PYRINTÖ UUTEENKAUPUNKIIN

27.10.2020 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnöllä on edessä mielenkiintoinen viikko. Keskiviikkona joukkue matkustaa Uuteenkaupunkiin Korihaitten vieraaksi, perjantaina Pyynikille saapuu Pyrinnön tapaan puhtaan pelin joukkue Seagulls.

Kun Pyrinnön kausi on käynnistynyt kolmella voitolla, Korihaitten aloitus on ollut päinvastainen.
Avauskierroksella vieraspelissä Lapualla Kobrat oli selvästi kovempi 113-80, sitten kivikova KTP haki vierasvoiton Pohitullista 77-99 ja viikko sitten pitkääkin pitemmältä vierasreissulta Joensuusta oli palaaminen Uuteenkaupunkiin tyhjin käsin sillä Kataja voitti 102-82.

Korihait pelasi jo Joensuussa ilman takamiestään Trevor Blondinia. Kapeahko kokoonpano ei kestä kovin montaa loukkaantumista, mutta seura on reagoinut kiitettävän nopeasti, sillä maanantaina julkaistiin uutinen, että hailegenda Mikko Jalonen vahvistaa joukkuetta ainakin väliaikaisesti, alkaen heti Pyrintö pelistä keskiviikkona.

Korihaitten päävalmentaja Jarno Nikula palasi seuran peräsimeen kesken viime kauden espanjalaisen Jordi Justenin saatua potkut. Nikulan seurasydän sykkii vahvasti vaikkei vanhan menestysseuran viime vuodet ole olleetkaan varsinaista voittokulkua. Koronakeväänä arvuuteltiin kai kaikkien seurojen resursseista lähteä tähän kauteen, mutta niin vaan täksikin kaudeksi Korihait sai kasaan Korisliiga-joukkueensa.

Korihaitten kapteeni on Pyrinnön kasvatti Miikka Marttinen (195 cm), joka kahdella edellisellä kaudella on osoittanut, että siirtyminen 1-divarista Korisliigaan oli urheilullisesti täysin oikea. Laituri on viimeistellyt kovilla prosenteilla 12,3 pistettä/ottelu ja pystyy omalla panoksellaan myös kääntämään otteluita, kuten viime kaudella nähtiin.
Joukkueen mielenkiintoisimpia kotimaisia pelaajia ovat kokenut, Ura Basketista Uuteenkaupunkiin siirtynyt Atte Perttu (7 pist./4 lev.) sekä seuran oma kasvatti, vasta 17-vuotias Aamos Nikula (5,7 pist./2 lev.), jonka ennakkoluulottomuus on ehtinyt jo herättää ihastusta tänä syksynä.

Korihaitten amerikkalaispelaajista laituri Trey Zeigler on ollut tehokkain 22 pisteen, 7,3 levypallon ja 5,3 syötön keskiarvoillaan. Hänen serkkunsa Bo Zeigler on ollut myös ahkera 17 pist./4,3 lev. tehoilla.
Kolmas pelikykyinen vahvistus on sentteri Kai Mitchell jonka tilastot todistavat 8 pist./6 lev. keskiarvoa.

Käytännössä kaikki tilastot ovat ennakkoon Pyrinnön puolella, mutta kuten kaikki korisfanit tietävät, asetelma on vähän vaarallinen. Etenkin, kun tiedossa on perjantain kärkiottelu Seagullsia vastaan, on suuri vaara, että Pyrintö alitajuisesti säästelee kentällä. Ja jos nykyisellä pelitavalla säästelee puolustuspelissä, se avaa vastustajalle helppoja heittoja, jotka Korisliigassa kyllä upotetaan sisään.

Pyrintö lähtee joka tapauksessa hakemaan Uudestakaupungista neljättä peräkkäistä voittoa.

– Pikkuvammat ja muut poissaolot ovat hieman hidastaneet lentoamme harjoituksissa, onneksi saamme jalkeille kuitenkin iskukykyisen joukkueen, kertoo päävalmentaja Miikka Sopanen.
Pyrinnön kokoonpano Korihait peliin: Gonzalvez, Heinonen, Hopkins, Kilpinen J., Kilpinen L., Leppänen, Lewis, Peltokangas, Pihlajamäki, Skeens

Korihait -Pyrintö
Keskiviikkona 28.10.2020
Ottelu nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu Plus kanavalla klo 18.30 alkaen

Pyrinnön seuraava kotiottelu perjantaina 30.10. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa, jolloin vastustajana Helsinki Seagulls.
Huomioithan poikkeusjärjestelyt joista on lisää infoa Uutiset-osiossa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven