 16 syntyi viimeisellä neljänneksellä, kun kamppailu voitosta oli jo ohi.

Ennakkokommentit:

 

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Täytyy myöntää, että tänään oli epäreilut jaot. Kouvoilta puuttui sekä fyysisyyttä sekä aivot, kuten Jyri Lehtonen kuvasi. Tiesimme, että meidän pitää olla tänään selvästi fyysisempi joukkue ja se toteutui, keskittyminen säilyi hyvin. Jokainen teki mitä piti.

Jyri Lehtonen, Kouvojen päävalmentaja:
Onnittelut Pyrinnölle. Tämän ottelun game plan oli aika hyvin tiedossa. Meillä oli torstaina intensiivinen peli ja isot minuutit pelaajilla. Kun Hirvonen ja Permanto olivat edelleen sivussa, meillä ei ollut pelin ”aivoja”, jotka auttavat näitä meidän superurheilijoita onnistumaan. Kun he ovat keskenään siellä, he ovat vähän kuin toistensa tiellä. Pärjäsimme 8 minuuttia, kun Foster ei vielä osunut, mutta sitten kun hän alkoi heittää sisään, ei pelattu enää voitosta. En ole huolissani tästä, mutta Maluachin loukkaantuminen harmittaa todella paljon, kun häneltä jäi nyt maaottelutkin väliin.

Billy Boyd III, Kouvot:
Pyrintö toteutti peliään todella hyvin ja oli fyysisempi joukkue tänään.

Tomas Pihlajamäki, Pyrintö:
Maistuva voitto. Oltiin tosi kovia levypalloissa ja saatiin heitot, joita haluttiin.

Korisliiga jää nyt maaottelutauolle.
Pyrinnön seuraava ottelu:

Pyrintö – Seagulls
Perjantaina 4.3.2022 klo 18.30
Pyynikin palloiluhallissa

Pyrinnön kotiotteluiden liput ovat myynnissä Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) tai ennakkoon Tiketissä.

Kuva: Joonas Caven