Pyrintö takaisin voittojen tielle

17.1.2024 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö palasi tiistai-iltana voittokantaan Pyynikillä, kun vierailija KTP lähetettiin kotiin ilman sarjapisteitä luvuin 92-66. Ottelussa nähtiin täysin erilainen Pyrintö kuin lauantaina Lapualla, sillä tamperelaiset pelasivat paljon fyysisemmin ja aggressiivisemmin. Voitto tuli selkeästi pakkipään kautta kotkalaisten ollessa aivan myllyssä punapaitojen puolustusta vastaan. Onnistuneiden puolustusten jälkeen Pyrintö juoksi aktiivisesti kenttää ja nopeista hyökkäyksistä tuli paljon koreja. Toisen erän kirillä Pyrintö onnistui saamaan itselleen sellaisen johdon, että KTP ei sieltä enää alle 10 pisteen päähän tullut. 

Tilastojen valossa Pyrintö oli parempi lähes jokaisella pelin osa-alueella. Silmille pomppaa etenkin Pyrinnön 50 prosentin osumatarkkuus kaaren takaa. KTP:n vastaava lukema oli 18, joka kertoo myös puolustuspään eroista heiton häirinnässä. Pisteiden valoissa kärkimiehenä hääri tutusti Luther Muhammad 24 pisteellä ja 8 levypallolla. Tulitukea Luther sai Nighael Ceaserilta 16 pistettä, 10 levypalloa ja 3 torjuntaa sekä Trey Niemeltä 14 pistettä ja 6 syöttöä. Ottelussa 7 pistettä tehnyt Kapteeni Lehto nousi kaikkien aikojen pistetilastossa sijalle 7. 9748 pisteellä. 

I neljännes 

Ensimmäisen korin ottelussa teki KTP. Kotiyleisö sai puolestaan Pyynikillä seistä hetken aikaa, kun Pyrinnön avauskori antoi odottaa itseään pari minuuttia. Pyrinnöllä oli selkeästi vaikeuksia hyökkäyspään kanssa, mutta aikaisen aikalisän jälkeen pallon liike parani ja Pyrintö pysyi pelissä mukana. Kolme onnistunutta kolmosta siivitti Pyrinnön johtoon ja Trey Niemen nostaessa luvut 19-16 oli KTP:n aika siirtyä aikalisälle. Aikalisän jälkeen Trey Niemi jatkoi tuhojen tekemistä ja miehen pistesaalis oli jo 10:ssä. Pyrintö pysyi johdossa, mutta KTP oli aivan kintereillä. Erä läheni loppuaan tasaisissa merkeissä ja lopulta tauolle lähdettiin luvuissa 22-21. 

II neljännes 

Toisen erän ensimmäiset pisteet tulivat vapaaheittoviivalta, kun Roydell Brown osui toisessa kahdesta heitostaan. KTP kävi jo johdossa, mutta Pyrinnön Luther Muhammad ja Trey Niemi ottivat kuskin paikan takaisin kotijoukkueelle. Pelin intensiteetti tuli hetkeksi hieman alaspäin ja korinteko vaikeutui. Pyrintö pysyi niukassa johdossa, mutta KTP hengitti niskaan. Erän puolivälissä Pyrintö otti pienen rykäisyn ja karkasi 10 pisteen johtoon nopeiden hyökkäysten avulla. KTP otti aikalisän, mutta Pyrintö oli jo vauhdissa. Pyrintö piti KTP:tä ilman pelitilannekoria koko erän lopun ja vierailijoiden kuiva kausi venyi yli 6 minuutin mittaiseksi. Pyrintö hyödynsi tämän hyökkäämällä tehokkaasti ja puoliaikalukemat 49-32 sinetöi Luther Muhammad kolmosella summerin soidessa. 

III neljännes 

Toisen puoliajan pistetilit avasi Jordan Ngatai vapaaheittoviivalta. KTP vastasi Roydell Brownin vahvalla donkilla. Pyrintö tuli toiselle puoliajalle selkeästi passiivisemmin ja KTP alkoi tehdä nousua. Pyrinnön hyökkäys alkoi onneksi pikkuhiljaa käynnistymään uudelleen ja KTP ei päässytkään kirimään niin helposti. Pyrintö sai ottelun takaisin hallintaansa, mutta KTP roikkui edelleen mukana. Erän loppua kohden Pyrintö alkoi ottaa peliä kokonaan itselleen Kion Williamsin kovien heittojen johdosta ja erätaukoon mennessä johto oli jo yli 20:ssä. 

IV neljännes 

Viimeisen erän alkuun Pyrinnöllä oli mahdollisuus katkaista Kotkan selkäranka pitämällä tahtipuikkoa visusti omissa käsissään. Heikon alun jälkeen Pyrintö otti pelin taas haltuun ja alkoi näyttää siltä, että KTP ei ole enää nousemassa voittokamppailuun mukaan. Näin myös oli ja Pyrintö lasketteli ottelun loppuun turvallisessa johdossa ja loppulukemiksi jäi 92-66. 

Tämä ottelu oli Pyrinnöltä erinomainen kasvojenpesu Kobrat tappion jälkeen. Joukkue alkaa olemaan hyvin hitsautunut yhteen ja taistelu play-off paikoista jatkuu. 

Pyrinnön runkosarjan viimeinen kotipeli pelataan 27.1 klo 15:00 Pyynikillä, kun vieraaksi saapuu Korihait.  

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi             

              

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen