Pyrintö uudenvuoden viettoon voitolla

31.12.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Loimaalla nähtiin erittäin vauhdikas ja fyysinen koripallo-ottelu, kun Pyrintö kävi ryöstämässä sarjapisteet mukaansa Tampereelle luvuin 77-96. Ottelussa parketilla nähtiin aivan erilainen Pyrintö, kuin torstaina Seagullsia vastaan, kun irtopalloista oltiin valmiimpia taistelemaan ja peli pelattiin joukkueena eikä kukaan lähtenyt sooloilemaan. Merkittävää oli myös se, että lähes koko ottelun ajan Pyrintö pääsi manipuloimaan pelitempoa haluamallaan tavalla ja näin Bisons saatiin oman mukavuusalueensa ulkopuolelle juoksemaan kenttää jatkuvasti. Tässä korostui Bisonsin pelaajien kokemattomuus, sillä Bisonsin peli meni todella hätäiseksi, joka puolestaan ruokki Pyrinnön vauhtia entisestään. Bisonsin paikkapuolustus meinasi aiheuttaa Pyrinnölle harmaita hiuksia, mutta sekin saatiin purettua tehokkaasti alun vaikeuksien jälkeen. 

Kaiken kaikkiaan ottelu oli Pyrinnöltä erittäin ehjä ja jokainen pelaaja oli merkittävässä roolissa voiton kannalta. Kaksinumeroisille pisteille pääsi Pyrinnöltä peräti 6 pelaajaa, joista tehokkaimpia olivat erittäin pirteästi esiintynyt Kapteeni Lehto 17 pisteellä, heittäen kolmoset 5/9. Triplatuplaa kutitellut Luther Muhammad 18 pisteellä 9 levypallolla ja 8 syötöllä. Ja oman piste-ennätyksensä Korisliigassa tehnyt Jordan Ngatai 19 pisteellä ja 100% tarkkuudella kolmen pisteen viivan takaa. Vierailijoilta Pyrinnölle vaikea pideltävä oli korin alla möyrinyt Dylan Painter, joka repi itselleen vakuuttavat 19 levypalloa ja tehtaili 23 pistettä. 

Tasaisen alun jälkeen ottelu eteni Pyrinnön noin 10 pisteen johdossa erittäin pitkään. Pyrintö torjui loimaalaisten kiriyritykset hyvin ja pienimillään ero kävi kuudessa kolmannen erän aikana. Neljännessä erässä Pyrintö kuitenkin repäisi itsensä Bisonsin tavoittamattomiin ja voittaja oli selvillä jo vähän ennen ottelun loppua. Erityiskiitos lähtee faneille, jotka saapuivat Loimaalle kannustamaan Pyrinnön voittoon. Pelit jatkuvat ensi vuoden puolella jo 2.1, kun Pyrinnön bussi suuntaa Kouvolaan Kouvojen vieraiksi klo 18:30 alkavaan otteluun. 

Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 7.1 klo 17 Lahti Basketballia vastaan. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi      

       

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen