Pyrintö tappiolla joulutauolle

17.12.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö ei päässyt lähtemään joulutauolle toivotuissa merkeissä, kun Kataja kävi ryöstämässä sarjapisteet Pyynikin lauantai-illasta 68-79. Hieman vaisuhkon esityksen ottelussa antanut Pyrintö oli ehkä jo ehtinyt henkisesti joulunviettoon, sillä Kataja oli otteluun paljon valmiimpi ja esiintyi huomattavasti punanuttuja pirteämmin. Heittopäivä ei ollut kummallakaan joukkueella kummoinen, mutta Kataja taisteli itselleen enemmän irtopalloja, joista se sai uusia mahdollisuuksia. Pyrintö puolestaan oli epätyypillisen heikko taistelupalloissa ja hyökkäyspeli pyöri valitettavan kaukana korista, jolloin hyville heittopaikoille oli vaikea päästä.

Pyrinnöltä pisteiden teosta piti jälleen huolta Kapteeni Lehto 14 pisteellä, sekä Luther Muhammad 17 pisteellä, 9 levypallolla ja 5 syötöllä. Tukea tuli myös Mitch Pelissieriltä 13 pistettä ja Nighael Ceaserilta 12 pistettä, 11 levypalloa ja 5 torjuntaa. Vierailijoilla tänään onnistumisia tuli laajalla rintamalla, kun joukkueen pistekuningas Nike Sibande oli ottelusta sivussa. Katajan kapteeni Ekegeze oli kuitenkin ylitse muiden 21 pisteellä toisen tehomiehen ollessa Elijah Lufile 13 pisteellä ja 13 levypallolla.

I neljännes

Tällä kertaa Pyynikin kotiyleisön istuttamisesta piti huolen Nighael Ceaser, kun mies upotti vapaaheiton koriin. Ottelun alun tunnelma oli hieman tunnusteleva eikä kumpikaan joukkue ottanut ottelun tempoa vietäväkseen. Katajan avauskoria odotettiin yli kaksi minuuttia ja joensuulaiset olivat hyökkäyspäässä hieman hukassa ensimmäisten minuuttien ajan. Mitään korijuhlaa ei nähty Pyrinnönkään päässä ja peli oli selkeästi puolustusvoittoista heittojen kolistessa rautoihin. Erän loppua kohden Pyrintö osui jo muutamassa heitossa mennen yhdeksän pisteen johtoon mutta Kataja kavensi ennen erätaukoa vielä luvuiksi 22-15.

II neljännes

Toinen erä lähti käyntiin selvästi Katajan hallinnassa ja nopeasti vierailijat iskivät taululle 6 pisteen kirin. Ei kulunut aikaakaan kun tilanne oli jo tasoissa ja Pyrintö oli nopeasti aikalisällä. Pyrintö tiivisti rivejään ja puolustuspää alkoi toimia paremmin. Hyvistä puolustuksista huolimatta Kataja, onnistui hakemaan hyökkäyslevypalloja jotka satuttivat Pyrintöä paljon pisteiden valossa. Kiivastahtisen alkuerän jälkeen nähtiin pitkä kuivakausi eikä pallo löytänyt tietään korisukkaan millään. Kului lähes kolme minuuttia ilman koria, mutta sitten Luther Muhammad onnistui vihdoin lay-upissa. Korisadetta ei nähty loppuerästäkään ja puoliajalle lähdettiin tiukassa 35-32 tilanteessa.

III neljännes

Kataja jatkoi hyviä erien alkuja tullen toisellekin puoliajalle ryminällä. Joensuulaiset tulivat rinnalle ja ohi ennenkuin Pyrintö heräsi peliin mukaan. Alkuerä oli hyvinkin tiukkaa ja koreja nähtiin puolin ja toisin. Kumpikaan joukkue ei saanut kurottua kaulaa toiseen, kunnes erän puolivälin jälkeen alkoi Pyrinnöltä erittäin synkkä jakso hyökkäyspäässä. Loppuerän aikana tamperelaiset eivät onnistuneet yhdessäkään heitossa, vaikka niitä lähti ilmaan ripakopallinen. Pyrinnön onneksi Kataja ei rankaissut hyökkäyspäässään liian rajusti keräten erän loppuun mennessä vain kahdeksan pisteen eron jättäen tilanteeksi 44-52.

IV neljännes

Viimeinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kun Pyrintö sai viimein kovasti kaivattuja onnistumisia hyökkäyspäässä. Kataja vastasi näihin omilla koreillaan ja molempien joukkueiden hyökkäykset olivat ottelussa tehokkaimmillaan. Valitettavasti Pyrintö oli takaa-ajo asemassa eikä saanut kirittyä Katajaa, tämän hyökkäyksen tehdessä pisteitä samaa tahtia. Etenkin Katajan kolmen pisteen heitot tuottivat Pyrinnölle ongelmia ja ennen erän puoliväliä joensuulaiset olivat karanneet jo 15 pisteen karkumatkalle. Pyrintö kävi aikalisällä ja yritti vielä päästä rinnalle, mutta valitettavasti Pyrintö pääsi enää lähimmillään kahdeksan pisteen päähän ja lopulta ottelu päättyi Katajan voittoon 68-79.

Pitkään pirteästi pelanneen Pyrinnön vaisu esitys oli hieman harmittava, sillä ottelu oli täysin voitettavissa. Pyrintö pelaa niin kovalla intensiteetillä, että otteluihin ei voi tulla muutakuin täysillä. Joulutauon lepo tekee varmasti hyvää ja joukkue palaa jo välipäivinä takaisin tositoimiin uudella ilmeellä.

Pyynikillä 28.12 klo 18:30 vastaan asettuu hallitseva mestari Helsinki Seagulls.

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi    

     

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen