Pyrintö tähtää kolmanteen perättäiseen voittoon Pyynikillä Kouvoja vastaan

21.10.2022 | Uutiset

Pyrinnön viikon toinen peli pelataan lauantaina 22.10 klo 16.00, kun Pyynikille vieraaksi saapuu Kouvolan Kouvot. Luvassa on tiukka kamppailu sarjapisteistä molempien joukkueiden tullessa otteluun kahdella voitolla sekä tappiolla. 

Tämän vuoden Kouvot. 

Viime vuoden runkosarjan kakkonen Kouvot on tällä kaudella kärsinyt loukkaantumisista ja saapuu Pyrinnönkin vieraaksi todennäköisesti ilman 211 ja 207 senttisiä senttereitään, Hannes Pöllää sekä Ilmari Toikkasta. 

Kouvoilta kuitenkin löytyy pistepörssin tämänhetkinen johtaja Deshon Taylor, joka on vakuuttavilla heittoprosenteilla upottanut 21,3 pistettä sekä jakanut 4,5 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Toinen Kouvojen avainpelaaja on Austin Butler, joka on tehnyt 17 pistettä ja kahminut 10.5 levypalloa per peli. Loukkaantumisia paikkamaan Kouvot ovat hankkineet Seagullsista tutun Wayne Martinin. Kauden avausottelussaan Nokiaa vastaan Martin tilastoi itselleen 16 pistettä sekä 6 levypalloa. Kouvojen kotimaiset pelaajat koostuvat pääosin erittäin nuorista pelaajista ja heistä selvästi parhaiten kauden on aloittanut 20-vuotias Joel Mäntynen, joka on kairannut itselleen 13,8 pisteen sekä 4,3 levypallon keskiarvot. 

Millainen ottelu on luvassa? 

Luvassa on varmasti vauhdikas ottelu, sillä molemmat joukkueet ovat tunnettuja siitä, että ne haluavat pitää pelin vauhdin kovana. Kouvojen isojen miesten puutuessa Kouvot todennäköisesti joutuvat yhä voimakkaammin turvautumaan nopeaan pelitapaan, mutta samalla heidän avainpelaajansa joutuvat pelaamaan isompia minuutteja kuluttavammalla pelitavalla. Isommalla pelaajarotaatiolla pelaavan Pyrinnön täytyy siis olla valmis vastamaan tai jopa korottamaan ottelun tempoa, jolloin koko ottelun hallitseminen helpottuu. 

Toinen ottelun avainkohdista on korinaluspelaaminen. Molemmat joukkueet löytyvät Korisliigan levypallotilaston kärkipäästä, mutta se pystyykö Kouvot vastaamaan Pyrinnön kovaan levypallopeliin ilman isomman pään pelaajiaan tulee merkitsemään paljon. Myös se pystyykö Kouvot hidastamaan Pyrinnön Daytone Jenningsiä, (16,3p/6,5lev) joka tykkää pelata paljon korin läheisyydestä tulee merkitsemään paljon. 

Kumpikaan joukkue ei ole vielä osunut kummoisemmin kaukoheittojaan molempien joukkueiden upottaessa ne noin 32% keskiarvolla. Molemmilta puolilta kuitenkin löytyy potentiaalia parempaan ja jommankumman joukkueen lämmetessä voi heitot kaaren takaa nousta oletettua suurempaan arvoon. 

Ottelussa on myös kiinnostava nähdä viimevuoden korisliigan pistekuninkaan Ike Smithin (16,8p/7lev) sekä tämänhetkisen pistepörssin johtajan Deshon Taylorin (21,3p) kohtaaminen ja korikilvoittelu. 

Päävalmentaja Miikka Sopasen kommentit ennen ottelua: “Pyynikillä luvassa vauhdikas Korisliigaottelu, kun dynaaminen ja erinomaisesti valmennettu Kouvolan Kouvot saapuu Pyynikille. Nykykuntomme pääsee siis kovaan testiin.” 

Ottelun teemana on perheet ja siksi Pyrintö tarjoaakin otteluun ryhmälipun (2 aikuista ja 2 lasta, tai 1 aikuinen ja 3 lasta) hintaan 25 euroa. Tarjouslipun voi lunastaa Pyrinnön toimistolta tai pelipäivän lipunmyynnistä. Muuten liput ennakkoon myy tiketti.fi 

Perheen pienimmille ottelutapahtumaan rakentuu lastenmaa, mistä löytyy ohjattua toimintaa klo 15 alkaen aina pelin loppuun asti. 

Ottelun jälkeen Pyrinnön pelaajat ovat tavattavissa Meet&Greet –tapahtumassa. Siellä tarjolla nimmareita yhteiskuvia sekä mahdollisuus jutella pelaajien kanssa. 

Lauantaina siis laitetaan punaista päälle ja saavutaan kannustamaan Pyrintö kolmanteen perättäiseen voittoon Pyynikillä!