Pyrintö voittoon jatkosarjan avausottelussa

11.2.2024 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö aloitti jatkosarjansa vakuuttavalla voitolla, kun se kaatoi lauantaina Kobrat Pyynikillä. Fyysiseksi muodostunut kamppailu pysyi tasaisena pitkään, mutta lopulta Pyrinnön paketti pysyi paremmin kasassa eikä Kobrien Taz Shermanin uroteot riittäneet voittoon asti. Erityisesti Pyrintöä auttoi laaja rotaatio ja penkiltä tullut energia oli tärkeässä roolissa, kun ottelua ratkaistiin. Varsinkin “Chuku” Chuckwuma toi esimerkillään puolustukseen kovan meiningin ja fyysisyyden. 

Tilastoissa loisti tuttu tehokaksikko Muhammad ja Ceaser. Muhis operoi 21 pistettä 9 levypalloa ja Ceaser kahmi 20 pistettä ja 8 levypalloa. Kolmoselta Pyrintö osui joukkueena erinomaisesti ja puoliajalla joukkue oli heittänyt jo 10 kolmen pisteen heittoa kovilla prosenteilla. Pyrintö myös aiheutti Kobrille 18 pallonmenetystä ottelun aikana. Vierailijoilta kovassa heitossa oli Taz Sherman joka upotti vakuuttavalla tarkkuudella 32 pistettä. 

Peli alkoi odotetunlaisesti, kun Kobrat hidastivat peliä ja Pyrintö koitti puolestaan silti juosta kenttää. Molempien puolustukset toimivat eriomaisesti, mutta eroa muodostui hyökkäyslevypalloissa, joita Kobrat hakivat selkeästi Pyrintöä nälkäisemmin. Kobrien pienen karkumatkan jälkeen Pyrintö sai kurottua eron umpeen, kun se sai lapualaiset kuriin levypalloissa. Toinen erä päästiin aloittamaan tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet osuivat erinomaisesti ja peli alkoi muuttua suoranaiseksi ilotulittamiseksi. Meno ei ottanut hyytyäkseen, mutta molempien osuessa pysyi erokin kurissa. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 47-46 miettimään, miten puolustusta saadaan kiristettyä 

Toiselle puoliajalle heittopeli rauhoittui molemmilla joukkueilla ja puolustukset paransivat taas otettaan. Korit syntyivät nyt lähempää, mutta yhteistä ensimmäiseen puoliaikaan oli se, että ero pysyi edelleen tasaisena pelin edetessä kori korista. Vierailijoiden Taz Shermanin kovan heittopelin ansiosta Kobrat säilyivät pelissä mukana ja viimeiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 68-62. Neljäs neljännes jatkui alkuun samoissa merkeissä, mutta puolivälin lähentyessä Pyrintö alkoi kääntää momentumia itselleen. Niemen ja Chukun puolustus ajoi Lapuan takamiehet ahtaalle ja siitä seurasi riistoja ja helppoja koreja Pyrinnölle. Kobrilta ei meinannut löytyä aseita Pyrinnön hyökkäystä vastaan. Lopulta Pyrinnön lento jatkui loppuun asti ja voitto tuli lukemin 97-84. 

Esitys oli Pyrinnöltä jopa yllättävän hyvä, sillä aikaisemmissa kamppailuissa Kobrat ovat pitäneet Pyrinnön 60 pisteessä ja tämän kerran 97 pistettä oli kova suorite. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kamppailua Bisonsia vastaan. 

Bisons ottelu on luvassa ensi viikon keskiviikkona 14.2 klo 18:30. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi  

 

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen