Pyrintö tavoittelee jo kolmatta voittoa putkeen

5.1.2024 | Otteluennakko, Uutiset

Pyynikillä on sunnuntaina 7.1 klo 17 luvassa kauden ensimmäinen siipipeli. Pyrinnön miesten edustusjoukkueilla on ollut pitkään jatkunut perinne, että kun pelejä voitetaan kolme putkeen, on joukkueelle luvassa siivet pelin jälkeen. Nyt kahden voiton putkessa oleva Pyrintö haastaa kotonaan Lahti Basketballin, joka on Pyrinnön tavoin kokenut kauden mitassa paljon myllerrystä kokoonpanossaan. Sarjan viimeiseltä sijalta löytyvä Lahti on joulun jälkeen pelannut pirteämmin ja tulee varmasti nälkäisenä Pyynikille, sillä joukkueet saattavat vielä päätyä taistelemaan samoista sijoista. Tällä hetkellä Pyrintö on kuitenkin aloittelemassa nousuaan sarjataulukossa, sillä joulun jälkeen joukkue on näyttänyt kyntensä ja pelannut erinomaisesti etenkin kaksi viimeisintä peliään. 

Viimeksi joukkueet kohtasivat Lahden Energia-Areenassa, jossa kotijoukkue onnistui kääntämään tiukan pelin itselleen loppuhetkillä luvuin 93-89. Hurjan ottelun tuolloin pelasi Nighael Ceaser 28 pisteellä, 16 levypallolla ja 4 torjunnalla. Myös Luther Muhammad oli erinomainen 20 pisteellä ja 11 syötöllä. Tällä hetkellä Lahden riveistä edukseen erottuu kolme miestä. Vahvistukset James Padgett 19 pisteellä ja 8,5 levypallolla sekä Harrison Cleary 20 pisteellä ja 5.6 syötöllä. Kolmantena on tämän kauden sensaatio Erik Sajantila, joka on erinomaisilla heittoprosenteilla takonut 20 pisteen keskiarvolla. Sajantilalla on ollut kuitenkin meneillään vaikea jakso heittonsa kanssa ja viidessä viime ottelussa miehen kolmoset ovat menneet vain 5/32 joka tarkoittaa noin 15 prosentin osumatarkkuutta. Mies on kuitenkin todistanut alkukaudesta vaarallisuutensa ja Pyrintö ei varmasti halua olla se joukkue, joka päästää Sajantilan taas vauhtiin. 

Ottelussa tullaan myös näkemään Pyrinnön uusimman lisäyksen Trey Niemen debyytti. Luvassa on varmasti vauhdikas koripallo-ottelu, jossa tilanteet muuttuvat nopeasti. Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon ja siiville. Ottelu pelataan Pyynikillä sunnuntaina 7.1 klo 17. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi         

          

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen