PYRINTÖ URA BASKETIN VIERAAKSI

10.11.2020 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö suuntaa keskiviikkona Kaarinaan, jossa se kohtaa Ura Basketin jo toisen kerran, vaikka 4 muuta joukkuetta on vielä 1. kierroksella kokonaan kohtaamatta. Kun marraskuussa matkustaa rannikolle, on tärkeää pitää takki kaulaan asti napitettuna. Muuten voi nenä alkaa vuotamaan.

Pyrintö pääsee, tai suomalaisella mentaalilla ajatellen joutuu, otteluun ennakkosuosikkina. Tästä puhuvat numerot:  Pyrinnön saldo 5 voittoa – 2 tappiota (Seagull, Vilpas) vs. Uran saldo 0 -6.
Pyrintö voitti myös ensimmäisen keskinäisen pelin Pyynikillä 100-86.

Numerot eivät kerro tällä kertaa kuitenkaan totuutta. Vähintään 4 pelissään Ura on pystynyt pelillisesti taistelemaan voitosta. Avauskierroksella se taipui Nokialle viimeisellä minuutilla, epäonninen pisteen vierastappio Lahdessa ja Kouvolassakin joukkue jäi vain 6 pistettä kotijoukkueesta. Oikeastaan vain viime kierroksella kärsitty rökäletappio Kotkassa (100-71) on ollut ainoa jossa Ura ei pystynyt haastamaan
vastustajaa enää toisella puoliajalla.

Pyrintöä vastaan Pyynikillä peli oli tasainen ja 14 pisteen kaula syntyi vasta viime minuuteilla. Ura oli silloin rohkean aloitteellinen vaihdellen pelaajavartioinnin ja paikkapuolustuksen välillä. Ura otti alussa 2-11 johdon jota Pyrinnön ei vieraspelissä kannata antaa, sillä kotijoukkueen hurmoksen synnyttäminen Littoisten monitoimitalon pienessä salissa on vaarallisen helppoa. Se on Kaarinalaisseuran oikea kotikenttä.

Kauden ensimmäisellä kuudella kierroksella Uran johtohahmo on odotetusti ollut Matti Nuutinen (12,3/7,8) jonka päällikkyys näkyy kaikessa tekemisessä, ennen peliä, katkoilla, aikalisillä ja pelin aikana. Vastustajalle Nuutinen on hankala pelaaja, sillä hän pystyy rankaisemaan puolustusta niin kaaren takaa kuin korin alta.

Ura Basketin pistekunkku on ollut Kevin Bracy-Davis (17,5/6,3). Uran jokerikortteja on mm. Teemu Sulonen (7,8/1,6), joka pystyy kovana heittäjän helposti tuplaamaan pistekeskiarvonsa, jos saa tilaa. Samat sanat pätevät Ville Hänniseen (5,8/2,3/3,8 syöt.) joka ei ehkä monipuolisuutensa takia leimaudu niin heittäjäksi, mutta hänkin osuu tarkasti, jos saa tilaa ja aikaa.

Kolme viikkoa sitten Pyynikillä Ura löysi ajoittain hyviä konsteja Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan ja pääsi hyökkäämään näyttävästi myös korin alle. Jos Ura onnistuu siinä Kaarinassakin, Pyrinnöllä on edessä hikinen iltapuhde. Toisaalta – Pyrintökin on osoittanut pystyvänsä muuttamaan ja kehittämään puolustustaan pelin edetessä, joten comme ci, comme ca, kuten ranskalaiset sanovat.

Hyökkäyspäässä Pyrintö voi joutua murtamaan paikkapuolustusta, enemmän kuin Pyynikillä, sillä match-upit (hyökkääjä-puolustaja parit 1vs 1 tilanteessa) eivät suosi kaarinalaisia. Yksi tapa vaikuttaa ongelmaan on paikkapuolustus. Pyynikillä Pyrintö mursi Uran paikan komeasti, mutta silti paikkapuolustus tulee varmasti vastaan ainakin vaiheittain, pelin rytmiä muuttamaan.


Päävalmentaja Miikka Sopanen:
Ura-Basket on työteliäs ja fyysinen joukkue, joka ei ole osoittanut antautumisen merkkejä edes vaikeina  aikoina. Mikäli emme halua Uran juhlivan avausvoittoaan  kustannuksellamme, tulee asenteemme olla kova ja työhousut jalassa alusta asti. Kokoonpano: Gonzalvez, Heinonen, Hopkins, Kilpinen J, Kilpinen L, Leppänen, Lewis, Peltokangas, Pihlajamäki, Skeens

Ura  Basket – Pyrintö
keskiviikkona 11.11. klo 18.30 Littoisten monitoimitalolla Kaarinassa.
Ottelu on nähtävissä suorana ja myöhemmin tallenteena Ruutu Plus kanavalla.

Pyrinnön seuraava kotipeli on keskiviikkona 18.11.2020 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Vastustajaksi saapuu Kobrat Lapualta.

Huomioithan poikkeusjärjestelyt joista on lisää infoa Uutiset-osiossa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven