Pyrintö voittoputkessa –Kouvot kaatui 74-80

3.1.2024 | Otteluraportit, Uutiset

Kouvolan MLL-Areenalla nähtiin 2.1 oletetun fyysinen ja vauhdikas kamppailu, kun yhteen ottivat Pyrintö ja Kouvot. Ottelusta voittajaksi selviytyi ehkä kauden parasta koripalloaan kolme erää pelannut Pyrintö luvuin 74-80. Erinomaisesti puolustanut Pyrintö pystyi hidastamaan Kouvojen tehokasta hyökkäystä ja se oli ottelussa ehdoton avain voittoon. Korin alla kuriin saatiin Kouvojen Thomas Gipson ja muuta joukkuetta ei päästetty juoksemaan avoimella kentällä. Hyökkäyksessä Kouvojen paikkapuolustusta vastaan Pyrintö jaksoi pelata maltilla ja se tuotti tulosta, heittopelin toimiessa hyvin ja isojen miesten poratessa sisältä tarvittavat korit. Pyrintö hallitsi ottelua hyvin pitkään ja Kouvot onnistuivat vasta viimeisen erän lopussa kairaamaan itsensä lähelle. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Pyrintö hankki sarjapisteet itselleen. 

Tilastoissa Pyrinnön hyvää hyökkäystä puoltavat 20 koriinjohtanutta syöttöä, joita Kouvoilla oli vain 13. Menetykset Pyrintö piti minimissä ottaen niitä vain 8. Pisteiden valossa kovimman tuloksen takoi jälleen Jordan Ngatai, joka keräsi itselleen 17 pistettä ja 5 levypalloa. Tuttuna tehokaksikkona hääri Luther Muhammad 15 pisteellä ja 7 syötöllä, sekä Nighael Ceaser 15 pisteellä ja 14 levypallolla. Illan kovimmat minuutit urakoinut Kapteeni Lehto oli jälleen vireessä kaaren takaa tehden 15 pistettä, kolmosten osuessa 4/9. Kouvojen tehokkain oli Thomas Gipson III 18 pisteellä 6 levypallolla. 

I neljännes 

Avauskorista huolen piti Kouvojen Kyle Lofton hyppyheitollaan ja muutaman yrityksen jälkeen onnistui Pyrintökin avamaan pistetilinsä Ceaserin pehmeällä hook heitolla. Alun kolistelun jälkeen Pyrintökin alkoi löytää korisukan ja muutaman perättäisen onnistumisen jälkeen Kouvot lähtivät todella nopealle aikalisälle. Aikalisältä Kouvot tulivat paikkapuolustuksella, mutta Pyrintö onnistui sen purkamisessa melko hyvin. Suurempia vaikeuksia Pyrinnölle aiheutti Kouvojen karpaasi Thomas Gipson rymistelyllään korin alla. Erä eteni hyvin tasaisissa merkeissä ja Kapteeni Lehdon kolmonen sinetöi erätaukolukemiksi 15-19 Pyrinnölle. 

II neljännes 

Toisen erän alkuun Pyrintö pääsi hyödyntämään korin alla fyysisyyttään, kun virhevaikeuksiin joutunut Gipson saatiin pois Kouvojen korin alta. Nighael Ceaser ja Jordan Ngatai saivat nopeasti aikaiseksi 6 pistettä, joilla Kouvot saatiin taas pakotettua aikalisälle. Kouvot aloittivat pienenmuotoisen kirin, jonka avulla he tulivat aina pisteen päähän saakka. Tämän kirin katkaisi Antero Lehto onnistuneella kolmen pisteen heitollaan. Pyrintö joutui maksamaan veroja aktiivisesta pelitavastaan, kun tuomarin pilli oli herkässä ja Kouvot pääsivät jatkuvasti vapaaheittoviivalle. Tämä ei kuitenkaan haitannut ja erinomaisesti hyökännyt Pyrintö keräsi itselleen 14 pisteen mittaisen kaulan, kun erätauolle lähdettiin luvuissa 28-41. 

III neljännes 

Toisen puoliajan alkuun Kouvojen Gipson jatkoi tuhojen tekemistä korin allaan tehden nopeasti neljä pistettä. Pyrintö vastasi tähän kuitenkin omilla koreillaan ja Jordan Ngatain kolmosen jälkeen Kouvot olivat jälleen aikalisällä. Tästä ei juurikaan ollut apua, kun Pyrintö jatkoi Lehdon johdolla Kouvojen paineistamista repien eroksi parhaillaan 21 pistettä. Pyrinnön vetovaihde vähän hyytyi ja Kouvot alkoivat hivuttaa itseään hieman lähemmäksi. Ennen erän loppua Kouvot eivät vielä aivan iholle päässeet, kun eroa oli edelleen 14 pistettä. 

IV neljännes 

Viimeiselle erälle Pyrintö tuli pistoolit paukkuen ja Kouvojen nopeasta aikalisästä huolimatta ero oli nopeasti taas 20. Kouvot eivät olleet vielä valmiita luovuttamaan ja roikkui pelissä mukana kynsin ja hampain. Parin minuutin jälkeen ero olikin enää 12 ja Pyrintö lähti ensimmäiselle aikalisälleen. Tämän jälkeen Pyrintö piti johdostaan kiinni Luther Muhammadin johdolla ja Kouvoja ei päästetty liian lähelle. Pyrintö pelasi fiksuja ja pitkiä hyökkäyksiä ja kello kului Pyrinnön kannalta hyvin. Viimeisen 90 sekunnin aikana Kouvot onnistuivat kuitenkin hivuttautumaan vielä yhden korin päähän kovilla suorituksilla, mutta Pyrintö onnistui hoitamaan pelin itselleen. 

Pyrintö on nyt kahden voiton putkessa ja kauden parhaassa vireessä. Neljännen erän loppua lukuun ottamatta, Pyrintö kykeni hallitsemaan ottelua koko illan. Jos Pyrintö pystyy pelaamaan 40 minuuttia niin kovalla tasolla kuin se tänään pelasi, on Pyrintö hyvin vaikea voitettava Korisliigassa. 

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 7.1 klo 17 Lahti Basketballia vastaan.   

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi        

         

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen