Pyrintö suuntaa Lapualle

11.1.2024 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö matkaa perjantaina Pohjanmaan lakeuksille, kun luvassa on vierasottelu Lapuaa vastaan 12.1 klo 18:30. Kauden ensimmäisessä voittoputkessa liitävä Pyrintö on saanut taas viikon verran harjoitella uudella täydellä kokoonpanollaan ja trendikäyrä näyttää vahvasti ylöspäin. Edessä oleva ottelu on molemmille joukkueille hyvin tärkeä, sillä molemmilla joukkueilla on vielä kaikki mahdollisuudet uittaa itsensä 8 parhaan joukkoon ennen play-offien alkua. 9. sijalla oleva Kobrat on voittanut 8 ottelua ja hävinnyt 10. 10. sijaa pitävä Pyrintö on puolestaan voittanut otteluistaan 6 ja hävinnyt 12. Lapualaiset pelaavat hyvin hidastempoista, mutta fyysistä koripalloa, jossa etenkin joukkueen pistekärjelle Taz Shermanille yritetään luoda hyviä paikkoja. Nopeatempoisen Pyrinnön pitää siis laittaa Kobrat juoksemaan ja löytää kentältä merkatut miehet, jolloin Lapuan tekeminen vaikeutuu. 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tapahtui Pyynikillä, kun Kobrat kävivät ryöstämässä sarjapisteet luvuin 75-88. Kolmannella erällä revenneessä ottelussa Pyrintö sortui 17 pallonmenetykseen ja fyysisesti pelanneilta Kobrilta Anthony Roberson 24 pisteellä ja Taz Sherman 19 pistellä olivat vaikeita pideltäviä Pyrinnölle. Nämä kaksi herraa ovat myös koko kauden mitassa olleet Kobrien kovimpia skoraajia KJ Buffenin kanssa. Pelin maestrona toimii Korisliigaveteraani Antto Nikkarinen, joka löytyy sarjan syöttötilaston kakkossijalta. Kobrien heikkous tällä kaudella on ollut monessa ottelussa kolmen pisteen heitot. Joukkue on sarjan toiseksi epätarkin kolmoselta ja jos Pyrintö onnistuu kaaripuolustuksessaan hyvin on lapualaisilla varmasti vaikeuksia pisteiden tekemisen kanssa, kun korinalustaa suojelevat Ceaser, Ngatai ja Toikkanen.

Play-offien kannalta tärkeässä ottelussa Pyrinnöllä on kaikki avaimet venyttää voittoputki neljään. Jos omista asioista pidetään kiinni ja Pyrintö esittää samanlaista peliä kuin se on viimeaikoina esittänyt, niin kotiintuomisina pitäisi olla sarjapisteitä.

 

Pyrinnön seuraava kotipeli on pelataan 16.1 klo 18:30 Pyynikillä, kun vieraaksi saapuu KTP-Basket.  

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi           

            

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen