PYRINTÖ VOITTI KOUVOT KAUDEN AVAUSOTTELUSSA

15.10.2020 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö avasi kauden 2020-2021 Korisliiga-kautensa kotivoitolla Kouvolan Kouvoista 99-80 (46-31).
Etukäteen Kouvojen valmentaja Tuomas Oja oli luonnehtinut Pyrintöä, että sen peli poikkeaa valtavirrasta.
Ojan kommentti osui ytimeen myös käytännössä, sillä Kouvot olisi ollut varmasti valmis pelaamaan sitä omaa peliään, mutta Pyrinnön saalistava paikkapuolustus oli sille tänään myrkkyä.

1. neljännes
Pyrintö aloitti harjoituspelien tapaan ottelun paikkapuolustuksella, joka toimi Kouvoja vastaan jo huomattavasti paremmin kuin esim. harjoituspelissä Kobria vastaan vajaa 2 viikkoa sitten. Kouvot löysi kulmista ajoittain tyhjän tilan, mutta muuten erinomainen pelaaja Antonio Ballard ei ole varsinainen nurkkaheittäjä eikä Pyrintö säntäillytkään hänen heittoaan häiritsemään. Pyrintö olisi karannut saman tien, mutta hyökkäyspäässä peli meni korin alle punkemiseksi ja auttaminen oli Kouvoille helppoa, kun pallo ei liikkunut ennen ajoa. Hyvin kuvaavaa, että Pyrinnön 1.neljänneksen 2 pisteen heitot osuivat vaatimattomalla 33% tarkkuudella, mutta David Gonzalvezin, Osku Heinosen ja Shawn Hopkinsin kolmosilla Pyrintö pääsi 23-14 johtoon ennen ensimmäistä taukoa.

2. neljännes
Toisen kympin alkuun näytti, että Kouvot pääsee peliin mukaan, kun Pyrintö jatkoi tunkemista sumppuun.
3 minuutin jälkeen Miikka Sopanen kutsui Pyrinnön aikalisälle. Parin hyvän pallo screenin jälkeen Pyrintö pääsi syöttämään korille rullanneille Panu Peltokankaalle ja Brady Skeensille avopaikat korin alle ja hyökkäykseen saatiin kaivattua syvyyttä. Reilu minuutti ennen puoliaikataukoa Sopanen otti toisen aikalisänsä, jonka jälkeen Pyrintö vei lopun 5-0 ja pääsi tauolle 46-31 johdossa.
Pyrinnön viimeinen kori käy joko erotuomarien koulutusvideoihin tai ainakin hauskoihin bloopers-koosteisiin. Shawn Hopkins donkkasi pallon voimalla takarautaan, josta se pomppasi suoraan korkealle ylös. Hopkins jäi hetkeksi rautaan roikkumaan, ettei putoa kenenkään päälle, jonka seurauksena kori heilahti ja kuinka ollakaan, pallo putosi pian keskelle koria.  Kannattaa totisesti katsoa high-lightsit tai vaikka koko peli uudestaan Ruutu-kanavalta.

3. neljännes
Peli aaltoili sulle-mulle tyyliin, mutta Pyrintö jatkoi n. 10-15 pisteen johdossa. Pyrinnön puolustus tiivistyi entisestään ja se pääsi juoksemaan kenttää. Tällöin Marcus Lewisin urheilullisuus nousi esiin. Samoin Lassi Kilpinen pääsi vauhtiin ja mies viimeisteli hurjilla prosenteilla 13 pistettä.
Onnistunut puolustus oli ennen kaikkea Brady Skeensin ja Justus Kilpisen ansiota, jotka pystyivät vastaamaan Kouvojen fyysisyyteen korinalustilanteissa. Voiman, taidon ja asenteen ansiosta he eivät jääneet auttaessaan hyökkääjän taakse, vaan olivat jo aiemmin taistelleet itselleen etuaseman, josta pystyivät osallistumaan aktiivisesti joukkuepuolustukseen. Kouvot ei päässyt enää korin alle ja Pyrintö viimeiselle neljännekselle aika turvallisessa 70-47 johdossa.

4. neljännes
Kouvot ei kuitenkaan luovuttanut. Kouvolalaisten paikkaprässi tehosi pyrintöläisiin joiden keskittyminen herpaantui muutamaksi minuutiksi. Kouvojen 12 pisteen putki katkesi kuitenkin, kun Osku Heinonen tykitti lähes peräjälkeen 2 kolmosta ja ero venähti uudestaan tavoittamattomiin. Sitten peli rallateltiin loppuun ihaillen mm. Marcus Lewisin kahta komeaa alley-oop -donkkia.

Nostot:
Kouvoista parhaana palkittiin Moses Greenwood (17/5). Nuori Henri Permanto (15/1/3 s.) nostatti kulmakarvoja ennakkoluulottomuudellaan. Hänen tapaansa takamies Tuomas Hirvonen pääsi +/- tilastossa voittajien puolelle. Jacoby Armstrong viimeisteli 14/7 tilastot.
Joukkueena Kouvoilla oli huono kaukoheittopäivä sillä 8/31 = 25,8%  ei mahdollistanut voittamista Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan.

Pyrinnön parhaana palkittiin puolustuspäässä uurastanut ja toisella puoliajalla myös pisteitä ahkeroinut Marcus Lewis (25/6/5 s.). David Gonzalvez (15/5/5s.) oli erinomainen ensimmäisellä puoliajalla, kun Pyrintö rakensi karkumatkaansa ja hän heitti Osku Heinosen (17/2/3s.) kanssa aina kovan kolmosen, juuri silloin, kun kouvon tassu meinasi päästä iskuetäisyydelle. Kuten jo edellä todettu, Brady Skeensin panos puolustuspäässä ei näy suoraan tilastoissa, mutta ehkä +24 kertoo tällä kertaa jotain.

Järjestelyt Pyynikin palloiluhallissa vaativat luovuutta ja valtavan määrän työtä, mutta todella hienosti talkooväki selvisi urakastaan. Etäisyydet pystyttiin säilyttämään ja kaikilla oli luonnollisesti maskit kasvoilla, kuten Korisliigan määräykset edellyttävät.

Pyrintö matkustaa lauantaina Joensuuhun Katajan vieraaksi. Vastassa on varmasti ärsyyntynyt kotijoukkue, sillä se kärsi Kotkassa avauskierroksella 1 pisteen jatkoaikatappion.

Seuraava kotiottelu pelataan Pyynikillä viikon päästä keskiviikkona 21.10. klo 18.30 kun Matti Nuutinen johdattaa kaarinalaisen Ura Basketin Pyynikin kirkkaisiin valoihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Vera Suihko, Joonas Caven