Pyrintö sopimukseen takamies Jordon Talleyn kanssa

29.6.2023 | Uutiset

Pyrintö on vahvistanut joukkuettaan amerikkalaistakamies Jordon Talleyn 185cm/ 28v sopimuksella.

Yliopistovuotensa Jordon pelasi NCAA 1-div UNC Wilmingtonissa kausina 2014 – 18. Viimeisellä yliopistokaudellaan hän teki 16,9p/2,8lp/5,7s keskiarvot.

Ammattilaisuransa hän aloitti v. 2018 – 19 Saksan Pro A:ssa, Hebeisen White Wings Hanaussa. Sen jälkeen hän on pelannut BC Titebissä Georgiassa 20/21 kauden 14,1p/3,5lp/4,8s. Samassa joukkueessa pelasi myös Pyrinnön viime kauden pelaaja Tylan Birts.

Seuraavalla kaudella 21/22 tie vei Slovakiaan MBK Banik Handlovaan, jossa tilastoitui 14,1p/3,5lp/4,8s.

Kauden 22/23 Jordon pelasi Serbian KLS -liigassa OKK Novi Bazarin joukkueessa. Jordon Talley oli koko sarjan viidenneksi paras syöttäjä 5,7s /ottelu. Jordonin pistekeskiarvo Serbiassa oli 13,0p ottelua kohden.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen on mielissään uudesta pelinjohtajastaan.

– Jordon on selkeästi pelaaja, joka pyrkii tekemään joukkuekavereistaan parempia. Hänellä on jo kokemusta neljän kauden ajan Euroopasta, mikä on pelintekijälle erinomainen asia.Hän sopeutuu hyvin pelitapaamme. Jordonin vahvuudet ovat erinomainen syöttötaito ja pelinlukeminen. Pystymme pitämään vauhtia hänen kanssaan.

Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Jordon Talleyn, Valtteri Leppäsen, Chrysostom ”Chuku” Chukwumanin, Roni Ahvenjärven, Kion Williamsin ja Arttu Pitkäsen kanssa. Seura julkistaa ensimmäisen amerikkalaispelaajakiinnityksen lähipäivinä.
Valmennuksesta vastaavat Miikka Sopanen, Tero Vasell, Santeri Liljeberg ja Erkko Ojala.

Katso high lightit tästä.

Kuva: Phenom Sports Service