PYRINTÖ VOITOLLA MAAOTTELUTAUOLLE

19.11.2020 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö sen kun porskuttaa Korisliigan sarjakakkosena! Vaikka hartia meinasi jo kastua 1.puoliajan lopulla, Pyrintö vyörytti niukkaakin niukemman pistevoiton Lapuan Kobrista 95-93 (34-51).  Taisteluvoitto ”siipipelistä” maistuu takuulla erityisen hyvältä.

1. neljännes
Kobrat aloitti ottelun terävästi. Se hyökkäsi määrätietoisesti, sijoittui fiksusti ja heitti hyvin.
Alkuun saatiin heti esimakua mitä herkkua tuleman pitää, kun mielenkiintoisin taistelupari Pyrinnön Marcus Lewis ja Kobrien Anthony Gaines jr. kävivät molemmat lyömässä komeat donkit.
Sitten aika nopeasti Kobrat alkoi viedä ottelua. Välillä se piti kuin pilkkanaan Pyrinnön puolustusta.
Kobrien kapellimestari Antto Nikkarinen toimitti pallon aina sinne mihin pitikin. Tamperelaisittain hyvin tuttu sanonta, alun perin kai Raimo Helmisestä lausuttu: ”Taitopelaajalla ei ole koskaan kiire” pitää paikkansa edelleen. Nikkarisen hyökkäyspeli näytti helpolta ja hän sai joukkuekaverinsa kukoistamaan. Oman korinteon kanssa viime peleissä tuskaillut Pussihukat-kasvatti viimeisteli ottelun avauspisteensä jo ensimmäisellä minuutilla ja saavutti ottelun aikana tupla-tuplan 18 pistettä / 11 syöttöä. Alussa Nikkarisen syötöistä nautti eniten Jordan Loveridge (14/2) joka tykitti jo 1. jaksolla 3 kolmosta.
Pyrintö joutui sananmukaisesti roikkumaan pelissä mukana. 9 minuutin pelin jälkeen Valtteri Leppänen nosti tilanteeksi 14-21. Leppänen sai tänään lisää peliaikaa, koska Pyrintö joutui otteluun ilman Tomas Pihlajamäkeä. Hyvin Honsun kasvatti lisäminuuttinsa käyttikin.
Kobrat kuitenkin ensimmäiselle tauolle 16-24 johdossa.

2. neljännes
Lassi Kilpinen toi jälleen aktiivisuutta puolustukseen ja röyhkeyttä hyökkäykseen. Takamies haki 2 riistoa jakson alkuun ja löi kipinää niin, että joukkueen olisi luullut syttyvän, mutta tänään Pyrintö ei saanut mitään helposti. Jo reilun minuutin pelin jälkeen Kobrat karkasi 17-30 johtoon ja päävalmentaja Miikka Sopanen otti joukkueensa penkille neuvonpitoon. Aikalisän jälkeen Justus Kilpinen loi lohtua kolmosellaan, mutta Remu Raitanen vastasi heti toiseen päähän. Kobrat johti sitkeästi 15 pisteen tietämillä ja katsomossa oltiin vähän ymmällään, kun Pyrinnön heitot kolisivat rautoihin. Kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan kolmoset 3/14 kun vierasjoukkue osui Pyynikin koreihin kuin omiinsa: 10/23.
Kysymys ei kuitenkaan ollut pyrintöläisten yhtäkkiä kadonneesta heittotaidosta tai huonosta tuurista, vaan prosentit olivat suoraa seurausta kenttätapahtumista. Kun Pyrintö oli puolustuksessa koko ajan takaa-ajaja, juoksi kaikkiin tilanteisiin myöhässä, kuin perässä seuraten, Kobrat sai parempia ja haluamiaan heittoja. Niin se sai myös aloitteen omassa puolustuspelissään, sillä Pyrintö joutui aloittamaan hyökkäykset liian usein omalta päätyrajalta eikä päässyt omalle vahvuusalueelleen, juoksemaan kenttää.
Kobrilla oli 1.puoliajalla vain 4 menetystä ja levypallot se voitti 18-24.
Taukojohto 34-51 Lapualaisille oli siis täysin ansaittu.

Aina asiantuntevassa makkarajonossa oltiin yleisesti sitä mieltä, että Kobrat esitti syksyn komeinta  paikanmurtohyökkäystä Pyynikillä.

