Pyrintö tiukkaan tappioon Joensuussa

18.11.2022 | Uutiset

Motonet-areenalla nähtiin oletetun tasainen kamppailu, kun Kataja onnistui pitämään sarjapisteet Joensuussa tiukan loppupuristuksen jälkeen luvuin 94-86. Kovaa taistelleen Pyrinnön pelissä oli paljon positiivista, mutta myös parannettavaa jäi. 

Illan ottelussa painopiste oli selkeästi hyökkäyspäässä ja koreja syntyi liukuhihnalta molempiin päätyihin. Pyrinnön koritehtailusta vastasi pääasiassa nelikko LJ Thorpe (17p/5lev/3s/3riistoa), Daytone Jennings(22p/5lev/4s), Osku Heinonen(12p/4lev) sekä Jaquan Lawrence(13p/8lev). Ike Smithillä oli tänään vaikea ilta heittämisen kannalta, mutta koriinjohtavia syöttöjä hän jakoi 8. Positiivinen yllättäjä oli ensimmäistä kauttaan Korisliigassa pelaava Pyrintö-kasvatti Arttu Pitkänen, joka upotti 7 pistettä heittämättä kertaakaan ohi. Katajan puolelta pisteistä huolehti kolmikko Amanze Egekeze (21p/6lev), Galin Smith (20p/9lev) ja Rahlir Hollis-Jefferson (20p/10lev/3torjuntaa). Mainittavaa on myös Katajan pelinjohtajien Tuomas Hirvosen 9 syöttöä, sekä debyyttinsä tehneen Lamonte Turnerin 10 syöttöä. 

I neljännes 

Ottelun avauskoria jouduttiin odottamaan 2 minuuttia, mutta se tuli tyylillä, kun Jaquan Lawrence donkkasi korkealta ja kovaa hyökkäyslevypallon jälkeen. Sen jälkeen koreja alkoi syntymään tiuhempaan tahtiin vuoron perään. Kumpikaan joukkue ei saanut juurikaan revittyä eroa, kun toinen joukkue jo vastasi omalla korillaan. Isoimillaan ero kävi 7 pisteessä, kun Katajan Galin Smith punnersi korin alta and one suorituksen 7 minuutin kohdalla. Ero ei juurikaan tästä muuttunut ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 26-20. 

II neljännes 

Toinen erä alkoi Pyrinnön Arttu Pitkäsen kolmosella ja sitten jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. Molemmat joukkueet tekivät vuoronperään koreja siten, että kumpikaan ei päässyt karkumatkalle. Kataja kuitenkin pysyi kokoajan kuskin paikalla ja Pyrintö sortui välillä yksin puskemiseen joukkuepelin unohtuessa. Erän puolessa välissä Pyrintö kävi aikalisällä tilanteessa 37-32. Aikalisän jälkeen yhtenäisyys palautui hyökkäyspäähän ja peli rullasi paremmin. Erän loppupuolella Pyrintö pääsi vielä rinnalle ja ohi, mutta Kataja lähti silti puoliajalle johtoasemassa Rahlir Hollis-Jeffersonin kolmosen ansioista luvuin 43-42. 

III neljännes 

Pyrintö aloitti toisen puoliajan pirteästi ottaen heti alkuun 7-2 runin ja mennen 4 pisteen johtoon, mutta sitten Kataja sai taas pelin juonesta kiinni ja piti tilanteen tasaisena. Jos toisessa erässä Kataja piti kuskinpaikkaa, niin nyt oli Pyrinnön vuoro. Vaikka eroa ei juuri päässyt syntymään niin Pyrintö pysyi lähes koko erän johdossa. Erän lopussa Kataja kuitenkin rupesi heiluttamaan tahtipuikkoa ja otti 12-2 runin jättäen viimeiselle erätauolle mentäsessä taululle luvut 67-64 

IV neljännes 

Pyrintö ei masentunut kolmannen erän lopusta ja tuli viimeisen neljänneksen alkuun 6-0 runilla ja pakotti Joensuun aikalisälle. Sitten jatkettiin päivän teemaa ja molemmat joukkueet alkoivat takoa kovia koreja vuoronperään. Kun viimeistä erää oli jäljellä noin kolme ja puoli minuuttia niin Lamonte Turner nosti eron 6 pisteeseen kolmosellaan. Pyrintö kuitenkin kiri vielä pisteen päähän Daytone Jenningsin kolmosella pistäen taululle luvut 85-84, kun aikaa oli jäljellä runsaat 2 minuttia. Sitten alkoi Katajan show. Joensuulaiset veivät ottelun loppuhetket 9-2 eikä tiukan ottelun jälkeen voittajasta ollut enää kahta kysymystä. Loppulukemiksi jäi 94-86. 

Pyrintö onnistui tänään hyökkämään laadukkaasti lukuunottamatta muutamia sellaisia vaikeita hetkiä, jolloin sorruttiin yksin puskemiseen. Puolustupäässä taas oli hiukan vaikeuksia. Kataja hyökkäsi tänään laadukkaasti, mutta saivat Pyrinnön kannalta auttamattomasti liikaa laadukkaita heittopaikkoja. Joensuulaisilla on ollut alkukaudesta vaikeuksia kolmen pisteen heittojen kanssa, mutta tänään siitä ei ollut tietoakaan, kun Kataja pussitti kolmoset todella kovalla 46% tarkkuudella. 

Miikka Sopasen mietteet pelistä:
“Me ei saatu niin ehyttä suoritusta kuin olisin halunnut. Kataja pelasi tosi hyvän pelin tänään, minun silmissä he ansaitsivat tänään voittonsa.” 

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan lauantaina 19.11 klo 17:00 Pyynikin palloiluhallilla, kun vieraaksi saapuu paikallisvastustaja BC Nokia. Luvassa siis taistelu Pirkanmaan herruudesta. 

Liput otteluun myy ennakkoon tiketti.fi.