3. neljännes
Pyrintö tuli pitkältä tauolta selvästi latautuneena ja nöyränä. Pyrintö lisäsi alusta asti liikettä hyökkäykseen ja suorien heittojen sijaan nähtiin syöttöjä, leikkauksia ja muutama screen-peli, joista ruokittiin korin alle Brady Skeensiä, joka nosti palloa koriin. Kobrat pelasi omaa peliään ja ero pysyi 16 pisteessä 3 minuutin ajan, mutta Pyrinnön nostettua puolustustaan, se alkoi saada otetta peliin. Punaiset saivat pari riistoa ja eron kaventuessa 10 pisteeseen (46-56) Kobrien päävalmentaja Ville Turja otti aikalisän. Hän näki ottelun käännekohdan olevan käsillä.
Marcus Lewis oli kuitenkin päästetty jo irti. Virhe – paha virhe!
Lewisin, Skeensin, Hopkinsin ja Leppäsen koreilla Pyrintö kiri eron kiinni.
Viimeiselle tauolle vielä vierasjoukkueen johdossa 62-64.
4. neljännes
Minuutin pelin jälkeen Marcus Lewis vei Pyrinnön ensimmäisen kerran ottelussa johtoon 65-64. Tämän jälkeen Pyrintö vei peliä, mutta ei onnistunut käyttämään tarjolla ollutta etsikkoaikaansa. Muutama vähän huono heitonvalinta ja Kobrat roikkui mukana, vaikka Pyrintö sai painipitäjän pojat jo siltaan.
Sitten Kobrat taisteli itsensä alta ja alkoikin näyttää, että tästä tulee trilleri.
Shawn Hopkins ampui kaksi tärkeää kolmosta ja hyökkäsi korille viimeistellen Marcus Lewisin kanssa Pyrinnölle jo 88-80 johdon.
2 minuuttia ennen loppua Kobrat pelasi heitot Justin Piercelle, joka toi kahdella kaukoheitollaan Kobrat taas iskuetäisyydelle 3 pisteen päähän.
Viimeisen 20 sekunnin aikana tapahtui paljon. Molemmat joukkueet hukkasivat pallon kohtalokkaan tuntuisesti. Kokeneella David Gonzalvezilla oli mahdollisuus viedä Pyrintö 3 pisteen johtoon vapaaheittoviivalta 7 sekuntia ennen loppua. Ensimmäinen heitto epäonnistui, toinen sisään 95-93.
Kobrat sai aikalisän jälkeen pallon hyökkäyspäähän ja 7 sekuntiahan on koriksessa todella pitkä aika.
Pyrintö pystyi rikkomaan vielä taktisesti 3 sekuntia ennen loppua, sillä joukkuevirheet täyttyivät vasta tästä Lewisin virheestä. Kobrat joutui aloittamaan uudestaan sivurajalta ja Antto Nikkarinen pystyi taikomaan itselleen vielä heiton, tosin kovin vaikean ja häirityn, joka pomppasikin eturaudasta ulos. Justin Pierce sai vielä summerin soidessa levypallon ja tilastoidun heittoyrityksen, mutta koskaan ei tarvinnut tarkistaa ehtikö se ajoissa, sillä heitto epäonnistui ja Pyrintö juhli voittoa!

Nostot:
Marcus Lewis teki kolmannessa ottelussa peräkkäin yli 30 pistettä!  Tänään 33 pistettä, 9 levypalloa.
Pelitilanneheitot uskomattomalla 77,8% tarkkuudella! Jos kauden alussa mies näytti välillä koristelevan tilastojaan, kun peli oli ratkennut, niin viimeisissä voittopeleissä hän on ollut avainpelaaja juuri silloin kun voittoa on ratkaistu. Tänään hieman vaatimaton 1.puoliaika, mutta huikea toinen puolikas.
Brady Skeens (16/8) oli jälleen kultaakin arvokkaampi ja varsin vakituiseen nykyään myös hyökkäyskorilla.
Shawn Hopkins viimeisteli niin ikään 16 pistettä ja hänkin juuri ottelua ratkaistaessa.
David Gonzalvezin (9/6/9syöt.) harkitsevaisuus on arvossaan huikentelevaisuuteen taipuvaisessa joukkueessa. Lopun harmillinen (ja muuten miehen ainoa) pallonmenetys sekä viime sekuntien ohi heitetty vapari voisivat kalvaa nuoremman pelaajan itseluottamusta, mutta Gonzalvezin kohdalla itseluottamus tuskin horjuu. Päävalmentaja Sopanen lienee tyytyväinen, että ne sattuivat mestaripelaajalle, sillä Väinö Linnan Tuntematonta sotilasta mukaillen: ”Gonzalvez oli paras mies kestämään sen”.

Kobrien tilastossa pistää silmään Justin Piercen hurja ilta: 31 pist/7 lev./4 syöttöä.
Antto Nikkarinen (18/2/11 syöt.) oli juuri niin erinomainen kuin edellä kerrottu ja siltä osin joukkueensa tärkein pelaaja.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Kobrat oli tosi hyvä. 1.puoliajalla sooloiltiin eikä juostu hyökkäyspään juttujamme. Se näytti välillä karmealta.  Toisella puoliajalla olimme kurinalaisempia ja sen myötä saatiin parempia heittoja ja päästiin hyökkäyslevypalloihin. Hienoa, että noustiin voittoon, vaikka lopussa ottelu olisi voinut kääntyä kummalle vaan.

Ville Turja, Kobrien päävalmentaja:
Erinomainen 1. puoliaika meiltä. Saatiin Lewis pelisuunnitelman mukaisesti rytmistä. 3. jaksolla oltiin liikaa edessä ja tuudittauduttiin siihen. Pyrintö nosti puolustuksen etumiehiä ylemmäksi ja puolusti muutenkin 2. puoliajalla aktiivisemmin. Pelattiin loppuun asti voitosta ja nyt harmittaa todella paljon.

 

Nyt edessä on kahden viikon maaottelutauko.
Tiistaina 1.12. klo 18.30 Pyrintö saa Pyynikille vieraakseen Korihait Uudestakaupungista.